Spatial Audio з Dolby Atmos вже в Apple Music. Чекаємо AirPods 3

Ми цього чекали і корпорація Apple все ж таки представила оновлення для свого музичного сервісу Apple Music. Тепер в додатку з'явилися треки в форматі Apple Lossless Audio Codec (ALAC). А це значить, що ми зможемо слухати музику в найвищій якості, точно як її задумували автори.

Apple Music. Що змінилося

По-перше, з'явилася підтримка технології Spatial Audio разом з Dolby Atmos. Завдяки цьому, звучання пісень і мелодій виходитиме не одностороннім, а буде доноситися до користувача звідусіль, як на концерті.

Ця фішка швидше за все буде доступна на всіх навушниках AirPods будь-якого покоління, на актуальних моделях iPhone, iPad та Mac, а також на деяких гарнітурах від Beats з яблучним чіпом H1 або W1.



ezh|864х452-1.jpg

Альбоми і доріжки, що підтримують Dolby Atmos, відзначені в Apple Music спеціальним значком, тож знайти їх буде не складно. Розробники обіцяють, що бібліотека високоякісної музики буде постійно поповнюватися.

Користувачі також зможуть вибирати в налаштуваннях бітрейт і частоту – Lossless або Hi-Resolution Lossless. Якщо по-простому – це "не стислий" звук без втрат в чистоті звучання. Lossless дозволяє слухати треки у якості компакт-диска або трохи краще. Але найвимогливіші меломани виберуть Hi-Resolution Lossless – це просто нереально глибокий звук.

Нововведення стане доступним для всіх нас вже з наступного місяця. Щоб почати користуватися новою фішкою, потрібно оновити Apple Music до останньої версії. А потім перейти в "Параметри" – "Музика" – "Якість звуку" і вибрати Lossless або Hi-Resolution.



ezh|864х452-2.jpg

Важливо. Чим краще звучання ти вибереш, тим більше будуть важити треки і тим довше вони будуть завантажуватися в онлайн-режимі.

Apple Music. Скільки коштує?

Компанія Apple не створила для цього нововведення окремий тарифний план. Розробники безкоштовно відкривають доступ до "не зжатої" музики для тих, у кого є звичайна підписка в Apple Music.

І це дуже хороша новина для всіх меломанів. Адже ми тепер зможемо насолоджуватися високою якістю улюблених доріжок в улюбленому музичному додатку. А ще, це нововведення натякає на те, що вже зовсім скоро ми побачимо AirPods 3. Найімовірніше, в продаж вони надійдуть вже на початку червня разом з появою Spatial Audio.


Egor-2.png
Читати наш блог у Telegram
Популрні моделі Apple AirPods:
Коментарі
Додати коментар