Знімай на iPhone як боженька. Розмиття фону відео

Останні кілька років Apple настільки прокачала можливості камери своїх смартфонів, що при бажанні, кожен користувач може отримати на iPhone знімки, які можна порівняти з роботами зробленими професійними фотографами на дорогому професійному обладнанні.

Складно посперечатися з тим, що великі дзеркальні камери звільняють ринок перед мобільною фотографією. І завдяки професійним додаткам, якість мобільної фотографії тільки зростає. Сьогодні ми розглянемо один з таких додатків.

Focos Live – для розмиття фону відео

Чесно кажучи, у мене давно вже виникла ідея зробити добірку додатків для фото-і відеозйомки на iPhone. І схоже прийшов час старту цього проекту.



ezh|864х452-1.png

Далі в Блозі Техно Їжак виходитимуть матеріали з перевіреними корисними, часто безкоштовними додатками для зйомки на iPhone. А об'єднувати рубрику буде хештег #tehnoezh_shotoniphone, за яким в Telegram-каналі @tehnoezh ти знайдеш всі матеріали по темі.

А поки, поговоримо про перший додаток, яким я хочу з тобою поділитися. Focos Live – зручний відеоредактор, в якому його розробник Ван Сяодун реалізував можливість розмиття фону.

Технічно, цей процес можна порівняти з портретним режимом для фотографії, де фон розмивається програмним шляхом. Але якщо для портретного режиму розмиття фону Apple передбачила, то для відео такого функціоналу в стандартному додатку Камера немає.

Проте, за заявами творця Focos Live, камери всіх iPhone, на яких є Face ID і як мінімум 2 модуля основної камери, дозволяють реалізувати таку можливість.



ezh|864х452-2.png

Щоб розмити фон на відео, необхідно зняти ролик в додатку Focos Live, потім вибрати записаний ролик і в розділі Апаратура, застосувати ефект Фокус, вибравши на екрані об'єкт, який розмивати не потрібно.

Тут головне не переборщити, витримуючи тонку грань між тим, коли відео виглядає природно і тим, коли починає здаватися, що «мило» додали штучно. Ну а далі просто збережи ролик.

Круто, що в безкоштовній версії програми доступні ефекти, яких точно вистачить для створення дійсно цікавого опрацьованого відео. Правда для застосування розмиття фону необхідно знімати ролик через додаток Focos Live. До завантажених відео з галереї застосувати даний ефект на жаль не вийде.

Качай додаток із AppStore і бажаю удачі з експериментами!



Stepan.png
Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Коментарі
Додати коментар
Схожі статті