Секрети Haptic Touch. Як легко управляти курсором на iPhone


У далекому 2015 року компанія Apple представила революційну технологію для дисплеїв - 3D Touch. Її фішка полягала в тому, що при більш сильному натисканні на екран, для користувача відкривалися додаткові функції. Це дозволяло додавати нові функції в роботі з текстом і додатками.

Проте, технологія не стала популярною серед користувачів. Крім того, вона була не дешевою і помітно додавала доларів до ціни iPhone . Тому в 2019 проект закрили і замінили 3D Touch на Haptic Touch. Що змінилося, зараз розповімо.


Що принесла Haptic Touch

Чи не знаємо, розчаруємо ми тебе, але більшість колишніх опцій, які виконувало «тривимірне дотик» не змінилися в Haptic Touch. За допомогою неї як і раніше можна управляти додатком прямо з меню.


EzhNewsSite-700x3681.jpg

Чи не отримав глобальних змін і популярний режим віртуального трекпада. Завдяки йому можна більш зручно і швидко пересувати курсор по набраним текстом.

Для виклику додаткового меню в смартфонах з «об'ємним дотиком» слід сильно натиснути на екран в будь-якій частині клавіатури або двічі тапнуть по клавіатурі. Але можна використовувати і Haptic Touch, до того ж він працює і на iPhone без 3D Touch - iPhone XR, iPhone SE і серія смартфонів iPhone 11.

Тут потрібно ненадовго затримати палець на прогалині, щоб пересунути курсор. А щоб виділити текст, тепер необхідно викликати трекпад і, не відриваючи палець від пробілу, іншим пальцем натиснути по області клавіатури. Все це звучить трохи заплутано, але насправді це зовсім не складно. І дуже зручно.

Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар
Схожі статті