Залишайся на зв’язку!

Мати зв’язок під час війни — життєво необхідно. Так рідні завжди знатимуть, що все гаразд, а ти в разі чого зможеш вчасно покликати на допомогу або отримати важливу інформацію. Сьогодні розповідаємо, як зробити так, щоб телефон не підвів у найнеочікуваніший момент.


Як зберегти акумулятор iPhone?

Цей матеріал буде орієнтований у першу чергу на власників iPhone, адже цей смартфон наразі найпопулярніший. Проте і для власників Android-девайсів тут знайдеться дещо корисне. Тож поїхали!

Про акумулятор треба починати дбати з моменту купівлі телефону, не зважаючи на те, як активно ти його використовуєш. Літій-іонні акумулятори, які використовуються зараз майже у всіх ґаджетах, мають ряд переваг: вони відносно легкі, компактні, довговічні та вміють швидко заряджатися. Але все це працює за умови правильної експлуатації.

-14%
MMX93
23 499 ₴
20 099 ₴
501 $

Ось, на що варто звернути увагу, якщо хочеш, щоб акумулятор був як новий, навіть за рік після покупки iPhone:

  • Не допускай повної розрядки. Літій-іонні акумулятори не мають ефекту памʼяті, який був притаманним їх попередникам, а отже, їх можна (і потрібно) заряджати, не чекаючи, доки смартфон вимкнеться. Apple рекомендує ставити iPhone на зарядку від 20% і нижче.

  • Рідше користуйся швидкою зарядкою. Так, це зручно, але не дуже корисно. Найкращий варіант — це ставити iPhone на зарядку на ніч, на звичайний блок живлення 5w. Тоді функція розумної зарядки за кілька ночей знатиме, скільки в неї є часу на підживлення й заряджатиме його в оптимальний спосіб — до 80% зі звичайною середньою швидкістю і від 80 до 100% за 2-3 години до ранку. Це дасть змогу зберегти акумулятор у гарному стані та завжди мати заряджений iPhone при пробудженні.

  • Не допускай перегріву чи переохолодження. Взимку варто тримати не лише руки в теплі, а і смартфон. Кишеня джинсів — найкраще місце. А влітку уникай довгого впливу прямих сонячних променів на свій девайс. Насамперед це стосується пляжу чи торпеди авто.

  • Не використовуй iPhone під час зарядки, адже це основна причина перегріву ґаджета.

  • Використовуй для зарядки тільки оригінальні аксесуари.

Як збільшити автономність iPhone?

Є кілька простих, але ефективних лайфхаків, що допоможуть твоєму iPhone якомога довше залишатися ввімкненим. Читай і запам’ятовуй!

Режим економії енергії

Недарма Apple придумала його і зробила доступ до цієї функції таким простим. Щоб активувати режим економії енергії, перейди в «параметри»«акумулятор» і натисни на «режим низького заряду». При активації цієї функції знижується (незначно) продуктивність iPhone, вимикається фонове завантаження даних (оновлення програм через мобільну мережу), відключаються ефекти руху, фонова перевірка пошти, а анімовані шпалери перетворюються на статичні.



01ezh|864х452.png

Це незначні жертви, які значно допомагають зберегти заряд акумулятора. До речі, у цьому ж меню ти можеш побачити справність свого акумулятора (через рік використання iPhone нормально від 75 до 85%, ідеально від 85 до 100%), а також дізнаєшся, які програми найбільше виснажують твою батарею.

Зменшення яскравості екрана

Тут є один секрет: крім простого способу в меню «параметри»«дисплей і яскравість», є ще й просунутий. І це реально може врятувати. Тож бери iPhone в руки та го діяти за інструкцією:

  • Перейди в меню «параметри»«доступність» (У деяких версіях iOS меню може знаходитись у меню «параметри» — «загальні» — «доступність»).

  • Відкрий меню «Зум» і увімкни відповідний перемикач.

  • Тричі натисни на дисплей трьома пальцями. Відкриється вікно з параметрами режиму збільшення. Встанови повзунок на мінімум і натисни на «обрати ділянку»«Зум на весь екран».

  • Далі перейди в розділ «обрати фільтр»«слабке світло». Щоб закрити спливаюче вікно, тапни на будь-яку частину екрана.

  • Тепер перейди в «параметри»«доступність»«спеціальне спрощення» й постав галочку навпроти поля «Зум».

Готово. Тепер, якщо тричі натиснути на кнопку блокування, ти зможеш активувати налаштування Зум із мінімальною яскравістю дисплея, що допоможе зберегти заряд значно довше в екстремальних умовах. Та і вночі це корисна фішка, коли хочеш почитати щось, але не хочеш будити яскравим світлом свою половинку.

-9%
MLK13
35 999 ₴
32 699 ₴
815 $

Вимкни фонове оновлення контенту

Тут просто — чим частіше програми на твоєму iPhone використовують інтернет, тим швидше розряджається iPhone. Щоб вимкнути фонове оновлення, перейди в «параметри»«загальні»«фонове оновлення».

Вимкни непотрібні сповіщення

Чим більше використовується екран, тим швидше сідає акумулятор. Щоб налаштувати, перейди в «параметри»«сповіщення».

Налаштуй WiFi, AirDrop, служби геолокації

За замовчуванням iPhone завжди знаходиться в режимі пошуку доступу до безпровідної мережі. Щоб виправити це, перейди в «параметри»«Wi-Fi» і в меню «питати про приєднання» постав галочку навпроти «вимкнено».



02ezh|864х452.png

AirDrop також досить активно впливає на заряд батареї. Тож радимо включати його лише під час використання. Керувати функцією можна у Пункті керування (шторка у лівому верхньому кутку). Затисни поле з іконками WiFi, Bluetooth, мобільними мережами та літачком і на розширеному полі меню тапни на AirDrop. Його краще тримати у положенні «отримання вимкнено». Ну а про параметри геолокації говорити годі. Це не лише впливає на заряд твого iPhone, а й на твою особисту безпеку. Перейди в "параметри""приватність""служби локації" і вимкни доступ для тих програм, яким він точно не потрібний.

Це головні настройки, що впливають на автономність смартфона.

Як переключити мережу мобільного оператора на iPhone?

Ця функція стала доступною через деякий час після початку війни. Коли окупанти почали активно знищувати вишки мобільного зв'язку, оператори України об'єдналися і домовилися дати доступ до своїх мереж усім користувачам країни, незважаючи на те, послугами якого оператора вони користуються.

-7%
MLQA3
31 999 ₴
29 699 ₴
741 $

Тож, якщо в тебе, наприклад, Lifecell і він перестав працювати, можеш спробувати перейти на використання мережі Vodafone чи Kyivstar. І навпаки. Зараз це безкоштовно.

Як вручну вибрати мережу оператора на iPhone?

  • Перейди до «параметрів»«стільникових даних».
  • На вкладці «стільникові плани» натисніть на назву свого оператора.
  • Перейди до пункту «вибір мережі» і вимкни поле «автоматично».
  • А далі вибери мережу іншого оператора і перезавантаж телефон.

100%, що це спрацює не даємо, але в деяких випадках дані знання можуть бути доволі корисними.

Про PowerBank та швидку зарядку для iPhone

І нарешті, у двох словах, про екстрені випадки. До них ми відносимо використання швидкої зарядки та зовнішніх акумуляторів. Так, це досить зручно, та може допомогти у певних обставинах. Але якщо є можливість уникнути їх використання — радимо скористатися. Як і не користуватися за можливості різними зарядками від прикурювача авто, та і взагалі неоригінальними аксесуарами.



03ezh|864х452.png

Ця стаття була написана на основі особистого досвіду нашої команди. Ти можеш взяти щось із цього на озброєння, а можеш поділитися своїми секретами. Пиши свої думки під відповідним постом у нашому Telegram. Для зручного пошуку використовуй хештег #charge. Бажаємо мирного неба і завжди залишатися на зв'язку!

Читати наш блог у Telegram
Популярні iPhone:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар