Про Apple Glass. Чекаємо на анонс вже у 2022?

Весь світ технологій вже котрий рік чекає виходу перших справді масових та просунутих окулярів доповненої реальності. Важливо – саме доповненої, а не віртуальної. Сьогодні на ринку є безліч непоганої VR-гарнітури. Не сказати, що вона працює добре, але скористатися можна.

Чого не скажеш про AR-окуляри. У 2012 році головна пошукова система планети представила свої Google Glass. Тоді всім здавалося, що корпорації вже незабаром почнуть випускати одну за одною гарнітури доповненої реальності. Але як виявилося, рівень розвитку технологій на той момент не міг дозволити створити справді продуманий та корисний продукт.

Окуляри Google Glass виявилися на практиці марними. Тоді експерти зробили ставку на Apple. Яблучній компанії пророкували створення перших справді масових та популярних окулярів. Всі ці дев'ять років інсайдери зливали нам чутки про розробки купертинівців у цій галузі. І, схоже, зараз вони перебувають на фінішній прямій.

Нові чутки про Apple Glass

Нещодавно улюблений інсайдер всіх поціновувачів техніки від Apple Мінг-Чі Куо розкрив нові подробиці про яблучні окуляри. Варто зауважити, що експерт із Піднебесної часто має рацію у своїх передбаченнях. Він неодноразово зливав плани компанії на кілька років уперед, які виявлялися правдою.



1ezh|864х452.jpg

Цього разу китайський експерт розповів про цікаві технічні характеристики гарнітури. За словами Мінґ-Чі Куо, окуляри виявляться такими ж потужними, як торішні лептопи MacBook на чіпах M1. Гаджет матиме два micro LED 4К дисплеї виробництва іменитої компанії Sony.

На дужках розташовано 8 камер. Вони потрібні для створення віртуальних об'єктів. Датчики працюватимуть від окремого процесора, швидше за все йдеться про графічний чіп.

Подейкують, що це буде практично самостійний пристрій, який зможе працювати без участі iPhone. Хоча раніше всі експерти були впевнені, що окуляри працюватимуть у парі з яблучними смартфонами. Девайс важитиме до 300 грам, що досить багато. Носити гарнітуру цілий день навряд чи вдасться – втомлюватиметься шия та голова.

MLVP3
46 872 ₴
49 099 ₴
1 231 $

Характеристики Apple Glass:

  • Роздільна здатність дисплеїв – 4К;
  • Камери: 8 модулів + ToF-датчик глибини;
  • Процесор: Apple Silicon;
  • Вага: не більше 300 грам.

Не варто чекати, що Apple Glass виявляться доступними за ціною. Ходять чутки, що керівництво Купертіно вирішило поставити на гаджет досить високий прайс у кілька тисяч доларів. Враховуючи всі перераховані Мінґ-Чі Куо характеристики, така ціна буде цілком виправданою.

Коли вийдуть Apple Glass

Все той же китайський аналітик вважає, що розробники встигнуть підготувати окуляри до випуску вже до кінця 2022 року. Можливо, це станеться восени, у жовтні чи листопаді. Купертинівці не часто тішать нас новинками у грудні.



2ezh|864х452.jpg

Але не варто довіряти цій інформації на всі 100%. Адже до релізу лишається майже рік. За цей час інженери можуть зіткнутися з якимись проблемами у виробництві. Або ж гаджет може бути не до кінця готовим. У будь-якому разі постачання розпочнеться не раніше початку 2023-го.

Чи зможуть окуляри доповненої реальності замінити нам смартфони

Поки більшість виробників смартфонів на зразок Samsung, Xiaomi та Huawei випускають складані телефони, Apple вирішила піти зовсім іншим шляхом. Купертинівці вважають, що в майбутньому ми взагалі відмовимося від сенсорних екранчиків. Так-так, смартфони колись зникнуть назавжди, як пейджер.

Замість них людство почне використовувати окуляри доповненої реальності і станеться це вже за десять років. Не віриш? Дуже дарма! Всі відомі деталі про Apple Glass вказують на те, що це буде справді корисний повсякденний пристрій.


Взяти хоча б дисплеї Sony 4K micro-OLED, які будуть заховані в лінзи. Раніше в окуляри встановлювали екрани Full-HD і трохи вище. Але вони не могли забезпечити високу якість зображення через те, що знаходяться дуже близько до очей.

Тільки роздільна здатність 4К або 8К може зробити віртуальні об'єкти максимально реалістичними, їх буде складно відрізнити від справжніх. Подейкують, що в AR та VR-аксесуарах від Apple буде встановлено саме таку якість. І в це дуже віриться.



3ezh|864х452.jpg

Крім того, інсайдери заговорили про повну незалежність окулярів від інших девайсів. Хоча раніше все свідчило про те, що вони стануть доповненням до iPhone. За всю складну роботу відповідатимуть два процесори. Перший дуже нагадує Apple Silicon М1, а другий графічний прискорювач. По суті, всередині окулярів сховається дуже сильне залізо рівня ноутбуків.

Розумні окуляри Apple впораються з більшістю сучасних завдань. На них можна буде прийняти дзвінок за допомогою динаміків та мікрофонів у дужках, зробити фото, зайти до браузера, відкрити віртуальні карти. Багато інших функцій заберуть на себе смарт-годинник і Bluetooth-навушники. Користувачеві з майбутнього, швидше за все, не знадобиться смартфон.


Читати наш блог у Telegram
Популярні моделі iPhone та iPad:
Коментарі
Додати коментар