Сервіс Команди в iOS 13. Що це і як працює?


У першому ж релізі iOS 13 одним із сюрпризів стало додаток «Команди». Це зовсім не новий сервіс, користувачі його пам'ятають ще з iOS 12, а деякі навіть довше. Але тепер це вбудований додаток з багатьма поліпшеннями.


Звідки з'явилися Команди?

У далекому 2014 році один розробник виклав в App Store додаток для автоматизації роботи під назвою Workflow. Воно підтримувало призначені для користувача сценарії дій, які можна було активувати по команді.


EzhNewsSite-700x3681.jpg

Через три роки Apple викупила авторське право на цей сервіс і переробила його для iPhone з глибокою інтеграцією Siri. Сьогодні ми називаємо цей сервіс «Команди» (Shortcuts) і це одне з основних бонусів iOS 13.1.


Що таке Shortcuts

За допомогою програми ти можеш створити власну швидку голосову команду, кнопку або віджет. Вони виконують ряд дій, які ти можеш прописати в сценарій. Причому сценарій може містити необмежену кількість прописаних дій.

Простою мовою: ти захотів пообідати і, замість кількох дій, які ти робив раніше, все що потрібно - це викликати Siri і сказати їй: «Сірі, хочу підкріпиться».

Голосовий помічник активує записану тобою раніше команду, в якій ти можеш вказати своєму iPhone знайти твоє улюблене закладу на карті, прокласти маршрут до ресторану, розіслати колегам розташування і включити музику в машині.


EzhNewsSite-700x3682.jpg

Великий плюс програми в тому, що вона глибоко інтегрована в операційну систему і має доступ до більшості функцій, даних і додатків, з якими заборонено працювати сторонніх додатків. Тому кожен зможе створити якусь завгодно корисну команду індивідуально під себе. А з iOS 13 це стало ще простіше.


Що змінилося в додатку Команди в iOS 13

У iOS 13 сервіс отримав ще більше функцій і можливостей. Тепер Shortcuts будуть автоматично включатися, якщо користувач починає виконувати один із сценаріїв. Для цього навіть не потрібно вручну активувати сценарій.

Прикладом, при підключенні до бортового комп'ютера автомобіля смартфон автоматично зможе включити музику, відключити звук вхідних дзвінків і прокладе маршрут. Головне щоб користувач прописав такий сценарій.


EzhNewsSite-700x3683.jpg

Можна прописати і інший. Наприклад, після підключення до загальнодоступної мережі Wi-Fi, iPhone заборонить доступ до місця розташування, оплаті картами через браузер і активує VPN. І це самі стандартні запобіжні заходи, які позбавлять тебе від непотрібних проблем і які може прописати кожен з нас.


Як створити команду

Процес створення дуже простий. Додатки підтримує нескінченну кількість дій для однієї команди. Щоб створити свою, в додатку перейди в «Створити команду», а потім вибирай пункт «Додати дію» до кожного нового.

При необхідності, можна використовувати будь-які системні дані: карти, місце розташування, замітки, календар, підключення по Bluetooth та інше. Також можливо поставити JavaScript, що буде корисно програмістам.


EzhNewsSite-700x3684.jpg

Але якщо тобі здається, що це складно, можна використовувати чужий сценарій. У браузері Safari під ним завжди буде розміщено посилання, яка направить тебе в додаток. Залишиться тільки підтвердити додавання команди в загальний список. Тільки не використовуй сценарії від неперевірених джерел.

До речі, ми писали раніше про сервіс "Команди" і дажи знайшли ресурс, яким можна довіряти. Ми користуємося ним самі, так що можеш качати нові команди там. Або додати запропоновану Siri команду у вкладці «Галерея» безпосередньо в додатку.


Як покомандувати?

Активувати команду можна шістьма способами:

  • Можна задати голосову команду для Siri. Для цього перейди у вкладку «Галерея» як ми писали вище.
  • За допомогою рядка Spotlight. У ній досить набрати її назву, а потім вибрати відповідний пункт зі списку.


EzhNewsSite-700x3685.jpg

  • Можна вивести настроюється віджет на головний екран. Через Haptic Touch, або за допомогою утримання пальця на іконці програми. Таким чином ти побачиш перші чотири сценарії, які зможеш вибрати прямо з меню.
  • Також є можливість вивести значок команди прямо в меню через налаштування програми. При цьому, піктограму і назва ти настроюєш сам.
  • Ну і найдовший і, ймовірно, незручний спосіб - це просто зайти в сервіс «Швидкі команди».

Якщо ти ще не користувався додатком, то ми настійно рекомендуємо спробувати створити парочку корисних сценаріїв. Це значно економить час при якихось щоденних діях зі смартфоном.

Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар