Новинки Apple 2022. Чого чекати від компанії наступного року?

Новорічні свята не за горами. Ми вирішили, що настав час зібрати всі існуючі чутки, інсайди, аналітику і нарешті дізнатися, що готує нам Apple на наступний 2022 рік. Нещодавно авторитетний журналіст Марк Гурман поділився своїми прогнозами з цього приводу. Вони здаються цілком реалістичними.

iPhone 14 і SE 2022: якими будуть

Найочікуванішим продуктом від Купертіно традиційно вважається iPhone. Подейкують, через дев'ять місяців Apple представить чотири моделі смартфона – iPhone 14, 14 Max, 14 Pro та 14 Pro Max.



1ezh|864х452.jpg

Очікується, що з сімейства приберуть версію mini, яка здалася керівництву корпорації неприбутковою. Таким чином, з ринку зникне єдиний компактний флагман. Натомість з'явиться ще одна велика модель iPhone 14 Max. Ймовірно, він отримає таку ж начинку, що і базовий смартфон з яблуком і водночас величезний корпус та екран від 14 Pro Max.

Крім цього, два гаджети з лінійки можуть повністю позбутися чубчика. Замість нього на дисплеї з'явиться острівець фронтальної камери із системою датчиків розпізнавання обличчя Face ID. Звичний всім порт Lightning розробники, мабуть, замінять більш сучасним Type-C. До цього їх зобов'язують нові закони Європейського Союзу.

Швидше за все, iPhone 14 покажуть у першій половині вересня, як це найчастіше і буває. Сподіваємося, що в плани компанії не втрутиться пандемія та криза мікрочіпів. Але це не все.

Крім чотирнадцятої серії, навесні 2022 року нам представлять iPhone SE третього покоління. Цей пристрій поки що залишається загадковим. Експерти пророкують нам три варіанти смартфона "спеціального призначення". Одні кажуть, що він запозичить дизайн у iPhone XR.

-4%
MLLE3
53 999 ₴
52 099 ₴
1 299 $
MLQE3
36 999 ₴
42 499 ₴
1 060 $

Інші вважають, що він буде схожий на 13 mini. Інші інсайдери впевнені, що він взагалі ніяк не зміниться. Остання версія найбільше схожа на правду. Нововведення у “малюку” торкнуться лише процесора та зв'язку. SE 2022 матиме потужний чіп A15 Bionic і підтримку мереж п'ятого покоління.

Подейкують, що його назвуть iPhone SE Plus. Приставка "Plus" у цьому випадку означатиме не збільшені габарити, а новий 5G-модуль. Щиро кажучи, таке рішення купертинівців зараз важко зрозуміти. Сподіваємося, що найближчим часом інсайдери зіллють нам більше інформації.

Коли вийдуть AirPods Pro 2

Нарешті ми побачимо просунуту модель "прошок". Як підказують фахівці, бездротова гарнітура зміниться не дуже кардинально. Дизайн залишиться практично таким же.



2ezh|864х452.jpg

Можливо, за формою вони більше нагадуватимуть AirPods 3, але силіконові амбушюри залишаться. Чекаємо на офіційний реліз не раніше осені. Навушники можуть викотити разом з iPhone 14 у вересні або з лептопами в жовтні або листопаді.

Три моделі Apple Watch 2022: все, що відомо

Наступний рік, за чутками, принесе нам цілий ураган яблучних годинників. Apple Watch Series 8 будуть представлені у трьох розмірах. Крім стандартних 41 мм та 45 мм, купертинівці випустять ще одну збільшену версію. Її точні габарити поки невідомі.

Інженери дуже хочуть оснастити аксесуар датчиками здоров'я. Один із сенсорів здатний вимірювати рівень цукру в крові без проколу шкіри. Це дуже складна технологія, якої потребують близько 400 мільйонів людей у всьому світі. Розробкою датчиків для яблучного годинника займається медичний стартап Rockley Photonics, в нього Apple вклала дуже велику суму.



3ezh|864х452 .jpg

Оновлений смарт-годинник SE, заздалегідь, запозичить дизайн від Series 7. Але в новинці трохи збільшиться екран. Цікавішою здається версія для спортсменів. Відомо, що вона отримає прогумований корпус, який буде ще краще захищений від води та ударів.

iPad 2022 – ще три новинки

Восени наступного року ми також можемо побачити оновлені планшети. Судячи з усього, Apple готує до релізу найпотужніший в історії iPad Pro зі скляною задньою кришкою та підтримкою бездротової зарядки.

Про iPad Air 2022 і базовий iPad 10 відомо менше подробиць. Повітряна модель зможе похвалитися більш продуктивною начинкою. Тоді як класична версія отримає приємний цінник і непогані характеристики.

Дуже багато Mac 2022

За наступні 12 місяців Apple збирається закінчити перехід з процесорів Intel на свої фірмові системи-на-чіпі Silicon. Купертинівці зроблять це набагато раніше, ніж планували.



4ezh|864х452 .jpg

Першим покажуть iMac Pro з діагоналлю екрана 27 дюймів та частотою оновлення кадрів 120 Гц. Характеристики професійного моноблока будуть практично такими ж, що й у MacBook Pro 2021. На вибір користувачеві нададуть два види чіпсетів M1 Pro та M1 Max.

Восени у продаж надійдуть 13-дюймові MacBook Air та MacBook Pro. Лептопи першими обзаведуться кристалом нового покоління Apple M2. Крім того, "повітряний" ноутбук отримає білу клавіатуру та рамки навколо дисплея. А в маленькій "прошці" зникне сенсорна панель Touch Bar.

Нарешті представлять довгоочікуваний блок Mac Pro, а точніше відразу дві версії комп'ютерної станції. Одна з них буде дуже схожа на актуальну "терку". Друга більш компактна буде схожа на Power Mac G4 Cube.

Інсайдери кажуть, що один комп'ютер працюватиме на фірмовій системі, ще потужнішої, ніж М1 Мах. У ньому працюватимуть 40 ядер центрального процесора і графічна плата на 128 ядер.


А ось другий побудований на базі Intel Xeon Scalable третього покоління. Ймовірно, він стане останнім яблучним комп'ютером, який вийде із чіпсетом від стороннього виробника. У майбутньому корпорація відмовиться від процесорів сторонніх виробників.

Apple Glass – секретна новинка від Купертіно

Марк Гурман натякає на випуск продукту “One more thing”. Після цієї фрази гендиректора Apple завжди показували дійсно легендарні пристрої, які змінювали світ технологій до невпізнання.

Наступного року такою новинкою мають стати окуляри доповненої реальності Apple Glass. А вже за десять років лінзи можуть відправити смартфони на заслужену пенсію. Докладніше про цей гаджет ми вже розповідали в одному з матеріалів.



5ezh|864х452.jpg

Що представить Apple у 2022 році:

  • Смартфони: iPhone 14, 14 Max, 14 Pro та 14 Pro Max;
  • Навушники: AirPods Pro 2;
  • Годинники: Apple Watch 8, Series SE 2 та Series Sport;
  • Планшети: iPad Pro, Air та iPad 10;
  • Комп'ютери: iMac Pro 27”, MacBook Air 13” та MacBook Pro 13”, Mac Pro;
  • Окуляри доповненої реальності: Apple Glass.

Схоже, що це все. Якщо дізнаємося про щось нове, обов'язково розповімо в нашому блозі :)


Читати наш блог у Telegram
Популярні моделі:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар