Перекладач в Safari на Mac. Як налаштувати?

У новому оновленні macOS Big Sur, для комп'ютерів Mac, розробники додали функцію перекладача інтернет-сторінок в Safari. Той, хто коли-небудь користувався Chrome знає, як це зручно. На закордонних сайтах у браузері з'являється пропозиція перевести весь текст на сторінці на зрозумілу мову. А як його активувати в Safari – зараз розповім.

Як активувати перекладач у Safari

Якщо ти оновив свій MacBook або інший яблучний комп'ютер на нову macOS Big Sur, то у вбудованому браузері Safari в рядку з адресою сайту, у правому кінці, у тебе повинен був з'явитися значок перекладача. Він активується автоматично, коли ти переходиш на іноземні сайти.

Якщо ж перекладач у тебе не з'явився, то перейди в «Системні параметри – «Мова і регіон» – «Програми». На сторінці у списку пошукай додаток Safari. Якщо його там немає, то натисни на "+" в лівому нижньому кутку і додай браузер.



ezh|864х452.jpg

Якщо все ще немає перекладача в адресному рядку, потрібно буде виконати ще кілька маніпуляцій. Просто йди цією інструкцією:


  • - У тому ж меню «Програми», в яке ми зайшли раніше, натисни на Safari.
  • - Вибери англійську мову або будь-яку іншу, яку ти хоч трохи знаєш. (Мову ми змінимо лише всередині браузера, система залишиться з тією ж мовою, що була).
  • - Додаток запропонує перезавантажитися. Погоджуйся.
  • - А тепер повтори попередні дві дії, тільки тепер вибери російську мову. Safari знову перезавантажиться. Готово!
  • - Зайди на будь-який іноземний сайт. У правому кінці адресного рядка буде чорно-білий значок перекладача. Натисни на нього.

Тепер браузер буде автоматично перекладати іноземні інтернет-сайти. Якщо тобі знадобиться, можеш змінити мову або відключити цю функцію. Вона поки працює в бета-версії, тому можуть виникати невеликі помилки. Але вже зараз це багато в чому допомагає мені у роботі.



Egor-2.png

Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар