В Україні перший оператор запустив eSIM! Фізична SIM-картка більше не потрібна?


На початку листопада український мобільний оператор «ТриМоб» став першою компанією, яка запустила підтримку стандарту eSIM в Україні. Оператор пропонує користувачам придбати поки тільки один стартовий пакет за 250 грн і вартістю обслуговування 80 грн / місяць. У пакет входить 7,5 ГБ мобільного інтернету, 100 хвилин на номери інших операторів і 100 SMS.

Інтегрований слот з'явився не так давно на ринку. Але за останні роки технологія отримала величезну популярність за кордоном за свою зручність і багатофункціональність. І ось нарешті вона добралася і до нас. Давай розберемося як вона працює і до чого призведе.


Що таке eSIM

Головна відмінність технології eSIM від звичних нам Sim-карт в тому, що вона вбудована безпосередньо в пристрій. Приставка «е», яка означає embedded (впроваджений), на початку назви вказує саме на цю особливість. При цьому, далеко не кожен девайс підтримує eSIM.



Ezh864х452-01.jpg

Фізично така сімка виглядає як чіп в платі гаджета дозволяє записати на себе всю ту ж інформацію, яка зберігається на Sim-карти, що у тебе в смартфоні. У всьому іншому, відмінностей між ними немає.

Значна перевага eSIM полягає в тому, що цей чіп можна перепрограмувати в будь-який момент. Це означає, що ти зможеш змінити мобільний номер, тарифний план і мобільного оператора мережі тоді, коли захочеш. Більше не потрібно йти в магазин за новою пластиковою карткою, або зв'язуватися з оператором.

Виробникам техніки такий формат теж грає на руку. Він дозволяє значно заощадити місце всередині гаджета, адже не доводиться вбудовувати тримачі для зовнішніх карт. Плюс в смартфоні стає менше отворів, а значить його простіше захистити від попадання вологи і пилу.



Ezh864х452-02.jpg

Такі компанії як Apple, Google і Microsoft вже давно випускають пристрої з підтримкою eSIM. До слова, iPhone 2018 і iPhone 2019 вже мають вбудований чіп eSIM. Що гойдається Apple Watch c LTE, то поки невідомо як скоро наші оператори додадуть підтримку девайса ..


eSIM в Україні

Але ТриМоб хоч і перший, але не єдиний оператор в Україні, який впроваджує підтримку даної технології. Днями Lifecell - один з лідерів великої трійки мобільних операторів нашої країни, оголосив про відкриття попереднього замовлення на послугу eSIM.

Поки не відома точна дата початку продажів, але вже зараз Lifecell показав свій "козир" - вартість стартового пакету Lifecell eSIM становить 150 грн, що значно нижче, ніж у ТриМоб.


Ezh864х452-03.jpg

Це не точно, але нам чомусь здається, що Київстар і Vodafone теж найближчим часом запустять нові пропозиції з eSIM.


До чого це призведе

Поки рано говорити про те, що eSIM повністю витіснить з ринку SIM-карти. Ще досить довгий час вони будуть існувати паралельно, як і в інших країнах. Тому не обов'язково вже зараз змінювати свій пластик на чіп.

Проте, будь-який розвиток не є чимось поганим. Незабаром все більше операторів почнуть переходити на цей стандарт, а значить з'явиться альтернатива, а з нею і більше можливостей. І кожен зможе вибрати що йому підходить більше.

Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар