Нові карти АррІе

Картографічний сервіс від корпорації Apple досить довго був далеко не досконалим. Про це говорили всі користувачі, і навіть самі купертинівці це добре усвідомлювали. Тому кілька останніх років розробники Яблучної компанії активно працювали над повним перезапуском сервісу.



ezh|864х4521.png

Вони робили практично все з нуля і залучили безліч працівників. Сотні автомобілів з камерами і іншими приладами їздили дорогами США і створювали нові маршрути. Це було непросте завдання, тому розробники затягнули з релізом більш, ніж на рік. І от нарешті перезапуск Apple Maps відбувся.

Оновлені Apple Maps

31 січня користувачам iPhone, iPad, Mac і інших гаджетів Apple в США стали доступні нові карти від Купертіно. Розробники закінчили величезний обсяг роботи, і це дуже помітно. Покращилась не тільки точність відомих маршрутів, а й з'явилася детальна інформація про такі ділянки і райони, де майже відсутня інфраструктура і будь-які дороги.



ezh|864х4523.png

Користувачі, які вже випробували сервіс заявляють, що він зовсім не поступається Google Maps, і навіть перевершує карти конкурента за рівнем деталізації.

На жаль, поки карти опрацьовані тільки на території США. Але віце-президент Apple по розробці програмного забезпечення Едді Кью заявив, що вони мають намір створити кращий додаток на всій планеті. І незабаром вони хочуть опрацювати безліч інших країн.



ezh|864х4522.png

В кінці 2020 року купертинівці планують запустити свої автомобілі з панорамними камерами в Європі. По пішохідним дорогам також будуть ходити працівники з апаратурою в рюкзаках. Передбачається, що збір даних розтягнеться на рік. Але найголовніше – маршрути України теж мають додати.

Apple Maps і безпеку

Головною перевагою програми від Купертіно буде конфіденційність. Сервіс не використовує для роботи авторизацію користувача, крім того не пов'язує власника з обліковим записом Apple ID.

Всі прокладені маршрути діляться на кілька фрагментів і обробляються на різних серверах. Такий спосіб не дозволить навіть працівникам компанії відстежити твоє пересування. А це великий плюс на користь Apple Maps, враховуючи, як Google любить збирати нашу особисту інформацію.



ezh|864х4524.png

Поки від купертинівців не було коментарів коли саме Україна увійде в список підтримуваних країн. Але ми з нетерпінням цього чекаємо. Навіть якщо спочатку детально опрацюють тільки великі міста і траси.

А якими картографічними сервісами користуєшся ти? І чи віриш, що детальні Apple Maps з'являться і у нас вже в 2021?

Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар