Скільки Apple заробляє на іграх? Спойлер: значно більше, ніж Sony, Activision, Nintendo і Microsoft разом

Компанії Apple належить гігантський магазин додатків App Store, а також ігровий сервіс Apple Arcade для iPhone і iPad. Обидва продукти відносяться до сфери мобільних іграшок. Його не визнають багато завзятих геймерів, які вважають повноцінними тільки ігри на консолях та ПК. Але вони сильно недооцінюють цю нішу ринку.

Скільки Apple заробляє на іграх

Завдяки недавньому судовому розгляду Epic Games і Купертіно журналісти дізналися, який прибуток отримує яблучна корпорація від свого магазину додатків і аркадного сервісу.



864х452_01.jpg

Сама Apple не займається розробкою відеоігор, хіба що замовляє деякі проекти для свого Apple Arcade. Незважаючи на це, їй вдається заробляти більше, ніж топовим компаніям-розробникам.

Відоме у всьому світі видання The Wall Street Journal опублікувало звіт, в якому йдеться про те, що в 2019 році прибуток компанії з Купертіно склав 8,5 мільярдів доларів. Це дійсно дуже багато. Наприклад, загальний дохід Sony, Activision, Nintendo і Microsoft за той же період часу був на 2 мільярди доларів менше.

Варто також враховувати, в 2019 році ще не було пандемії. З її початком люди почали проводити набагато більше часу вдома, тому купували іграшки і донатили набагато частіше. Експерти підрахували, що в 2020-му корпорація з Купертіно заробила 9,9 мільярда доларів. Але Тім Кук в суді сказав, що останні цифри не мають нічого спільного з реальністю.

-4%
MLLA3
53 999 ₴
52 099 ₴
1 299 $

За словами генерального директора, Apple ніколи не підраховує доходи від App Store в цілому, не кажучи вже про весь геймінговий напрямок. Таке правило в корпорації впровадив ще Стів Джобс. Легендарний Стів був упевнений, що підрахунок прибутковості всіх окремих частин корпорації призведе до конфліктів між підрозділами.

Як Купертіно отримує прибуток від ігор, не розробляючи їх

Справа в тому, що корпорація Apple стягує 30% комісії з кожного платежу. Простіше кажучи, коли користувач купує платний додаток, оформляє підписку або донатить. Сучасні пристрої є дуже потужними, тому розробники роблять непогані іграшки. Вони користуються великою популярністю, особливо у дітей.

Як ми тепер знаємо, та сама тридцяти відсоткова комісія приносить компанії дуже непогані заробітки. Таких доходів немає навіть у багатьох іменитих розробників. Але в цьому році купертинівці значно її знизять, щоб дати іншим фірмам більше свободи.


Читати наш блог у Telegram
Популярні моделі iPhone і iPad:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар