Новий спеціальний альбом Replay'19 від Apple Music, створений на основі твоїх уподобань


Корпорація Apple ніколи не боялася відмовлятися від застарілих технологій, функцій і сервісів. Купертинівці одні з перших впроваджували нові покоління мобільних мереж і нові порти в пристрої. Вони не побоялися прибрати підсвічене яблучко на кришці лептопа, роз'єм для навушників і Touch ID в iPhone.

Деякі такі рішення часто лякають користувачів. Але з часом ми розуміємо, що такі кроки були цілком виправдані. Проте якщо нам дійсно не вистачає чогось простенького і зручного, то Купертіно не побоїться впровадити і це. Цього року до нас повернулася клавіша ESC в MacBook Pro 2019, і з'явилася функція Replay.


Replay'19

Про повернення клавіші розповісти нічого. Так, не вистачало. Так, сумували за нею. Раді бачити і більше не відпустимо. А ось що стосується нової функції, то все набагато цікавіше.


Ezh864х452-01.jpg

По суті, її навіть функцією назвати не можна. Це звичайний плейлист, який автоматично збирає і складає ТОП виконавців і треків. Працює він просто: алгоритми підраховують витрачений час на прослуховування кожної доріжки і обирає улюблених виконавців. Інформація оновлюється щотижня.

Зовсім не дивно, якщо ця опція тобі щось нагадала. Це не нова можливість і Apple вводять її не перші. Трохи простіше працює розділ «Часто відтворюване» в будь-якому простому плеєрі. Тільки ось, він аналізує частоту включень і не бере до уваги тривалість прослуховувань і улюблених виконавців.

Найбільш схожим на Replay'19 є плейлист Spotify Wrapped з однойменного музичного сервісу. Відмінність в тому, що він збирає інформацію не за тиждень, а за весь рік. Але оновлюється помітно частіше, в автоматичному режимі і постійно, враховуючи навіть останню прослухану доріжку.


Ezh864х452-02.jpg

Зараз опція від купертинівців називається Replay'19, натякаючи на те, що проаналізує всі твоє прослуховування за останній рік. Ймовірно, вже в січні вийде оновлення '20. І з кожним роком число буде змінюватися.

Спочатку вона не буде показувати добірку, але вже почне аналізувати твою діяльність. Доведеться трохи почекати і просто більше слухати улюблену музику, щоб сервіс зібрав всю необхідну інформацію. Скільки саме часу на це потрібно, поки невідомо.

Працювати нововведення буде на всіх платформах в додатку Apple Music. І навіть в його веб-версії на ПК під керівництвом операційної системи Windows та інших пристроях. А щоб знайти Replay'19, просто перейди в розділ "Огляд" в музичному сервісі.


Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар