Про iOS 14.5. Apple готує щось неймовірне

Зовсім скоро Apple випустить нову версію операційної системи iOS 14.5. Очікується, що це буде найбільше проміжне оновлення для iPhone, яке ми пам'ятаємо. Ми вже встигли особисто перевірити кілька бета-версій. І готові заявити, що за кількістю нововведень апдейт цілком міг би стати новою iOS 15, та ніяк не проміжним оновленням.

Ми не станемо розповідати про приховані програмні функції, які пересічний користувач навряд чи помітить. Але розберемо найкрутіші нововведення, за які точно варто встановити iOS 14.5 як тільки вона вийде.

Самі класні фішки iOS 14.5

Розблокування iPhone через Apple Watch. Цю опцію вже дуже давно хотіли бачити всі власники яблучних смарт-годинників. Вона дозволяє не вводити код розблокування, коли твоє обличчя приховано під медичною маскою, а на зап'ясті є Apple Watch.

Система розуміє, що iPhone знаходиться в руках власника, а не когось чужого. Така фішка значно заощадить час і позбавить користувача від постійного введення пароля. Особливо корисною вона буде для власників iPhone, які часто використовують Apple Pay для оплати в публічних місцях.

Запит на збір особистих даних. Ще рік тому компанія Apple пообіцяла змусити розробників запитувати у нас дозвіл на збір особистих даних. І в iOS 14.5 ця задача реалізована. Тепер вони повинні звітувати перед кожним з нас: яку саме інформацію збирають. Користувачі в свою чергу зможуть дозволити або заборонити стеження.

Заборона на відстеження кліків. Мало кому відомо, але більшість сайтів збирають про нас дані про те, в яких місцях інтернет-сторінки ми натискаємо найчастіше. Після чого вони ставлять рекламні оголошення саме в цю область, щоб зібрати якомога більше переходів (часто випадкових). Але з виходом iOS 14.5 вони більше не зможуть цього зробити.

Заборона стеження для Google. У браузері Safari вже давно є опція безпечного перегляду сайтів. Вона була зроблена для того, щоб убезпечити власників яблучних пристроїв від шкідливих інтернет-сторінок. Тільки ось у Apple не було власної бази таких сайтів, тому вона користувалася послугами пошукача.

У свою чергу Google збирав про нас інформацію. У новій прошивці купертинівці будуть самостійно перевіряти всі сайти, тому стеження пошукового гіганта можна більше не бояться.

Можливість вибрати музичний додаток за замовчуванням. Яблучні розробники завжди приділяли особливу увагу безпеці своїх користувачів. Тому вони не давали можливості змінювати вбудовані додатки на сторонні, встановлюючи їх за замовчуванням.

Таким чином, інші розробники не могли завдати шкоди пристрою і вкрасти дані. Але в iOS 14.5 купертинівці все ж дозволять вибирати в якості додатків за замовчуванням інші музичні додатки, наприклад, Spotify або YouTube Music. А все тому, що вони безпечні та зручні, адже їх перевірили в Apple.

Ось такі нові корисні фішки чекають на нас в iOS 14.5. Вони вже є в бета-версіях операційки і працюють просто відмінно. Я впевнений, що хоча б за ці нововведення вже варто встановити прошивку як тільки вона вийде. Принаймні я це зроблю точно.



Egor-2.png

Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар