iPad mini 6 у порівнянні з iPad Air 4. Який краще?

Новенький iPad mini 6 називають компактною "прошкою". В першу чергу через "кутастий" дизайн, який він перейняв від iPad Air 4. Свіженький планшет-малюк від Apple отримав багато класних характеристик, тому став основним конкурентом моделі четвертого покоління.

iPad Air 4 обійдеться на 100 доларів дорожче, проте він може запропонувати велику діагональ екрану. Тоді як mini 6 значно перевершує його в начинці. Залежно від потреб кожного користувача, йому може сподобатися і цей, і інший пристрій. Ми спробували розібратися, який планшет від Apple краще за всіма параметрами.

iPad mini 6 проти iPad Air 4: Дизайн і габарити

Як ми вже згадали, дизайном ці моделі не відрізняються. Однак у них є кілька особливостей, які можуть вплинути на остаточний вибір. Перш за все, варто звернути увагу на габарити.



mini6_text_pic_01.jpg

Не дивно, що iPad mini 6 компактніше свого старшого брата. У ньому встановлений 8,3-дюймовий екран, тоді як Air 4 може похвалитися 10,9-дюймовим дисплеєм. Комусь подобається компактний розмір, комусь потрібен гаджет побільше.

Ми не можемо впевнено сказати, яка діагональ дисплея підійде саме тобі. Це справа смаку. Але особисто нам, 8,4 дюйми здаються ідеальними пропорціями для пристрою, який можна брати з собою в подорожі і навіть возити в офіс.

Крім цього, планшети можуть похвалитися різними кольорами корпусу. iPad mini 6 представлений в чотирьох варіаціях – "сірий космос", рожевий, фіолетовий і "сяюча зірка" (він же білий). У iPad Air 4 більше кольорів – "сірий космос", сріблястий, зелений, "рожеве золото" і "блакитне небо". Особливо класно виглядає блакитний.



mini6_text_pic_02.jpg

Висновки: Габарити iPad mini 6 зручніші в повсякденному використанні. Однак у четвертої моделі збільшена діагональ і більше кольорів корпусу.

Дисплей

Не варто думати, що завдяки більшій діагоналі в iPad Air 4, цей гаджет пропонує кращий екран. 10,9-дюймовий дисплей Air 4 має дозвіл 2360x1640, тоді як 8-дюймовий "малюк" поступається йому зовсім трохи – 2266x1488.

У цьому плані важливо не загальна кількість пікселів, а їх число на один дюйм. У iPad mini 6 набагато більша щільність пікселів (326 проти 264). А це означає, що якість картинки буде краще у Mini.


Висновок: у mini 6 якісніша картинка, але менша діагональ.

Швидкість роботи і характеристики

"Мінік" буде працювати трохи швидше, ніж його родич. В першу чергу через те, що в ньому встановлений новий процесор A15 Bionic. У торішній версії використовується A14 Bionic.

На жаль, одне з найважливіших нововведень чіпа не доступно в Україні. Йдеться про підтримку 5G, яка з'явилася в деяких комплектаціях. У Air 4 і раніше був 4G, на більше розраховувати в нашій країні поки що зарано.

Важливою перевагою процесора A15 Bionic є ще і перероблений 16-ядерний нейронний движок. Він потрібен для того, щоб поліпшити швидкість роботи штучного інтелекту і машинного навчання на пристрої.



mini6_text_pic_04.jpg

Більшість користувачів можуть і не звернути увагу на таке нововведення. Хіба що Face ID буде працювати спритніше, система буде робити менше помилок в розпізнаванні осіб на фото, та й інформація стане оброблятися швидше.

Підсумки: mini 6 могутніше.

Камери

Основний модуль камери у iPad mini 6 і Air 4 становить 12 Мп, і в цілому він однаковий на обох пристроях. Але фронталка кардинально відрізняється. В "мініка" встановлена хороша 12-мегапіксельна передня камера, тоді як в "повітряної" версії це 7-мегапіксельний модуль.

Варто також взяти до уваги можливості постобработки кадрів. Новий A15 Bionic зможе зробити фото і відео в "малюку" більш якісними при тому ж модулі камер.


Висновки: mini 6 знімає краще.

Переможець: iPad mini 6

Користувачам, які хочуть отримати планшет з великим екраном неодмінно варто звернути увагу на iPad Air 4. Це приголомшливий пристрій з потужними характеристиками, який впорається з будь-якими сучасними потребами.

Але якщо діагональ дисплея для тебе не є принциповою. Або ж ти не хочеш собі великий екран, то можеш сміливо брати iPad mini 6. Цей яблучний планшет має топову начинку, та ще й обійдеться на 100 доларів менше.


Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Показати всі
Коментарі
Додати коментар