MagSafe. Чому важливо правильно підібрати блок живлення до зарядки

Користувачі iPhone довго чекали станцію бездротової зарядки від Apple. Кілька років, щоб зарядити смартфон без кабелю, доводилося використовувати рішення від інших виробників. І ось у 2020 розробники з Купертіно нарешті порадували нас MagSafe.

Але нова зарядка виявилася не такою бездротовою, як ми очікували, адже вона кріпиться до задньої кришки магнітами. Потім з'ясувалося, що максимальну потужність у 15 Вт вона розвиває тільки з останнім поколінням iPhone 12 (і не усіма. В iPhone 12 mini максимальна потужність – 12 Вт). І ось зараз ми дізналися, що підібрати до неї блочок також непросто.

Який блок живлення підійде для Apple MagSafe

Зі стартом продажів MagSafe перші власники магнітного зарядного пристрою почали ділитися своїми враженнями про покупку. Як з'ясувалося, на швидкість зарядки iPhone 12 через MagSafe дуже сильно впливає адаптер живлення (той самий блочок, який вставляється в розетку).



ezh|864х452-1.jpg

Техно блогер Аарон Золло перевірив як працює яблучна зарядка з оригінальними і сертифікованими блочками. За задумом, вони повинні були відмінно працювати з MagSafe, видаючи всю свою потужність. Але на практиці виявилося, що тільки один оригінальний адаптер Apple 20 Вт USB-C Power Adapter може розігнати магнітну зарядку до максимуму.

Порівняння потужності оригінальних і сертифікованих блочків:

  • Apple 20 Вт USB-C видає 15 Вт e парі з MagSafe
  • Apple 18 Вт USB-C розганяється до 13 ВТ з яблучним зарядником
  • Apple 96 Вт USB-C набирає 10 Вт
  • Anker 30 Вт USB-C дає від 7,5 до 10 Вт
  • Aukey 65 Вт USB-C – 8-9 Вт
  • Google Pixel USB-C – 7,5-8 Вт
  • Galaxy Note 20 USB-C Ultra Charger – 6-7 Вт



ezh|864х452-2.jpg

Той факт, що MagSafe не може розігнати повну потужність у парі з потужними адаптерами викликає багато запитань. Зрозуміло, що з малопотужним Apple 18W USB-C Power Adapter він буде працювати трохи слабше, ніж з новим 20 Вт USB-C Power Adapter. Але тоді чому Apple 96 Вт USB-C не може видавити з магнітною зарядки всі 15 Вт?

Найімовірніше, усі ці обмеження стоять через ризик перегріву. Сьогодні це головна проблема в усіх бездротових станціях. Обмежуючи потужність, розробники з Купертіно роблять MagSafe безпечною та стійкою до поломок. І це швидше навіть плюс для користувача.

Чи варто купувати MagSafe?

MagSafe – це якісний, безпечний і найпотужніший бездротовий зарядник для iPhone 12. Так, від кабелю потужність буде вище, але кому потрібен кабель у 2020? Тільки не забудь, що в пару до MagSafe потрібно взяти блочок Apple 20 Вт USB-C Power Adapter, інакше він не зможе показати всю свою силу.

MagSafe однозначно вартує своїх грошей, тому я б точно рекомендував його купити тим, хто цінує свій час і намагається оптимізувати кожен процес у своєму житті. Ти колись замислювався скільки часу ти витрачаєш на зарядку телефону? А на те, щоб знайти кабель, що вічно падає зі столу, та під’єднати його?



Egor-2.png
Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Коментарі
Додати коментар
Схожі статті