Apple радикально оновить Mac mini у найближчі кілька місяців

Нам складно навіть уявити наскільки крутим вийде Mac mini 2021 з процесором M1X, про який недавно заговорили всі технологічні ЗМІ планети. Його попередник "мінік" 2020 року перевершив не тільки всі комп'ютери на Intel, але і в деяких показниках навіть MacBook на Apple Silicon.

Майбутній комп'ютер від Купертіно, судячи з усіх чуток, буде ще могутніше, гарніше і досконаліше. І він може вийти вже цієї осені, або ж в січні 2022 року. На нього точно варто звернути увагу, якщо збираєшся взяти собі комп'ютер.

Mac mini M1X - гучна революція від Apple

Першим про майбутній пристрій заговорив Марк Гурман. Іменитий інсайдер раніше майже не помилявся в прогнозах, тому йому цілком можна вірити. Гаджет могли анонсувати ще навесні, але розробники несподівано поставили свій перспективний проект на паузу.



12ezh|864х452 копия.jpg

Подейкують, що купертинівці банально не змогли домовитися яким вони його бачать. Але зараз вони готові показати нам цього монстра. Гурман каже, що він отримає 10-ядерний центральний процесор, точно такий буде стояти в MacBook Pro. Завдяки чіпу збільшиться також кількість портів Thunderbolt/USB 4, що дуже важливо для користувачів.

У "мініка" буде 64 ГБ пам'яті, тоді як перша система на чіпі М1 могла похвалитися тільки 16 ГБ. Це ще одна хороша новина для користувачів, які збираються використовувати Mac mini 2021 для роботи.

Потужний чіпсет і багато оперативки дозволять відкривати будь-які професійні і навіть найважчі програми. З огляду на те, що у "міні" один з найприємніших цінників на яблучні комп'ютери, він здається дуже навіть привабливим для покупки.


Як буде виглядати?

Очікується, що яблучники не стануть кардинально міняти дизайн. Проте, комп'ютер отримає невелике зовнішнє оновлення. Корпус стане тонше, значить апарат буде займати менше місця на робочому столі. Кількість роз'ємів збільшиться, чекаємо 4 Thunderbolt, два порти USB-A, Gigabit Ethernet і HDMI.

Новою крутою фішкою стане магнітний роз'єм для зарядки, точно такий є в 24-дюймовому iMac. Зверху "мінік" прикриється оргсклом, дно закриє алюміній. Швидше за все, яблучний комп'ютер буде доступний в 7 кольорах, точно як iMac 2021. Яскраві забарвлення стануть приємною перевагою, незважаючи на те, що для робочої машинки це зовсім не обов'язково.

Кому точно варто купити собі Mac mini 2021

Майже напевно купертинівці не зніматимуть з продажу "мінік" 2020 року з першим чіпом М1. Удосконалена версія зможе запропонувати більш просунуту начинку, більше роз'ємів і, відповідно, можливостей для складної роботи.



13ezh|864х452 копия.jpg

Якщо ти придивлявся останнім часом до Mac mini, то раджу трохи почекати з покупкою. Судячи з чуток, майбутній комп'ютер буде прямо ласим шматочком. Він ідеально підійде для школярів, студентів, його продуктивності вистачить навіть на більше.

Монтувати відео, писати програмний код, створювати графічний дизайн - з усім цим запросто впорається цей апарат. Хіба що є сумніви щодо дати його виходу. Спочатку анонс повинен був відбутися в листопаді, разом з лептопами. Зараз же пророкують "тихий" прес-реліз в січні-березні.

Якщо Mac mini М1Х дійсно буде таким, як його описують, я неодмінно куплю його собі для роботи. Мені здається, такий міні-комп'ютер стане справжньою бомбою на ринку.



Egor-2.png
Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Коментарі
Додати коментар