Секретні проекти Apple. Apple Car, Apple Glass, AirPower 2 та інші гаджети, що поки не вийшли

Не секрет, що компанія Apple рік у рік працює не тільки над своїми популярними продуктами на зразок iPhone, MacBook і AirPods. Інженери з Купертіно працюють також над іншими секретними пристроями, які ми будемо використовувати у недалекому майбутньому.

Керівництво корпорації тримає такі проекти в найсуворішому секреті. Однак у світі це зробити дуже складно. Інсайдерам та відомим журналістам вдається дізнатися деякі деталі про розробки. У цьому матеріалі поговоримо про яблучну техніку, яка ще не вийшла і спробуємо передбачити дату її релізу.

Apple Car – електрокар, який перевершує Tesla

Починаючи з 2014 року купертинівці розпочали створення власного автомобіля, який працюватиме на електричному двигуні. Відомо, що керівництво засекретило проект та називає його "Titan". Робота над машиною відбувається в орендованих приміщеннях поряд із Apple Park.



1.jpg

Про те, яким виявиться яблучне авто, можна лише здогадуватися. Інсайдери подейкують, що це буде розумний засіб пересування для звичайних користувачів. Машина нібито зможе пересуватися автопілотом без участі водія.

У 2018 році Купертіно вже тестувала 27 автомобілів із системою автоматичного керування. Тоді вона встановила прилади на Lexus RX450h. Випробування проводилися у співпраці з відомою компанією Uber, яка займається перевезеннями людей (таксі).

Пізніше ту саму систему автопілота успішно встановили на мікроавтобуси Volkswagen. Вони в автономному режимі возили співробітників компанії з одного кампусу в інший. Загалом за весь 2018 Apple наїздила майже 80 тисяч миль. 2019-го це число зменшилося до 19 тисяч, а 2020-го тестування припинилося.


Можливо, це було пов'язано з пандемією. За іншою версією, компанія закінчила етап випробувань та отримала відмінні результати. Тому ми розраховуємо, що корпорація увірветься в автомобільну індустрію вже найближчими роками. З чуток, це станеться не раніше 2023 року.

Apple Glass – окуляри доповненої та віртуальної реальності

Експерти пророкували, що у 2014-му році всі користувачі почнуть масово переходити на розумні окуляри. Але цього не трапилося досі через те, що виробники не мали відповідних технологій. 2021-го нарешті можна бути впевненим, що корпорації створили безліч нових методів для роботи з віртуальним світом.

Ходять чутки, що найбільше над розумними окулярами за ці роки попрацювала компанія Apple. Вона не випустила жодної моделі гарнітури, як це робили HTC та Oculus, проте вперто створювала свій ідеальний девайс.



2.jpg

AR та VR-шоломи можуть з'явитися вже найближчими роками (2021 – 2022). Однак це буде далеко не найдоступніший гаджет через цінник 3000 доларів. Головна мета секретного проекту полягає в тому, щоб потрясти весь світ технологій.

Першими власниками шоломів можуть стати всі бажаючі. Хоча з такою цінною їх, напевно, буде не так і багато. Варто розуміти, що це лише перший крок Apple у віртуальному світі. Всі наступні окуляри почнуть падати в ціні і незабаром вони досягнуть ціни iPhone.

До речі, розробники вважають, що гарнітура віртуальної та доповненої реальності в майбутньому зможе повністю замінити смартфони. І якщо чесно, ми в це охоче віримо.

AirPower 2 – бездротова станція для всіх яблучних пристроїв

Ще в 2017 році компанія з Купертіно представила нам бездротову зарядку, яка здатна одночасно підживлювати до трьох пристроїв – iPhone, Apple Watch і AirPods. Але продаж докстанції так і не розпочався. Ходять чутки, що вона сильно перегрівалася через велику кількість котушок усередині. Тому інженерам довелося відкласти реліз.



3.jpg

Проте корпорація вже почала створення другої версії AirPower. Подейкують, що керівництво навіть роздало кілька прототипів своїм співробітникам, щоб вони протестували девайс. Один із працівників дав сфотографувати килимок інсайдеру Джону Просеру.

Завдяки знімку ми дізналися, що зовні зарядка нічим не відрізняється від тієї, що нам показали в 2017. Майданчик має тонкий і дуже широкий корпус. На ньому, як і раніше, розміщуються три пристрої. При цьому їх можна розташувати в будь-якому положенні (криво, збоку) – вони все одно підживлятимуться енергією.

Покращена модель гаджета позбавилася сильного нагріву, несинхронної роботи котушок і навчилася заряджати смарт-годинник Apple Watch. Цілком можливо, що її покажуть уже восени 2022 разом з iPhone 14.

iPhone SE Plus – характеристики та дата виходу

Мінг-Чі Куо злив інформацію про те, що Apple викотить навесні 2022 року нове покоління смартфона "спеціальної серії". Він виготовлятиметься на основі корпусу від iPhone 8.

-4%
MLLE3
53 999 ₴
51 999 ₴
1 300 $
Спеціальна ціна-13%
MLPF3
26 999 ₴
23 399 ₴
585 $

Головним нововведенням гаджета стане підтримка стандарту зв'язку 5G і свіжіший процесор A15 Bionic. iPhone SE Plus швидше за все стане найдоступнішим смартфоном із модулем 5G на ринку. Але, на жаль, в Україні ця фішка досі недоступна і з'явиться нескоро.

Всі секретні новинки і коли вони вийдуть:

  • iPhone SE Plus – весна 2022 року;
  • AirPower 2 – осінь 2022 року;
  • Apple Glass – 2022 або 2023;
  • Apple Car – 2024.

Ось такі секретні новинки від Apple ми з нетерпінням чекаємо. Більшість із цієї інформації може виявитися неправдою. Але ми постаралися зібрати найреалістичніші чутки від авторитетних експертів. Чи вийшло це у нас – дізнаємося вже в найближчому майбутньому.


Читати наш блог у Telegram
Популярні моделі:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар