Apple знову готує всесвітню революцію. Цього разу «План завбільшки з планету»


Не мало не багато, Apple оголосила, що стане повністю екологічно чистою компанією до 2030 року. Сильна заява. І перевіряти ми її будемо:)

У офіційному зверненні корпорації, яке раптово вийшло у вигляді дуже зворушливого відео, Apple оголосила, що протягом 10 років планує скоротити викиди на 75%. А для решти 25% – розробити інноваційні рішення для видалення вуглецю з них.




«Інновації, що лежать в основі нашої екологічної подорожі, корисні не тільки для планети – вони допомогли зробити наші продукти більш енергоефективними і забезпечити нові джерела чистої енергії по всьому світу. – заявив Тім Кук.

Кліматичні дії можуть стати основою нової ери інноваційного потенціалу, створення робочих місць та сталого економічного зростання. З нашою прихильністю до вуглецевої нейтральності ми сподіваємося стати тими, хто привносить набагато більші зміни в екологію.»

План завбільшки з планету

У плані Apple є чітко прописані пункти, виконуючи які, вже до 2030 року одна з найбільших корпорацій в світі зможе показати приклад всім.



ezh|864х452.png

Насправді шлях до екологічності Apple почала давно. Чого тільки вартий «космічний» кампус Apple Park, який живиться від власних сонячних батарей встановлених на даху. Але цього разу план корпорації включає в себе набагато більше:


  • – Продукти з низьковуглецевими матеріалами – всі iPhone, iPad, Mac і Apple Watch 2019 року випуску зроблені з перероблених матеріалів.

  • – Підвищення енергоефективності – в минулому році Apple вдалося знизити енергоспоживання своїх споруд на 1/5.

  • – Відновлювана енергія – Apple бере зобов'язання з постачальників використовувати 100% відновлювальної енергії.

  • – Інновації в технологічних процесах і матеріалах – 16-дюймовий MacBook Pro вже випускається з низьковуглецевого алюмінію.

  • – Програма нульового рівня відходів – мало хто знає, але Apple інвестує у відновленні лісів по всьому світу. І не тільки.

Це велика заява, яку не так просто виконати. Але Apple точно впорається з цим. Щиро сподіваюся, що й інші корпорації приєднаються до яблучного гіганта в їх ініціативи.



Stepan.png

Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар