Чому MacBook Pro 14'' стане найпопулярнішим лептопом 2021

Перші MacBook 2020 на фірмовому процесорі Apple М1 були всього певною "репетицією" для Купертіно. Хоча варто визнати, що лептопи вийшли все ж чудовими – таким собі, кроком в майбутнє. Але вже у цьому році ми чекаємо ще більш досконалий MacBook Pro 14'', який точно стане найпопулярнішим яблучним ноутбуком в найближчі роки.

MacBook Pro 14'' – яким він буде

Найбільше інформації про майбутні лептопи нам зливають відомі аналітики Мін-Чі Куо та Марк Гурман (журналіст видання Bloomberg). У цих експертів найкращі джерела всередині самої яблучної компанії, тому вони практично ніколи не помиляються. То що ж вони вже встигли нам розповісти.

Дизайн

Зовні майбутній MacBook Pro 14'' буде чимось нагадувати iPhone 12. У нього будуть помітно зменшені бічні рамки і з'являться прямі лінії корпусу, без широких заокруглень по кутах.



ezh|864х452-1.jpg

Тому розробникам навіть вдасться збільшити дисплей до 14 дюймів і зберегти розміри 13,3-дюймової моделі за рахунок зменшення рамок. А ще, замість сенсорної панелі Touch Bar зверху клавіатури повернуться стандартні клавіші "F".

Характеристики

За всю складну обчислювальну роботу в новинці буде відповідати фірмовий чіп Apple Silicon. Швидше за все, розробники вже готують до виходу новий процесор під назвою "M1X" або "M2". Він буде ще більш потужним, ніж торішній M1 (хоча куди потужніше?). З чуток, чіп отримає 16 потужних ядер і чотири енергоефективних – всього 20.

Разом з ним буде додатково працювати графічний процесор Apple Silicon з 16 або 32 ядрами. Він прискорить роботу в графічних редакторах, відеомонтажі чи фотошопі.

Крім продуктивних чіпів, лептоп обзаведеться новим mini-LED дисплеєм. Екран цього типу може видавати ще більшу яскравість при меншому енергоспоживанні. Інженери додадуть новий або старий (він уже раніше був в яблучних лептопах) магнітний роз'єм для зарядки MagSafe зі збільшеною потужністю живлення.


MacBook Pro 14'' також отримає більше різноманітних портів, щоб користувачам не доводилося купувати перехідники. Марк Гурман впевнений, що розробники додадуть порт для SD карт. Разом з ним, можливо, повернеться й HDMI.

Коли вийде

Джерела всередині корпорації говорять, що ноутбуки можуть з'явитися або в другому, або в третьому кварталі 2021 року. Це означає, що Apple поспішає випустити MacBook Pro 14'' вже до червня, спеціально під конференцію для розробників WWDC.

Але можливо, їм це не вдасться. Тоді ми побачимо новий MacBook восени – рівно за рік після виходу першого лептопа на М1.

Чому він стане найпопулярнішим MacBook

Відповідь на це питання може здатися навіть банальною. "Про" лептоп від Купертіно – це вже бажаний і досконалий гаджет. А 14-дюймовий екран ідеально підійде для практично будь-якої роботи. При цьому, сам MacBook не буде дуже великим і важким. При необхідності, його можна переносити в рюкзаку або сумці без особливих зусиль.



ezh|864х452-3.jpg

Процесор М1 вже встиг зарекомендувати себе в якості потужної робочої конячки в складних завданнях – фотошопі, відеомонтажі, дизайні, створенні музики. А його продовження у вигляді M1X (M2) має стати ще більш продуктивним, навіть страшно уявити наскільки.

Але в той же час, про MacBook Pro 14'' ми можемо судити зараз тільки на основі чуток від інсайдерів. Я б не радив чекати реліз і збирати гроші, якщо тобі вже сьогодні потрібна потужна машина. Ми підібрали деякі варіанти потужних MacBook, які користуються зараз найбільшою популярністю і залишили список внизу сторінки. Тож тут точно є з чого вибрати.



Egor-2.png

Читати наш блог у Telegram
Популярні моделі Mac:
Коментарі
Додати коментар