Нові правила App Store

Яблучний магазин додатків App Store є найбезпечнішим і корисним місцем для покупок програм. Розробники Apple ретельно перевіряють кожну гру і сервіс перед тим, як додати на платформу. Саме тому власники iPhone, iPad і Mac не бояться випадково занести на свій пристрій шкідливий додаток або вірус.

Крім цього, купертинівці контролюють всі типи оплат між користувачами і розробниками. За всю цю роботу вони просять 30% від кожної угоди. Але зовсім скоро правила зміняться, адже Apple дозволить додати альтернативні способи оплати всередині магазину. Чого чекати користувачам – зараз розповім.

Чому в App Store з'являться нові способи оплати

У 2019 кілька компаній, до яких також відноситься Epic Games, подали в суд на Apple і Microsoft. Вони звинуватили корпорації в несправедливій монополізації ринку додатків. Простіше кажучи, розробники не хотіли оплачувати 30% комісії від продажів, і жадали заробляти більше.



864х452_01.jpg

Конфлікт між Epic Games і Apple з Microsoft вийшов дуже оригінальним. "Епіки" без оголошення війни викотили власні способи оплати в фірмові магазини додатків. Хоча правила платформ двох компаній-гігантів це на той момент забороняли.

Таким хитрим чином вони домоглися того, щоб купертинівці і майки видалили їх дуже популярну іграшку Fortnite з App Store і Play Market. Відразу після цього вони поскаржилися суду на монополію і утиск прав.

Обвинувачі домоглися того, щоб користувачі могли платити за програми, підписки на них і донати безпосередньо компаніям-творцям. Apple прийняла рішення суду і навіть збирається виплатити компенсацію в розмірі 100 млн доларів розробникам, які отримали менше 1 млн доларів з 2015 по 2021 рік.

-9%
MLW03
62 999 ₴
57 299 ₴
1 429 $

Кожен з них отримає від 250$ до 300$ тисяч. Це допоможе їм вкластися в свій бізнес і активніше розвиватися. Крім цього, купертинівці передадуть частину грошей фонду Girls Who Code. Він навчає дівчат-підлітків програмуванню і іншим знанням в сфері технологій, щоб вони могли конкурувати з чоловіками в області IT.

Які способи оплати з'являться в App Store

Apple дозволить всім виробникам додавати на сторінки App Store інформацію про альтернативні способи оплати. Простіше кажучи, яблучна компанія як і раніше не дозволяє розплачуватися на її платформі в обхід комісії.

Однак розробники можуть додати посилання або текст з інформацією про те, як можна купити додаток або оплатити підписку в іншому місці. Можна припустити, що завдяки цьому контент стане дешевше. Але швидше за все цього не станеться. Просто компанії-розробники зможуть заробити на 30% більше.



864х452_02.jpg

Крім того, суд зобов'язав Apple працювати за новими правилами. Купертинівці повинні щорічно протягом 3 років публікувати звіт про те, яких розробників не допустили в App Store. А компанії-творці зможуть зробити більше платних підписок, донатів і інших покупок всередині програми.

У цьому конфлікті між гігантами і виробниками контенту не можна виділити лиходіїв і героїв. Кожна сторона бореться за свої доходи і інтереси. Шкода тільки, що користувачам це не принесе ніяких знижок і зменшення ціни на додатки. Отримати користь від прийдешніх змін зможуть тільки розробники.


Читати наш блог у Telegram
Популярні моделі iPhone:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар