Spotify – кращий музичний стрімінговий сервіс. Коли з’явиться в Україні


Навіть якщо ти ніколи не користувався сервісом Spotify, ти про нього неодмінно чув. Адже це одна з найпопулярніших аудіострімінгових платформ в світі. Сьогодні Spotify використовують понад 220 мільйонів чоловік по всьому світу, більше 110 мільйонів з них роблять це по платній підписці.

Ми мало що знаємо про цей сервіс, тому що в Україні він, до сих пір, поки не запустився повноцінно. Але і без нашого ринку Spotify активно розвивається та користується величезною популярністю. У чому його переваги і чи з'явиться він все ж в Україні – зараз розповімо.


Чому користувачі вибирають Spotify

Сьогодні подібних платформ існує досить багато і практично всі вони надають своїм користувачам велику бібліотеку, цікавий та простий інтерфейс. Звичайно, все це є в Spotify, тому ми не станемо приділяти цьому особливу увагу.



ezh|864х452-1.png

Хоча заради справедливості варто згадати, що бібліотека Spotify пропонує понад 300 мільйонів треків та є найбільшою в сегменті. Тут навіть самий примхливий меломан знайде собі щось до смаку, включаючи пісні виконавців нашої естради. Але це, швидше один з обов'язкових критеріїв сьогодні, ніж перевага.


Рекомендації

Багатомільйонна аудиторія цінує сервіс за його унікальні алгоритми рекомендацій для кожного слухача. Ось, за що по справжньому люблять Spotify! Він дуже вдало підлаштовується під твої смаки та пропонує не просто загально відому музику на основі твоїх уподобань, а й маловідомі дуже класні пісні не особливо розкручених виконавців.



ezh|864х452-2.png

Крім цього, щовівторка платформа оновлює плейлист Discover Weekly, в який потрапляють топові треки за тиждень. А також є підбірка Your Daily Mix, вона збирає хіти за день, розбиті по жанрам. Завдяки цим рекомендаціям ти можеш почути крутих виконавців ще до того, як вони стануть мейнстримом.


Підтримка гаджетів

Одним з важливих переваг аудіоплатформи є її кросплатформність. У Spotify є свої додатки для iPhone, iPad та Android-пристроїв. Крім цього, є програми для Mac, комп'ютерів під управлінням ОС Windows та навіть Linux. При чому у тебе є вибір між фірмовим плеєром і веб-версією. У всіх варіантах все працює однаково добре.

У сервісу є ще одна приємна фішка. Користувачам пропонується унікальна функція Spotify Connect. Вона дозволяє підключитися зі смартфона до комп'ютера, телевізора або аудіосистеми з встановленим додатком та використовувати мобільний гаджет як пульт управління.



ezh|864х452-3.png

Любиш ділитися новими треками зі своїми друзями? Сервіс дозволяє це зробити через Facebook, Twitter, Telegram, Skype і навіть запостити його в сторіс Instagram.


Підписки Spotify

На відміну від багатьох інших аналогів, Spotify пропонує безкоштовну версію. Безкоштовною підпискою дійсно можна користуватися, навіть не відчуваючи себе «неповноцінним».

Природно, у тебе буде з’являтися реклама – що невелика плата за алгоритми пошуку та кількість доступних треків. Хоча вона й не така нав'язлива, як це зазвичай буває. Пісні для офлайн-прослуховування зберігати також не можна і слухати альбоми та плейлисти ти зможеш тільки у випадковому порядку.



ezh|864х452-4.png

Індивідуальна ж Premium-підписка для однієї людини в США коштує 10 доларів і надає користувачеві доступ до всіх унікальних можливостей. Але вигідніше брати сімейний Premium за 15 доларів для шести чоловік.


Коли сервіс запрацює у нас?

Користувачам України сервіс досі недоступний. Але це не заважає багатьом користуватися ним за допомогою простих обхідних маневрів, через PayPall, VPN і подарункові сертифікати із закордонних магазинів.



ezh|864х452-5.png

Вже не перший рік в мережі з'являються чутки про те, що Spotify зайде в наш регіон. У березні 2019 з'явилася інформація від співробітника компанії про те, що в Україні навіть створюють своє представництво, яке буде працювати над запуском сервісу.

Але цього офіційно досі так і не відбулося, хоча в січні цього року нам відкрили доступ до бібліотеки Spotify без підключення до VPN. Крім того, в додатку і веб-версії додали підтримку російської мови, а, по поки що непідтвердженими даними, є інформація, що очікується запуск і україномовної версії.

Правда станеться це, швидше за все, не раніше офіційного запуску сервісу в Україні. Але схоже, все йде саме до того, щоб розвернутися і на нашому ринку. І ми сподіваємося, що трапиться це ще до кінця цього року.

Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар