Чому не варто заклеювати камеру Mac. Коментар від Apple

З появою веб-камери у ноутбуках багато користувачів почали заклеювати вічко на своєму лептопі, щоб за ними не змогли спостерігати спецслужби та хакери. Звідки така тенденція бере початок, дізнатися зараз неможливо. Але в кінці 90-их і початку нульових більшість користувачів були впевнені, що через камеру на ноутбуці за ними можуть стежити.

Зізнаюся чесно, я теж заліплював свою вебку. І багато моїх друзів робили так само. Швидше за все і у тебе була колись якась наклейка на камері. Але якщо ти щасливий власник MacBook, то робити цього не варто. І ось чому.

Apple запевняє, що не потрібно заклеювати веб-камеру на Мас

На офіційному сайті компанії Apple є звернення до користувачів яблучних комп'ютерів Мас, які закривають свою вебку. Розробники запевняють, що робити цього не варто. Адже накладка на камері може пошкодити дисплей MacBook.



ezh|864х452-11.jpg

Крім цього, це може привести до того, що зіб'ється автоматичне регулювання яскравості дисплея і технологія True Tone. А ще через накладки часто виходить з ладу датчик зовнішньої освітленості.

У мене якраз була така проблема. Вебкою я практично не користувався, тому на ній завжди була наклейка. Але з початком карантину довелося брати участь у відеоконференціях через додаток Zoom.

Спочатку моя камера не могла нормально налаштувати світло, а тому знімала вона просто огидно. Але на щастя, за кілька днів датчик знову нормально запрацював.

Як визначити, чи працює камера на Мас

Розробники Apple розуміють, що багато власників комп'ютерів не хочуть, щоб за ними хтось стежив. Тому в камері на Мас є зелений світловий індикатор, який включається кожен раз, коли ти запускаєш вебкамеру, або хтось її зламав і спостерігає за тобою.

ТОП 3 найпопулярніші моделі Mac:

Через особливості проектування веб-камера не може працювати без цього вогника. Тому можеш бути впевненим: якщо зелений індикатор не світиться – у цей момент за тобою ніхто не стежить.

До речі, на iPhone та iPad з iOS 14 є точно така ж система захисту. Зелений вогник на мобільних пристроях говорить про те, що камера знімає. А жовтий вказує на те, що гаджет включив мікрофон.

А ще в налаштуваннях Мас ти можеш заборонити або дозволити додаткам підключатися до вебки. Для цього перейди в "Системні параметри" – "Безпека та приватнысть". Далі у верхній частині сторінки вибери вкладку "Приватнысть", а в списку ліворуч клікни на розділ "Камера".

Як правильно закрити вебкамеру на MacBook

А якщо ти все ж таки не довіряєш зеленому індикатору і хочеш зайвий раз перестрахуватися, то прочитай наші поради. Ми підкажемо як перекрити вічко, не пошкодивши дисплей та інші деталі твого лептопа.



ezh|864х4522.jpg

Перш за все вибери найтоншу накладку з усіх можливих. Вона не повинна бути товще звичайного аркуша паперу – 0,1 міліметр. Якщо ж тобі не вдасться знайти таку накладку менше 0,1 мм, то потрібно знімати її всякий раз, коли закриваєш кришку MacBook. А ще не використовуй наклейки, адже вони можуть залишити клей на скельці та індикаторах і вивести їх цим з ладу.

Але особисто я довіряю вбудованому захисту від Apple. І вірю, що поки зелений вогник не горить, Великий брат за мною не спостерігає. Тому вже давно відірвав наклейку.



Без назви-2.png

Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар