Siri на HomePod російською. В iOS 15.2 вже буде доступно

У 2017 році компанія Apple випустила перше покоління бездротової розумної колонки для дому HomePod. Новинка призначалася не тільки для прослуховування улюблених треків та програвання звуків із телевізора.

Вона також мала стати основою яблучного розумного будинку. Для цього розробники оснастили смарт-колонку голосовим керуванням на чолі із персональним помічником Siri. У 2020-му купертинівці доповнили модельний ряд домашніх корисних динаміків “малятком” HomePod mini. Він був значно компактніше, але мав велику кількість крутих фішок.

У нашому регіоні обидва пристрої досі не користуються дуже великою популярністю. Насамперед через те, що в них немає підтримки російської та української мови. Проте, все свідчить про те, що вже дуже скоро розробники це виправлять.

У HomePod та HomePod Mini з'явилася підтримка російської мови

Доповнення виявили у новій версії операційної системи iOS 15.2 Release Candidate. Siri заговорить російською не тільки в актуальній HomePod Mini, а й у знятій з виробництва першій моделі HomePod. Колонки після оновлення на пробну версію операційної системи стали відгукуватися на команду «Привіт, Siri».



1ezh|864х452.jpg

Крім цього, зрозумілою нам мовою тепер можна керувати системою розумного будинку Apple HomeKit, перегортати треки, дізнаватися погоду, створювати події в календарі, запитувати інформацію з інтернету та багато іншого.

Характеристики
HomePod (2018) HomePod mini (2020)
Габарити: 172 мм х 142 мм 84,3 мм x 97,9 мм
Вага: 2,5 кг 345 г
Процесор: А8 S5
Мікрофони: 6 штук 4 штуки
Кольори: Білий, сірий Білий, сірий, жовтий, помаранчевий та синій

Російська Siri підтримує далеко не всі функції, в порівнянні з американською. Але говорити з нею знайомою мовою куди зручніше, ніж іноземною. Сподіваємося, що в майбутньому розробники Apple додадуть ще більше корисних фішок.

Розпродаж-25%

Незважаючи на те, що російська мова стала доступною в останній бета-версії iOS 15.2, ця опція може так і не з'явиться у фінальній збірці для всіх користувачів. Можливо, розробники під час тестування зрозуміють, що голосовий помічник ще готовий для масового користування.

Але ми вже зараз бачимо, що вони працюють над цим оновленням і російська все ж таки рано чи пізно почне працювати. Це може статися в iOS 15.3, 15.4 або в інших версіях – вже зовсім скоро.

Як змінити мову Siri в HomePod на російську:

  • Зайди на сайт betaprofiles.com, скачай audioOS 15.2 і слідуй підказкам системи, щоб встановити операційну систему. Або постав на свій iPhone тестову версію прошивки iOS 15.2 Release Candidate і почекай, поки автоматично оновиться колонка;
  • Відкрий додаток "Будинок";
  • Затисни палець на іконці колонки, доки не відкриється нове вікно;
  • Натисни на "Налаштування";
  • Натисни на "Мова Siri";
  • Вибери російську мову.

Інші нові фішки iOS 15.2, пов'язані з музикою

У фінальній збірці також засвітився новий тарифний план Apple Music, який працює на базі яблучної помічниці Siri. Його представили ще восени. План коштує всього 5 доларів – це набагато доступніше за базовий тариф у США. Ймовірно, в Україні він обійдеться набагато дешевше – близько трьох доларів.



2ezh|864х452.jpg

Головна фішка тарифу полягає в тому, що все управління треками, включаючи пошук та перемикання, відбувається за допомогою команд голосового помічника. Ще одна особливість підписки в тому, що після програвання однієї пісні штучний інтелект починає автоматично підбирати схожі за стилем та поєднувати їх у плейлисти.

При цьому, доступний план не дозволяє шукати треки вручну, активувати просторове звучання та підписуватись на улюблених виконавців.

Примітно, що крім HomePod підтримка російської також доступна в передрелізної версії tvOS 15.2 Release Candidate. У тестовій версії операційної системи з'явився голосовий пошук російською, команди, прогноз погоди та багато іншого. І це дуже круто!


Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Коментарі
Додати коментар