Додатки більше не зможуть потай запускати камеру і мікрофон твого iPhone

iOS 14 можна по праву вважати однією з найбезпечніших операційних систем. Apple в цьому році постаралася закрити всі можливі варіанти витоків особистих даних користувача.

І відразу ж після старту бета-тестування стало ясно, що вони були. Так популярний TikTok кожну секунду копіював інформацію з буфера обміну, AliExpress, до речі, теж грішить цим.

Але після того, як користувачі почали скаржитися на постійно спливаючі повідомлення безпеки – компанії, що провинилися постарались максимально швидко згорнути стеження.

Новий рівень безпеки в iOS 14. Індикатори.

Але не тільки буфер обміну тепер захищений. У мобільній операційній системі Apple 2020 з'явилися зелений і жовтий індикатор в правому верхньому куті екрану.



ezh|864х452-1.png

Щось подібне вже використовувалося корпорацією на MacBook. Але у випадку з iPhone, це не вбудований світлодіод, а його імітація. Втім це все одно відмінне рішення!

Зелений індикатор з'являється в тому випадку, коли будь-який з додатків запускає роботу камери пристрою. У разі виявлення фонового запису, ти зможеш відстежити хто саме додаток-шпигун і, або видалити його, або зв'язатися з розробником ПО для з'ясування обставин.

Жовтий індикатор працює аналогічним чином, тільки не з камерою, а з мікрофоном. Apple вважає важливою приватність кожного свого користувача і з кожним оновленням все більше ускладнює життя програмам, які збирають дані для налаштування персоналізованої реклами.



ezh|864х452-2.jpg

А подивитися яка з програм порушує територію і стежить за тобою, можна в центрі управління. На протязі декількох хвилин після використання камери, в самому верху центру управління з'явиться назва програми-порушника.

Я не втомлююся повторювати, що iOS 14 є настільки крутою, що це мабуть найочікуваніша операційна система, яку я вже рекомендую встановлювати всім друзям, як тільки вона стане доступною восени.



Stepan.png

Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар