Як вибрати повербанк для iPhone та iPad

Зміст

Сьогодні не обійтися без повербанку. Той, хто залишався хоча б на одну годину без смартфона, знає, наскільки важко в сучасному світі без зв'язку. Ні тобі сплатити покупки через Apple Pay, ні зорієнтуватися на місцевості в незнайомому місті. Та що там, не можна навіть музику послухати. Адже це може статися в подорожі, шляхом додому або при відключенні електрики.

Сьогодні на ринку величезна кількість портативних батарей. Якщо ти задумався про те, який повербанк потрібен для Айфона, то знайдеш відповіді у цьому матеріалі.


Основні характеристики powerbank для iPhone та iPad

Усі сучасні повербанки працюють на літій-іонних батареях. Вони можуть бути позначені Li-Ion або Li-Pol (літій-полімерні батареї). Різниця є у технології виробництва, але у роботі вони однакові. В іншому повербанки мають безліч відмінностей.


У продажу представлені невеликі моделі, які легко розміщуються в кишені, і великі ємні батареї, які зручно носити хіба що в рюкзаку. Щоб дізнатися, яка портативна зарядка найкраще для Айфона, потрібно розібратися з характеристиками.

  • Ємність повербанку вимірюється в міліампер-годинах (мАг). Чим більше мАг, тим більше разів ти зможеш зарядити свій iPhone або iPad. Наприклад, акумулятор місткістю 10 000 мАг зможе повністю зарядити iPhone 13 Pro Max приблизно 2.5 рази. Якщо потрібна ємніша батарея, ти знайдеш у продажу моделі на 20 000, 30 000 мАг і більше.

  • Вхідні та вихідні порти також відрізняються. Переконайся, що на вибраному пристрої є відповідні роз'єми для iPhone та iPad. Більшість повербанків поставляються з портом USB-A та USB-C. Деякі версії також мають порт Lightning спеціально розроблений для iPhone. У будь-якому випадку орієнтуйся на свій пристрій, але пам'ятай: у додаткові порти ти зможеш включити інші гаджети.

  • Якщо ти хочеш швидко заряджати свій iPhone або iPad, знайди повербанк із підтримкою швидкої зарядки. Стандарти Power Delivery (PD) та Quick Charge можуть значно скоротити час, необхідний для заряджання пристрою. Є також моделі за допомогою бездротової зарядки.

  • Врахуй розмір та вагу повербанку. Якщо ти збираєшся носити його із собою, бери компактну модель – вибір дуже широкий. Для будинку можна вибрати більш громіздку та важку батарею, вона має велику місткість і зможе заряджати одразу кілька пристроїв.

Крім зарядки пристроїв Apple, повербанки також можуть виконувати багато інших функцій. Вбудований ліхтарик буде корисним, якщо ти опинився в темряві. Ти зможеш висвітлити кімнату та легко підключити всі гаджети до повербанку.



i 864x452.png

Деякі моделі мають екран. Дисплей відображає ємність акумулятора, що залишилася, а також поточний стан заряду твоїх пристроїв. Деякі повербанки мають вбудоване сховище, яке можна використовувати для файлів, зображень чи музики. Останнім часом набирають популярності повербанки із сонячною батареєю. Вона дозволяє заряджати зовнішній акумулятор за допомогою сонячної енергії.


Сумісність: які повербанки підходять для iPhone та iPad

Для iPhone необов'язково вибирати «особливий» powerbank. Підійде будь-яка батарея з достатньою ємністю – 10 000 мАч цілком вистачить для заряду Айфона. Щоб насолоджуватися швидкою зарядкою смартфона, яку пропонують iPhone останніх років, знадобиться повербанк із підтримкою функції Quick Charge (PD). Також зверни увагу на зовнішні акумулятори з бездротовою зарядкою.


Який повербанк потрібен для iPhone? Ділимося списком моделей, якими користуємось самі.

  • Xiaomi ZMI Power Bank Type-C на 20000 мАг. Цей повербанк заряджає iPhone 12 до 5 разів. У ньому є порт USB-C, 2 порти USB-A та Micro USB. Портативна батарея впорається з підзарядкою ноутбука та потужного планшета. На корпусі є підсвічування з позначенням рівня заряду.

  • Xiaomi Power Bank 3 на 20000 мАч – схожий пристрій. Він також підтримує швидке заряджання, але має на 1 порт менше. Тут 1 Type-C та 2 USB-A.

  • Xiaomi Power Bank 3 на 10000 mAh пропонує роз'єми USB Type-C, Micro-USB та USB-A. Це компактна модель, яка підійде для подорожей.

  • iWalk Secretary Plus на 20000 мАч помітно виділяється тим, що в його конструкцію вже вбудовані кабелі Type-C та Micro-USB, є також перехідник на Lightning та порт USB для швидкої зарядки.

  • iWalk Scorpion 12000 mAh – схожа модель зменшеної місткості. У нього також вбудовані кабелі Lightning, Micro-USB, USB-C і USB-A.

Звичайно, це не повний список повербанків, які підійдуть для iPhone та iPad. У нашому магазині ти знайдеш багато інших моделей.


Захист від перевантаження, короткого замикання та перегріву

Повербанки із захистом від перевантаження, короткого замикання та перегріву призначені для запобігання виникненню цих небезпечних ситуацій. Захист від перевантаження не дозволяє батареї споживати занадто багато струму – це може призвести до пошкодження самого повербанка та підключеного пристрою. Захист від перегріву запобігає надмірному нагріванню повербанку, що може призвести до пожежі.


Ось деякі функції, які слід шукати у повербанку:

  • Кілька схем захисту: від перевантаження, від короткого замикання, від перегріву.

  • Датчик температури допоможе запобігти перегріву пристрою. Якщо блок живлення стає занадто гарячим, датчик температури вимкне його, щоб запобігти спалаху.

  • Інтелектуальна зарядка: зовнішній акумулятор з інтелектуальною зарядкою регулює вихідний струм відповідно до вхідного струму зарядного пристрою. Це допомагає запобігти проблемам з перевантаженням та коротким замиканням.

  • Powerbank із захистом від перевантаження, короткого замикання та перегріву має бути виготовлений із міцних матеріалів. Це допоможе захистити його від пошкоджень у разі падіння чи неправильного поводження.

Сподіваємось, що допомогли тобі розібратися, яка портативна зарядка краща для Айфона. Використовуй наші поради, щоб підібрати якісний повербанк для своїх пристроїв Apple. Заглянь у каталог, щоб знайти powerbank для iPhone. Як вибрати потрібну модель, ти вже знаєш.


Author photo
Автор статті Степан Шкірта
Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Показати всі
Коментарі
Додати коментар