Все, що потрібно знати про Safari в iOS 13


Реліз нової прошивки iOS 13 вже відбувся. Ми розповіли про головні нововведення операційної системи, потім разом підготували iPhone до установки і навіть проаналізували різницю в тривалості роботи і продуктивності після оновлення.

Що ж, прийшов час поритися в змінах глибше. Почнемо з браузера Safari. Ти вже викорис, що він отримав новий розділ завантажень і поліпшену підтримку сайтів. Але це далеко не все.

Налаштування Safari в iOS 13

Корпорація Apple додала в браузер нову панель налаштувань, яка виглядає як значок «АА». З її допомогою можна збільшити текст за допомогою збільшення масштабу сторінки. При цьому, все вікно буде адаптуватися під розміри екрану і не буде обрізаний на якісь частини.


EzhNewsSite-700x3681.jpg

Після перемикання на інші сайти, сервіс запам'ятає масштаб і відобразить всі так само і при наступному відвідуванні.


Запит деськтопной версії веб-сайту на iOS 13

Ця функція відобразить комп'ютерну версію сайту і допоможе повернутися на мобільний. Опція стане в нагоді багатьом користувачам, адже іноді мобільні варіанти набагато гірше і заплутаніше. Найчастіше функцію використовуватимуть все ж програмісти або власники iPad. Але й іншим користувачам вона теж може прийти на допомогу при поганій адаптації сайту.


Реклама в Safari iOS 13. Бути чи не бути?

Тепер саме ти вирішуєш, чи показувати тобі рекламні оповіщення з різних сторінок. За це відповідає опція під назвою «Вимкнути правила блокування контенту». Твій вибір на кожній новій сторінці запам'ятовується і потім не доведеться заново включати, або блокувати.


Підменю для настройки веб-сайтів Safari

Новий розділ дасть тобі можливість на кожній сторінці самому вирішити: чи надавати доступ до місця розташування, камері і мікрофону. При цьому на настройку не вплинуть загальні налаштування приватності.


EzhNewsSite-700x3682.jpg

Там же можна тепер знайти режим «для читання». Він потрібен для того, щоб неякісні сайти виглядали на твоєму iPhone більш приємно. Найчастіше це відноситься до старих сторінок. При цьому всі картинки і непотрібні рекламні блоків не будуть довантажувати в даному режимі.

Все це вже є в новому оновленні iOS 13. І ми не втомлюємося вкотре відзначати, що це стабільний і швидкий варіант операційної системи. Ми рекомендуємо встановити iOS 13 вже зараз і отримати багато нових функцій, серед яких будуть і ті, що ми описали. Тільки не забувай робити бекап.

Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар