Оновлений Універсальний доступ на всіх платформах Apple

На своїй презентації WWDC 2021 компанія Apple розповіла далеко не про всі нові фішки в операційних системах. Наприклад, розробники промовчали про нововведення в "Універсальному доступі". Ми знайшли все, що ще заховано в апдейтах і вже готові про це розповісти.

"Універсальний доступ": Що це і навіщо потрібно?

Цей набір можливостей у всіх яблучних гаджетах призначений для того, щоб полегшити використання пристроїв людям з особливими потребами. Наприклад, для користувачів, з поганим зором або слухом.



ezh|864х452-1.jpg

Apple активно працює над тим, щоб всі люди світу, незалежно від їх фізіологічних особливостей могли користуватися яблучною технікою і технологіями. Це одна з основних цілей корпорації, яку вона просуває з перших днів свого існування.

Нові можливості "Універсального доступу"

У iOS 15 для iPhone з'являться нові опції VoiceOver. Вони дозволяють користувачам з поганим зором дізнатися що зображено на екрані. Наприклад, які об'єкти є на фото, або люди. Про що йде мова в тексті, або які дані занесені в таблицю.

-18%
MHDA3
21 499 ₴
17 699 ₴
444 $

Популярні моделі iPhone.

Люди з вадами слуху зможуть використовувати двонаправлені слухові апарати в парі зі своїм смартфоном. Гаджет допоможе їх налаштувати і керувати ними. Також для них підготували розпізнавання аудіограм. Це особливі графіки, які комп'ютер створює під час перевірки слуху. Apple буде їх використовувати для настройки AirPods.

Для власників техніки з особливостями нервової системи створили фішку "Приємний звуковий фон". Вона допоможе розслабитися, сконцентруватися і позбутися від інших слухових подразників навколо. Ще одна свіжа фіча під назвою "Sound Actions" покликана допомогти управляти iPhone за допомогою якихось найпростіших звуків, на кшталт "А-а-а" або "Е-е-е".

Розробники також викотили можливість встановити деякі настройки для кожної програми та гри окремо. Наприклад, розмір тексту, форму кнопок тип шрифту, зниження прозорості, збільшення контрастності, інверсію та інше. Ці фічі можуть стати в нагоді абсолютно всім.



ezh|864х452-2.jpg

Додаток під назвою "Лупа" працює подібно до збільшувального скла. Допомагає розглянути дрібні деталі, дрібний шрифт та інше. До слова, всі настройки "Універсального доступу" можна буде переносити з старого iPhone на новий через "Перенесення на iOS" через iCloud. Адже тепер у користувачів буде необмежене хмарне сховище для міграції.

"Універсальному доступ" допоможе зробити смартфон зручним гаджетом для кожного. Впевнені, всі ці фішки дійсно допоможуть особливим користувачам в управлінні яблучними пристроями.



Egor-2.png
Читати наш блог у Telegram
Популярні гаджети Apple:
Коментарі
Додати коментар