Як правильно налаштувати служби геолокації на iPhone?

Відверто кажучи, тривалість автономної роботи на всіх сучасних смартфонів не радує. Користувачам, які хочуть хоч трохи збільшити час роботи доводиться постійно відключати мобільний інтернет або Wi-Fi, поки вони ними не користуються.

Яблучні смартфони працюють помітно довше, ніж пристрої від інших виробників з таким же об'ємом акумулятора. Проте, навіть на цих гаджетах доводиться економити заряд. І зовсім не важливо яка у тебе модель, будь це iPhone 7 або iPhone 12 Pro, повного акумулятора їм вистачає на один день. Ну максимум півтора.

Як збільшити час роботи iPhone через налаштування геолокації

Однією з найбільш ненажерливих функцій у смартфонах від Яблучною корпорації є геолокація. Якщо ти ніколи в ній не розбирався і не вимикав GPS, то вона з'їдає в твоєму iPhone дуже велику частину заряду батареї.



ezh|864х452-1.jpg

І ось тут виникає проблема: відключити не можна, залишити також. Що ж, як не сервіс з картами пояснить як об'їхати пробку, на якому автобусі або трамваї доїхати на незнайому вулицю? З іншого боку, хочеться щоб улюблений гаджет пропрацював довше хоча б на годинку. А з включеним GPS цього точно не буде.

У такому випадку потрібно трохи покопатися в налаштуваннях Служб локації та відключити всі непотрібні опції. Ми вже розібралися який тумблер за що відповідає, так що полегшимо тобі завдання.

Ну що, поїхали відключати непотрібні функції!

Для початку переходимо в Параметри – Приватність – Служби локації – Системні сервіси.

Далі Порядок та назва служб може відрізнятися від тих, що у тебе на iPhone, у залежності від встановленої на ньому операційної системи.

Першою системною службою є Пропозиції за місцем. Вона призначена лише для того, щоб на основі твого розташування пропонувати тобі рекламу. Наприклад, проходиш ти повз якийсь ресторанчик. І вже через кілька секунд в якомусь додатку тобі пропонують в нього зайти. Якщо тобі набридла реклама, сміливо відключай повзунок.



ezh|864х452-2.jpg

На другій сходинці розташовується опція Оповістки за місцем. Насправді, це дуже корисна функція. Але тільки для тих, у кого налаштовані сценарії з прив'язкою до місця розташування.

Якщо ти заходиш додому, а тобі приходить нагадування "Погодувати кота" – це зручно. Але якщо ж ні кота, ні сценаріїв прив'язаних до якогось місця у тебе немає – відключай тумблер.

Бездротові технології – це наступний повзунок. Потрібен він, щоб більш точно визначити розташування яблучних гаджетів в одній кімнаті та запустити між ними обмін інформацією по зашифрованому протоколу UWB без підключення до інтернету.

Фішка класна, але поки працює тільки в небагатьох країнах і України серед них немає. Тому – відключай тумблер.

Далі йде ID продавця Apple Pay. Ця служба потрібна, щоб визначати в якому ти магазині знаходишся під час безконтактної оплати. Абсолютно непотрібна фішка. Терміново відключай.



ezh|864х452-3.jpg

Компас. Якщо ти регулярно користуєшся навігаторами або картами, то ця опція по ідеї повинна знадобитися. Без неї доведеться трохи почекати поки сервіс визначить в який бік ти дивишся і рухаєшся.

Але на практиці, сучасні карти визначають це все поки ти рухаєшся. Тому можна відключити, якщо не користуєшся картами кожен день.

Потім бачимо рядок Калібрування і відстань. Він потрібен для визначення кількості кроків за день, пройденої відстані та іншого. Якщо користуєшся крокоміром безпосередньо в iPhone, а не на Apple Watch або іншому спортивному браслеті, то не чіпай повзунок. Якщо ж у тебе є спортивні аксесуари, то можеш відключати опцію.

Знайти iPhone. Ну хто не знає про цю найкориснішою функцію. Вона допомагає відшукати втрачений смартфон і навіть заблокувати його і стерти дані в разі втрати. Тому ні в якому разі не вимикай.



ezh|864х452-4.jpg

Індивідуалізація системи. Користуєшся оптимізованої зарядкою? Може, твій яблучний гаджет автоматично включає NightShift за часом заходу сонця або світанку? Якщо немає, тоді відключай.

Моя локація. Якщо відправляєш своє розташування друзям в чаті або додатку Локатор, щоб було легше зустрітися, тоді ця фішка тобі ще стане в нагоді. Краще залишити включеною. Якщо ні – можна теж відключити.

Пошук моб. мережі. Ця опція збирає інформацію про геолокації користувача і веж стільникового зв'язку навколо нього. При цьому, користі від неї користувачеві немає ніякої. Краще відключити.

Часові пояси. Навіть за назвою зрозуміло що робить ця служба. Вона визначає в якому часовому поясі ти знаходишся і автоматично змінює час. В умовах карантину, поки ми нікуди літати і їздити не збираємося. Можна вимкнути повзунок.



ezh|864х452-5.jpg

Екстрені виклики і SOS. Це знову дійсно корисна фішка для США. Але абсолютно марна в нашому регіоні. Вона визначає точне місце розташування, щоб в разі активації SOS-режиму поліція і швидка змогли знайти потерпілого. Поки в Україні ця служба не працює, тому вимикай повзунок.

Device Management – якщо коротко, то ця функція створена для школярів і студентів. У нас ніколи не працювала і точно не запрацює найближчим часом. Відключаємо.

HomeKit – фішка класна і корисна. Потрібна для тих, у кого є розумний будинок і він налаштований на аксесуарах від Apple. Дозволяє активувати різноманітні сценарії для будинку. Тим, у кого немає системи розумного будинку, можна відключати.



ezh|864х452-6.jpg

Важливі місця. Служба стежить куди ти ходиш, які місця в місті любиш і які заклади відвідуєш. Якщо не хочеш даремно витрачати зарядку і отримувати нав'язливу рекламу – вимикай.

Вдосконалення продукту. Це цілий список повзунків, які включають служби перевірки роботи додатків від Apple. Користувачеві нічого корисного ця опція не приносить. Відключаємо.

А тепер давай підсумуємо

Щоб ти не розгубився у всіх пунктах, давай проговоримо ще раз: Відключи все, крім опції Знайти iPhone. І твій смартфон почне працювати трохи довше. Але краще пройдись по кожному пункту окремо.



Egor-2.png
Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Володимир Дудник, 31.03.2021 17:43:01
Дякую, що українською!
Додати коментар
Схожі статті