iPhone 13 mini. Тепер всі хочуть маленький!

14 вересня компанія Apple знову представила відразу чотири моделі iPhone 13. Найбільшу компактну і доступну модель з серії – iPhone 13 mini оцінили в 700 доларів. Незалежно від того, наскільки "малюк" буде успішно продаватися, купертинівці вирішили відмовитися від виробництва цієї лінійки в майбутньому.

Швидше за все, в чотирнадцятому поколінні яблучних смартфонів буде всього три моделі. І це дуже сумно. Адже мені подобалося сімейство міні-гаджетів. У нього є очевидні переваги над своїми братами. Про них сьогодні і поговоримо.

Чому всі хочуть собі iPhone 13 mini

Попередник тринадцятого "малюка" і справді виявився не найвдалішим продуктом Apple. Так, iPhone 12 mini був одним з найбільш затребуваних смартфонів 2020 року в світі, проте інші моделі цієї ж серії завоювали ще більшу популярність.



13mini_text_pic_03.jpg

Попередника критикували в основному за невелику автономність. Компактні розміри корпусу негативно вплинули на ємність батареї. Вона була невеликою, до того ж підвела оптимізація роботи. У нових версіях iOS ситуація стала трохи краще, на жаль, цього ніхто не помітив.

Але в iPhone 13 mini такої проблеми більше немає. Розробники стверджують, що новинка з самим крихітним акумулятором в режимі програвання онлайн-відео працює довше 12 Pro Max (13 годин в "міні" проти 12-ти у "велетня"). Так, різниця невелика. Але вона демонструє, наскільки добре інженери попрацювали над смартфоном.

У цій версії встановлений екран з найбільшою щільністю пікселів на дюйм. Картинка на "мініку" виглядає особливо яскраво і соковито. Крім цього, iPhone 13 mini може похвалитися таким же процесором А15 Bionic, що і в флагманських "прошках". У камері захована матриця зі зрушенням, що дозволяє йому знімати ролики з чудовою стабілізацією.


Ну і його найочевидніша і головна перевага – це компактні розміри. Мені і всім моїм знайомим власникам "малюка" дуже подобався маленький форм-фактор. iPhone SE другого покоління також може запропонувати зручні габарити. Але в ньому немає найпотужнішого мобільного чіпа, двох камер, Face ID, такого високого дозволу екрану і багато чого іншого.

Використовувати "мінік" в повсякденному житті – це особливий вид задоволення. На відміну від багатьох "велетнів", він поміщається в будь-яку кишеню, навіть вузьких джинс. При цьому, тобі нічого не заважає при ходьбі. З ним дуже зручно чатитись в соцмережах, гортати стрічку Instagram і Twitter. І все це однією рукою!



13mini_text_pic_01.jpg

Ну і приємним бонусом для всіх майбутніх власників стане значно доступніша вартість на 13 mini. У США він обійдеться в 700 доларів за версію з 128 Гб пам'яті. Наприклад, за класичний iPhone 13 потрібно віддати 799 баксів, не рахуючи податків. Різниця досить велика.

Як на мене, 13 mini стане останнім маленьким шедевром Apple. Цього року купертинівці показали нам, який цікавий яблучний смартфон ми втратимо.

Не складно спрогнозувати, що в недалекому майбутньому на ринку буде з'являтися все менше флагманських моделей з невеликим екраном. Може бути, iPhone 13 mini і зовсім стане останнім з них. Тому цінителям компактності точно варто подумати над його покупкою.


Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Показати всі
Коментарі
Додати коментар