eSim — що це таке та чи варто воно твоєї уваги?

Новітні технології швидко вриваються в наше життя. Ось уже й минають часи старих добрих «сімок» у телефоні, адже в новому поколінні iPhone 14 Pro для ринку США просто відсутній слот для цієї штучки. А замість неї пропонують юзати якусь віртуальну eSim. Що воно таке та чи варто переходити? Розбираємося разом.


Що таке eSim?

Уже майже 20 років ми користуємось фізичними Sim-картками й добре знаємо, як вони працюють. А от нова віртуальна картка — це вже щось новеньке. Насправді все просто. По суті, це такаж Sim-карта, але вбудована у смартфон у вигляді малесенької мікросхеми та не прив’язана до певного оператора. А щоб користуватися eSim, її потрібно активувати.

При чому, така функція — не перевага лише iPhone 14 Pro, вона є в багатьох нових смартфонах і встановлена в усіх iPhone, починаючи з iPhone X і новіше. Просто в 14 Pro для США є лише eSim, без фізичного слота для звичайної картки.


Чому все ж арто перейти на eSim?

Здавалося б, відповідь очевидна: бо це майбутнє! А ми ж із тобою прогресивні люди) Але все ж ось коротенький список переваг:

  • Можна підключити кілька номерів різних операторів (навіть закордонних) і змінювати їх у будь-який момент
  • В iPhone 14 Pro можна використовувати два eSim номера односчасно
  • eSim неможливо пошкодити або втратити
  • Віртуальну картку майже неможливо дублювати або підробити
  • Телефон з eSim легше знайти
  • Відсутність слота для sim-картки збільшує водонепроникність гаджета

Електронна картка активується всього за пару хвилин і дає безліч можливостей. Наприклад, ти зможеш одночасно під’єднати до 5 номерів і два з них будуть активними. При чому робити активними можна будь-які з 5 впродовж дня всього за кілька хвилин. Раніше можна було користуватися максимум двома номерами. А ще — це додатковий захист від шахраїв, адже наші телефонні номери часто бувають прив’язані до банківських карток та акаунтів у соцмережах.



dfmkdezh|864х452.png

Якщо твій гаджет раптом вкрадуть, чи ти забудеш його десь у таксі — за допомогою eSim буде набагато простіше його знайти, навіть якщо функція геопозиції вимкнена. Мобільні оператори мають доступ до даних і можуть відстежити сигнал чи заблокувати картку. А в зловмисника не вийде її витягти, хаха.


А мінуси є eSim?

Як і будь-яка технологія, eSim теж має свої недоліки. Ось вони:

  1. Більша вартість відключення, у порівнянні з фізичними картками. Підключити номер до eSim коштує приблизно 100–200 грн, залежно від оператора.

  2. З переносом даних з одного телефону на інший можуть виникнути проблеми, адже доведеться створювати нову картку та відновлювати номер і всю інформацію. При цьому потрібно буде пройти кілька верифікацій у оператора, щоб довести, що ти не злодій. Проте це простіше, ніж здається.

  3. А ще — старшому поколінню, можливо, буде важко розібратись. Але ти ж допоможеш, правда?)

Тож, чи варто переходити на eSim? Однозначно: варто! eSim пройшли багато тестів і є абсолютно такими ж безпечними, як і фізичні картки, а в деяких випадках, навіть кращіми. Нова технологія вже відмінно працює в Україні, тож за бажанням можна сміливо переходити. Ми от залюбки переходимо)

Доречі, з eSim можна легко економити на звʼязку за кордоном! У подорожах це просто мастхев! І якщо цей текст набере більше десяти лайків, ми розкажемо як. І навіть промокод дамо на кілька баксів ;)



Читати наш блог у Telegram
Популярні iPhone з eSim:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар