Нові жести на iPhone в iOS 13. Це дуже зручно


Уже місяць ми користуємося новою версією операційної системи iOS 13. Якщо твій iPhone підтримує оновлення, то швидше за все ти теж встиг її встановити.

А чи знаєш ти про всіх її функціях і можливостях? У наших гайдах ми розкриваємо про нові можливості вашого пристрою і цей буде один з них.


iOS 13 щипати і свайпай трьома пальцями

Чи чув ти про нові жестах трьома пальцями для твого iPhone? Корпорація Apple змовчала про те, що вони доступні для смартфонів і презентувала їх на планшетах iPad.


EzhNewsSite-700x3681.jpg

Але і до наших телефонах нововведення теж дійшло. Використовувати їх так само зручно, вони значно економлять час і нерви в роботі з текстом на маленькому екрані.

Перший з жестів дозволяє копіювати текст. Для цього потрібно звести три пальці один до одного на виділеному тексті, ніби щипати кого-то. Після цього написане автоматично потрапить в буфер обміну.

Інший жест допоможе вставити скопійований текст або зображення. Для цього потрібно розтягнути ті самі три пальці в будь-якому додатку.


EzhNewsSite-700x3682.jpg

Якщо швидко вщипнути двічі по тексту пальцями, то можна вирізати введений текст. Примітно, що для цього не потрібно виділяти його.

Ну і куди простіше стало скасувати або повторити останню дію. Хоча ці два жесту легко переплутати, особливо якщо плутаєш право і ліво. Так для швидкої відміни необхідно свайпнуть "трійкою" вліво. Ну а, щоб повторити - проведи трьома пальцями одночасно вправо.

Нові жести нас дуже потішили. Спочатку ми поставилися до них з песимізмом, адже на смартфоні мало хто примудряється працювати з великого розміру текстами. Проте вже незабаром щосили використовували їх в месенджерах.

Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар
Схожі статті