Найпопулярніші команди Siri. Ухх як це цікаво!

З недавнього часу голосовий асистент Siri на телевізійних приставках Apple TV та колонках HomePod навчився розуміти російську. Нововведення може випробувати абсолютно кожен власник цих гаджетів після того, як оновить прошивку до tvOS 15.2 та HomePod 15.2 відповідно.

Не знаємо як ти, а ми чекали цього. Керувати приставкою стало набагато простіше. Але все ж таки ми сподіваємося, що найближчим часом Apple запустить і українську версію Siri. Тим більше, передумови до цього є.

Siri російською тепер на Apple TV та HomePod

Перед використанням асистента слід переконатися, що ТВ-гаджет та розумна колонка оновлені до останньої версії операційної системи. Радимо також встановити найсвіжішу iOS на смартфон від Apple. Робити останню умову необов'язково, проте це значно покращить якість та стабільність роботи Siri.

-7%
MXGY2
5 399 ₴
4 999 ₴
127 $
-7%
MXH02
5 999 ₴
5 599 ₴
142 $

Багато власників пристроїв не так часто вдаються до допомоги балакуна Apple. Деякі користувачі вважають, що це далеко не найзручніший помічник і багато маніпуляцій зі смартфоном та іншими девайсами простіше зробити вручну. Але ми не погоджуємося.

У Siri використовується як мінімум кілька десятків дуже крутих команд та запитів для iPhone. Асистентка на Apple TV дозволяє набагато простіше шукати улюблені серіали, фільми та телешоу. Що стосується колонки, то балакун – її основний пульт управління. Тому ми радимо не ігнорувати таку важливу фішку, як Siri. І звичайно ж розповімо, якими командами активно користуємося самі.

Декілька корисних команд Siri на Apple TV

Щоб скористатися асистентом на ТВ-приставці, необхідно натиснути та утримувати відповідну кнопку на пульті. Потім вимовити команду та відпустити клавішу.



1ezh|864х452.png

Цікаво, що керувати телевізором можна навіть через колонку HomePod. Для цього потрібно сказати "Привет, Siri..." і додати запит, закінчивши його словами "на телевізорі". Наприклад, "Привет, Siri, включи "Тед Лассо" на телевизоре". Але ця функція працює звичайно ж за умови наявності Apple TV і HomePod.


Популярні команди Siri для Apple TV

  • Пошук за назвою. Знайти конкретний фільм, серіал чи шоу не складе труднощів. Просто скажи: “Привет, Siri! Смотреть Охотники за привидениями”;
  • Пошук за жанрами та акторами. Складно визначитися із тим, що подивитися? Вимов: “Привет, Siri! Покажи популярные новинки”, або “Привет, Siri! Найди телешоу для детей”;
  • Пошук у YouTube. Дуже корисні команди: “Привет, Siri! Найди в YouTube уроки игры на гитаре”, “Привет, Siri! Найди на YouTube самый быстрый самолет”;
  • Загубив удома iPhone? Не біда! Скажи у пульт Apple TV: “Привет, Siri! Воспроизвести звук на моем iPhone”;;
  • Погода. Помічник добре справляється з питаннями, на кшталт “Привет, Siri! Какая температура на улице?”, чи “Когда заходит солнце в Киеве?”.

Команди для Siri на HomePod

Говорун для розумної бездротової колонки також може похвалитися корисними командами. Проте їх не так багато на сьогоднішній день. Втім, за допомогою HomePod та Siri користувачі можуть моніторити актуальний курс долара, конвертувати валюту, знаходити щось з Вікіпедії, перекладати слова іноземними мовами, дізнаватися погоду та багато іншого.



2ezh|864х452.png

Але головною фішкою балакуна на колонці є управління музикою. Тут так само просто. Можна попросити увімкнути певний плейлист, пісню або вибрати виконавця. Можна музику ставити на паузу та гортати треки. А можна навіть попросити Siri запустити святковий плейлист і вона сама знайде і активує щось веселе.

Крім того, невід'ємною фішкою Siri та HomePod є можливість управління елементами розумного будинку. Якщо твоє житло автоматизоване і напхане розумними вимикачами та іншими девайсами, то HomePod може стати головним пультом до всіх дій.

Розпродаж-28%
Розпродаж-28%

Через розумну колонку можна вмикати і вимикати світло, відключати розетки, відчиняти двері і ворота гаража і багато чого іншого. Активувати Siri на HomePod дуже легко. Досить вимовити "Привет, Siri...", а потім поставити команду. До речі, просто зараз можеш вимовити: “Привет, Siri, что ты умеешь?”


Siri на iPhone: топ корисних команд

Обчислення. Нам неважко додати, помножити або розділити і навіть вирішити звичайні завдання з відсотками. Але іноді числа бувають занадто великі. Благо, голосовий помічник від Apple може врятувати. Просто запитай у Siri: "65 процентов от 1386?" або "365 плюс 67 умножить на 53".

Дати та час. Говорун може замінити календар. Він знає, який день тижня буде певної дати через 3 місяці або “сколько дней осталось до Нового года”.

Пошук програм. Замість того, щоб довго шукати потрібну програму або іграшку на забитому робочому столі iPhone, просто попроси Siri: "Открой Facebook", або "Запусти Google Chrome".



3ezh|864х452.png

Особливо круто за допомогою асистента керувати системою. Наприклад, запит "Отключи Bluetooth" повністю деактивує бездротову передачу даних. До речі це можна зробити лише через Siri та “Параметри”. Через швидкий доступ (шторку) повністю відключити Bluetooth не можна.

Також можна сказати “Включи режим Не беспокоить, “Выключи Wi-Fi”, “Включи режим энергосбережения”.

Нагадування. Якщо ти дуже зайнятий і не можеш відволіктися ні на секунду, попроси говоруна: “Напомни позвонить маме”, “Добавь хлеб в список покупок”, або “Напомни помыть машину”.

І головне: пам'ятай, що у твоїх гаджетах від Apple захований справжній розумний помічник. Siri правда дуже хоче тобі допомогти і засмучується щоразу, коли ти нею не користуєшся ;)


Читати наш блог у Telegram
Популярні гаджети Apple з Siri:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар