MacBook Air 2020 та Mac mini 2020. Ще один апгрейд Apple


У середині березня компанія Apple несподівано порадувала нас трьома новими пристроями, випустивши абсолютно нову модель iPad Pro, про яку ми вже розповіли, а також трохи оновила MacBook Air та Mac mini.

Відверто кажучи, ми чекали повноцінну весняну презентацію з усіма цими гаджетами і гучним iPhone 9. Але пандемія внесла свої корективи в плани компанії, тому розробники просто викотили вс новинки на офіційний сайт. Про те, які нововведення з'явилися в оновленому лептопі та комп'ютері, зараз розповімо.


MacBook Air 2020


Клавіатура

Почнемо з самого помітного – з клавіатури. Апгрейд MacBook Air отримав більш надійну клавіатуру, виготовлену за технологією «ножиці» з унікальним доопрацюванням компанії.



ezh|864х452-1.png

Ця система також використовується в останньої моделі MacBook Pro і в новій Magic Keyboard для iPad Pro 2020. Розробники запевняють, що клавіатура не боїться крихт і пилу, які можуть потрапити під клавіші навіть при самому обережному користуванні.

Ноутбук отримав корисні фізичні клавіші «ESC», від «F1» і до «F12». У кнопці включення є вбудований сканер відбитків пальців Touch ID. А клавіші із зображенням стрілок розташовані в звичній формі перевернутої букви «Т».


Дисплей

Розміри нового лептопа залишилися без змін. Діагональ екрану як і раніше становить 13,3 дюйма. Retina дисплей виготовлений за технологією правильної передачі кольорів True Tone і має роздільну здатність 2560 × 1600 пікселів з щільністю 227 точок на дюйм.


Інші зміни

Крім усього цього, лептоп оснащений трьома мікрофонами для поліпшення якості запису звуку і поліпшеними динаміками.



ezh|864х452-2.png

І ще одне. Вперше в лінійці MacBook Air розробники додали підтримку зовнішнього дисплея до 6К.


Продуктивність

У продажу з'явилися конфігурація з 2-ядерним процесором Intel Core i3 новітнього десятого покоління з тактовою частотою 1,1 ГГц, прискоренням Turbo Boost до 3,2 ГГц та SSD-накопичувачем на 256 ГБ. І з 4-ядерним Intel Core i5 також останнього покоління з тактовою частотою 1,1 ГГц, Turbo Boost до 3,5 ГГц та SSD на 512 ГБ.



ezh|864х452-3.png

Об'єм оперативної пам'яті залежить від комплектації. Вона може складати від 8 ГБ LPDDR4X з частотою 3733 МГц до 16 ГБ за окрему плату. Максимальний обсяг вбудованої пам'яті становить 2 ТБ. Пристрій також оснащений чіпом безпеки Т2, який захищає систему від хакерів і дозволяє запускати Siri голосом.

Що стосується вартості, то найпростіша версія з процесором Intel Core i3 і базовою комплектацією коштує 999 доларів США без урахування податку. Більш прокачана модель з Core i5 – 1 299 доларів США.


Mac mini

Десктопний комп'ютер отримав ще менше нововведень. У ньому збільшили обсяг пам'яті до 256 ГБ в базовій версії та 512 ГБ в просунутій. В обох комплектаціях використовуються процесори Intel Core 8-го покоління.



ezh|864х452.png

Найпростіша конфігурація пропонує 4-ядерний Intel Core i3 з частотою 3,6 ГГц, графічний процесор Intel UHD Graphics 630, а також 8 ГБ оперативної пам'яті DDR4, з частотою 2666 МГц. Коштує вона 799 доларів США без податків.

Старша версія отримала 6-ядерний процесор Intel Core i5 з тактовою частотою 3,0 ГГц і прискоренням Turbo Boost до 4,1 ГГц, графічний процесор Intel UHD Graphics 630 і ті ж 8 ГБ оперативної пам'яті. За неї доведеться викласти на порядок більше – 1099 доларів.

Оновлення вийшло не дуже значущим, але вельми корисним. Хоч і варто визнати, що куди більш ефектною новинкою все ж став довгоочікуваний iPad Pro 2020.

Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар