iPad mini 6. Повний огляд новинки

Компанія Apple нарешті показала нам новенький iPad Mini 6. Ми довго чекали оновлення цієї лінійки, і воно не підвело. "Міні" планшет від Купертіно отримав помітні класні нововведення. Що змінилося – зараз будемо розбиратися.

Дизайн

IPad Mini 6 став дуже схожий на маленький iPad Pro і iPad Air 4. Рамки з боків екрану стали вужче. Грані здобули пряму форму із згладженими кутами. Не можна сказати, що пристрій схожий на iPhone 12, але загальні риси простежуються.


Спеціально для Mini 6 розробники створили нову лінійку чохлів Smart Folio в п'яти різних кольорах – чорний, білий, темна вишня, англійська лаванда і сонячний апельсин. Ну і назви, оригінально звичайно! Корпус планшета доступний в таких кольорах – рожевий, сяюча зірка, фіолетовий і сірий космос.

Характеристики

Найпомітнішим нововведенням гаджета став 8,3-дюймовий дисплей Liquid Retina. У попередньому поколінні був 7,9-дюймовий. Крім цього, планшет може похвалитися підтримкою технології True Tone. Ця фіча автоматично налаштовує яскраві, реалістичні кольори картинки, в залежності від умов освітлення навколо.

На кнопці включення красується Touch ID. Як процесор використовується потужний вдосконалений A15 Bionic. Зазвичай чіпи не особливо цікавлять звичайних користувачів. Скажемо тільки, що це найкращий мобільний чіп, який є зараз на ринку.



newezh|864х452.jpg

Цікавим нововведенням в "мініка" стала поява порту USB-C. З його допомогою можна підключати камери, жорсткі диски і навіть монітори з роздільною здатністю 4К. Але в першу чергу роз'єм знадобиться для надшвидкої передачі даних на комп'ютер і з нього.

Для доступу в інтернет є модель з самої просунутою технологією Wi-Fi 6, а також 5G. Але вони доступні не у всіх комплектаціях. В одному з варіантів є навіть інтегрована сім-карта eSIM. Дуже сподіваємося, що в Україні яблучники сертифікують свій планшет. Тільки в такому випадку можна буде користуватися вбудованою "сімкою".

Камери

Основний модуль на 12 Мп обзавівся збільшеною діафрагмою. Камера пропускає більше світла, а значить краще знімає. З'явилася класна фішка "У центрі уваги". Вона потрібна для розмов по відеозв'язку і створення роликів в соцмережі. Працює дуже просто – система автоматично стежить за власником, залишаючи його в центрі кадру, навіть коли він рухається.


Фронтальна камера теж отримала 12 Мп, а ще надширококутний об'єктив на 122 градуса. Ця фіча також дозволить користуватися функцією "У центрі уваги".

Крім іншого, інженери додали підтримку Smart HDR і зйомки відео в 4K. Основні динаміки навчилися працювати в стереоефекті. Для цього потрібно повернути гаджет горизонтально. До речі, планшет підтримує Apple Pencil 2.

IPad mini 6 – це зручний і компактний пристрій, який легко впорається з більшістю домашніх завдань. Розробники значно прокачали його в порівнянні з попередником. Оновився дизайн, з'явився більш потужний процесор, стали краще камери. Якщо ти задумався над тим, чи варто оновлюватися, то ми однозначно радили б це зробити.



Egor-2.png
Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Показати всі
Коментарі
Додати коментар