MFI – що це? Чому важливо купувати лише сертифіковані Apple аксесуари

Вибір хорошого кабелю для iPhone дуже часто перетворювався у величезну проблему для кожного власника смартфона від Apple. На сайтах магазинів є просто величезна кількість найрізноманітніших проводів. Деякі з них світяться, інші не заплутуються, треті магнітяться.

І всі вони, за фактом, є китайським сміттям, яке і близько не можна підносити до телефону. Хіба що, ти збираєшся перевірити його на живучість. Але і оригінальну зарядку не завжди хочеться купувати. Якою би класною вона не була, її цінник не самий доступний. Що ж робити?

Що таке MFI?

Щоб зрозуміти значення цього терміна, досить просто розшифрувати абревіатуру. Отже, MFI буквально означає "Made For iPhone/iPod/iPad" (Створено для iPhone/iPod/iPad).



1ezh|864х452 копия.jpg

А якщо точніше, це програма від Apple, яка дозволяє іншим виробникам зарядок і інших аксесуарів для яблучних гаджетів співпрацювати з Купертіно. Якщо ти побачиш ці три заповітні букви на коробці з продуктом, можеш сміливо його брати. Сама Apple перевірила його на якість і рекомендує до покупки.

Для того щоб отримати таку "мітку" сторонні виробники повинні створити дійсно хороший аксесуар, він повинен відповідати дуже високим запитам Купертіно. Кожна деталь грає дуже важливу роль – від якості матеріалу, і аж до гарного напису на коробочці.

Китайські "ноунейми" ніяким чином не зможуть отримати заповітну ліцензію. Яблучні розробники дуже ретельно перевіряють їхні документи, технології і виробництво. А ось відомі бренди, на зразок Anker або Momax вже давно співпрацюють з Кремнієвою долиною.


До речі, за кожну MFI-зарядку корпорація отримує 4 долари від своїх партнерів. Тому дійсно якісний кабель не може коштувати дешевше 200 грн. Якщо виробник тобі не знайомий, краще перевірити про нього інформацію в мережі. Адже ліцензію, як правило, мають тільки відомі фірми.

Чому MFI  дійсно варто своїх грошей

Якщо ти користувався жахливими зарядками від підпільних фірм, то напевно твій iPhone видавав оповіщення "Цей аксесуар, ймовірно, не підтримується". Це означає, що кабель в кращому випадку може зіпсувати батарею, в гіршому – стати причиною пожежі.

І навіть якщо сумнівний виробник зміг обійти захист Apple, то це не означає, що новенький кабель за 1 долар хороший. Підозріло дешеві кабелі – це бомба уповільненої дії. Якщо тобі дорогий твій гаджет, краще не користуватися ними.



2ezh|864х452 копия.jpg

MFI-зарядка гарантує тобі, що після чергового оновлення iOS все буде працювати стабільно. У тебе не виникне проблем ні з зарядкою, ні з підключенням до комп'ютерів. Матеріали, з яких виготовлений аксесуар дуже якісні та безпечні.

До речі, ти можеш легко дізнатися, чи є сертифікація MFI у того, чи іншого виробника. Для цього на сайті Apple є окремий розділ. При виборі, ти можеш перевірити зарядку або будь-якого іншого аксесуара та девайса для яблучних продуктів.

Бережи свій iPhone. Пам'ятай, що від хорошого дрота і блочка залежить, наскільки довго проживе твій яблучний смартфон. Кабель грає для гаджета таку ж роль, що для тебе їжа.



Egor-2.png
Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Показати всі
Коментарі
Додати коментар