Дротові навушники знову в моді! Чому молоді знаменитості відмовляються від AirPods

З моменту виходу першого покоління AirPods від компанії Apple минуло лише п'ять років. Хоча здається, що Bluetooth гарнітура була з нами завжди. Сьогодні дротові навушники багато хто вважає вже трохи застарілим гаджетом, який незабаром потрапить у забуту коробку на горищі в компанію CD-плеєра і DVD-програвача.

Біленькі “палички” від Купертіно на старті випуску увірвалися в моду. Про них писали усі світові глянці. Однак цієї осені всі ЗМІ заговорили про новий або, швидше, добре забутий тренд – дротові гарнітури.

Молоді зірки покоління "Z" (зумери) повернули в моду старі EarPods, Marshall та інші легендарні моделі. А за знаменитостями, як це зазвичай буває, пішли їхні шанувальники. Звідки виникла "нова/стара мода" і що зараз вважається стильним – розповідаємо у цьому матеріалі.

Мода на дротові навушники

Про новий тренд на добре забуте старе написала підліткова версія всесвітньо відомого глянцю Teen Vogue, не втрималося навіть головне ділове видання США Wall Street Journal. Експерти стверджують, що причина гучного повернення проводів ховається в їхньому дизайні. Вони ідеально вписуються в моду 2000-х та "атмосферу Tumblr 2010-х".



1ezh|864х452.jpg

Відродження тренду пов'язують із моделлю Беллою Хадід та актрисами Зої Кравіц та Лілі-Роуз Депп (дочка Джонні Деппа). У мережі зараз гуляє дуже багато фотографій, на яких вони використовують EarPods та інші навушники. Можливо, ти вже бачив кілька таких зображень.

Крім цього, в жовтні несподівано набрала популярність сторінка "Wired it girls" в Instagram. Вона заповнена фотографіями зі співаками, моделями, актрисами та блогерами, на яких одягнена культова гарнітура з кабелями. При цьому не завжди вони використовують гаджети від Apple. Часто на фото зображені Beats, Marshall та інші.

Всього за два місяці на обліковий запис “Wired it girls” підписалися майже п'ять тисяч користувачів. Авторка сторінки в інтерв'ю зізналася, що й сама не очікувала на прихід такої грандіозної популярності. Вона була впевнена, що сторінка буде нішевою.

Причини появи нового тренду

Журналісти Teen Vogue дійшли висновку, що тренд на кабелі пов'язаний із циклічністю моди. Так-так, тепер вона з'явилася ще й у світі технологій. Насправді пояснити це просто. AirPods сьогодні є у багатьох власників актуальних iPhone і навіть Android-смартфонів.


Bluetooth-навушники стали свого роду мейнстримом. Тоді як провідною гарнітурою можуть похвалитися далеко не всі. Як уже згадувалося трохи вище, у 2021 році в моду повернулася естетика 2000-х або як її ще називають Y2K (проблема 2000 року).

Звідки така назва – "Y2K"? У 90-х вчені побоювалися глобальної помилки у всіх комп'ютерах світу через настання 2000 року. Вважалося, що гаджети можуть дати збій та порахувати нове тисячоліття, як 1900-й. Але цього не сталося. Втім, це не так важливо.

Естетика "нульових" – це мода на старі джинси, макіяж, стрази, зачіски. У плані технологій, це повернення до телефонів-розкладачок, mp3-плеєрів та інших забутих девайсів. Бездротова гарнітура в цю компанію не вписується.



2ezh|864х452.jpg

Важливу роль у цьому відіграла ще й "естетика Tumblr початку 2010-х". Можливо ти пам'ятаєш, що десять років тому в популярних соцмережах всі постили фотки з дротовими навушниками, рваними джинсами і блокнотами. Тоді прослуховування улюблених треків сприймалося не тільки як звукова насолода, але і як візуальна.

Американські експерти кажуть, що причиною виникнення тренду стала ще й вартість. Базові AirPods 3 коштують 179 доларів у США без урахування податків, а “прошки” та Max ще більше. У свою чергу, EarPods обійдуться лише в 19 доларів. Гаджети від інших виробників можуть бути ще доступнішими.

Ще одним приводом самі модники називають висміювання "фінансових бро". Простіше кажучи, офісних планктонів, які носять схожий одяг на зразок сорочок та жилеток. Вони щорічно оновлюються до техніки останньої моделі, щоби виглядати крутими. Але покоління "зумерів" їх такими не вважає.

Як до цього ставляться користувачі соцмереж

На форумах та в соціальних мережах не всі користувачі оцінили праці журналістів. Багато хто пише, що цей тренд ніколи не зникав, адже вони не переставали користуватися провідною гарнітурою. Якщо подивитися на більш старі фото моделі Белли Хадід та актриси Лілі Роуз-Депп в їхніх облікових записах, можна помітити, що вони й раніше були помічені з "кабелями".


Інші “шанувальники” проводів іронічно радіють, що журналісти прозвали їх “модними дітьми”. У мережі гуляє популярний мем із Twitter: “Звичайно ж я ношу свої дротяні навушники саме для того, щоб бути модною дитиною. А не тому, що десь вчетверте втратив зарядний кейс від AirPods і не можу відшукати його вже кілька місяців”.

Але більшість користувачів і фахівців все ж таки впевнені, що повне повернення до "кабелів" неможливо. Адже в актуальних моделях iPhone і багатьох Android-смартфонах немає 3,5 мм роз'єму Mini-Jack. Взяти собі Bluetooth-гарнітуру набагато зручніше, ніж мучитися з перехідниками.


Читати наш блог у Telegram
Популярні моделі навушників:
Коментарі
Додати коментар