Режим нічної зйомки iPhone 11, 11 Pro, 11 Pro Max. Секрет неймовірних фото в темряві


Якщо запитати у будь-якого, навіть самого неосвіченого користувача, що він знає про нові iPhone 11 , iPhone 11 Pro і 11 Pro Max , то він вкаже в першу чергу на потрійний модуль камери. Нехай навіть в першій моделі її немає. У будь-якому випадку новенькі смартфони від Купертіно все асоціюють саме з потрійним модулем для зйомки.

Їх головною фішкою стала нова функція нічної зйомки. Apple далеко не перший виробник, який додав такий режим, тим не менш, опція купертіновцев значно перевершує всіх конкурентів.


Як працює режим нічної зйомки iPhone 11

Для початку слід згадати як абсолютно всі фотоапарати знімають в темний час доби. Принцип роботи в темряві не змінився з моменту створення. Об'єктив камери приймає світло і передає його на матрицю (раніше плівку), завдяки чому створюється фото.


EzhNewsSite-700x3681.jpg

У темряві для створення вдалого знімка для збору світла потрібно набагато більше часу, ніж днем. Тому затвор об'єктива відкривається на більший час. Але камера в смартфонах Apple пішла ще далі, використовуючи найновіші технології.

Перед тим, як сфотографувати щось в темряві, вона аналізує кількість світла, аналізує скільки фотографій потрібно зробити, щоб прибрати шуми, розлучення і отримати більше яскравості. Потім робить кілька кадрів, вибирає серед них найбільш вдалі і склеює з відібраних один.

Все це роблять три елементи: нова широкоугольная камера, датчик освітленості і чіп Neural Engine в процесорі A13. Найбільше трудиться саме остання деталь.


EzhNewsSite-700x3682.jpg

На iPhone 11 режим використовує тільки «шірокоуголку», тому що тільки вона володіє оптичною стабілізацією, яка просто необхідна в цій функції. У «Прошка» можна також задіяти телеоб'єктив для цього. Але ми радили б використовувати саме «шірік», адже так результат значно краще.


Як активувати і деактивувати режим нічної зйомки iPhone 11

Як завжди, купертіновци зробили цю функцію автоматичної. Тому користувачеві не потрібно витрачати час і шукати активацію в настройках, та й підлаштовувати щось в «Нічному режимі» теж не потрібно.


EzhNewsSite-700x3683.jpg

Розробники все довели до досконалості, тобі залишиться тільки навести камеру на об'єкт і натиснути на кнопку. Але нічний режим можна вимкнути, натиснувши на значок «Місяця» у верхній частині екрану. Натискання перенесе тебе в настройки, де буде повзунок деактивації.


Як домогтися найкращого результату в режимі нічної зйомки iPhone 11

Щоб зробити найвдалішу фотографію в умовах поганої освітленості, пам'ятай основний принцип роботи. Ми про нього розповіли вище. Камері потрібно більше часу для того, щоб зловити світло, тому не поспішай прибирати iPhone коли фотографуєш при поганому світлі.


EzhNewsSite-700x3684.jpg

А ще, спробуй збільшити рекомендований час в настройках режиму, які відкриваються після натискання на символ «Місяця». Використовуй штатив, якщо це можливо, зйомка вулиці виходить значно якісніше зі статичного положення.

І нехай кожен твій знімок бидет маленьким шедевром!

Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар