Супутниковий інтернет від Apple. iPhone стане ще популярнішим


Супутниковий інтернет – фантастика? Вже ні. Пам'ятаєш як в лютому 2018 компанія Ілона Маска запустила перші два тестових супутника Starlink на орбіту землі? Сьогодні їх уже 180! А до кінця 2020 планується вивести ще 1 380.

Starlink – проект компанії SpaceX, який повинен реалізувати стабільний доступ в інтернет з будь-якої точки нашої планети, розмістивши на орбіті Землі кілька тисяч міні-супутників.

Сьогодні здійснено вже 3 запуску ракети Falcon 9, кожен з 60 сателітами на борту. До 2024 планується вивести на орбіту половину з необхідної кількості супутників, а в 2027 завершити будівництво системи і запустити Starlink на повну.


864х452-1.jpg

Але сьогодні мова піде не про космічну компанію SpaceX, а про, поки що, цілком земну Apple.


Apple планує побудувати свою мережу супутникового інтернету

Про роботу над цим проектом розповів сам Тім Кук, тож ми на 100% впевнені, що точно купертинівська компанія працює в цьому напрямку.

Інтерес Apple в створенні супутникового інтернету для iPhone очевидний. Яблучні смартфони як і раніше займають третє місце в світі за кількістю продажів.

Маючи власне виробництво пристроїв, власну найбезпечнішу публічну операційну систему на ринку і підсиливси все це ще й власною системою доступу у всесвітню павутину з будь-якої точки планети, Apple може залучити значний інтерес користувачів і вирватися на лідируючу позицію.


864х452-2.jpg

Для багатьох одкровення Тіма Кука може здатися дивним, особливо з огляду на нелюбов компанії з Купертіно ділитися інформацією про нові продукти до їх офіційного релізу. Причиною одкровення може бути слух про те, що один з 12 інженерів пішов з проекту, не підписавши угоди про нерозголошення.

Сьогодні «секретний проект» супутникового інтернету очолюють два колишні співробітники Google, Джон Фенвік і Майкл Трел, а також Ешлі Мур Вільямс, з Aerospace Corp, і Деніел Елліс, з Netflix. І судячи з усього, Тім Кук робить великі ставки на команду, стабільно збільшуючи бюджет, що виділяється на розробки.

Але варто відзначити, що чекати в найближчому майбутньому iPhone з безкоштовним стабільним доступом у всесвітню павутину поки не варто.


864х452-3.jpg

За даними оприлюднених експериментів, сучасні смартфони хоч і здатні безпосередньо працювати із супутниками на низькій навколоземній орбіті (до 500 км), з огляду на безліч причин, інтернет-з'єднання виходить дуже повільним.

Тім Кук розповів про швидкостях 2G (GPRS) – хто не в курсі, це технологія стільникового зв'язку другого покоління. Її можна буде використовувати для відправки SMS, сервісу Локатор і для поліпшення роботи Карт Apple. Але ми поки точно не зможемо постити фотографії в Instagram перебуваючи на вершині Евересту і дзвонити по FaceTime мамі з джунглів Амазонки.

У Купертіно планують побачити перші результати проекту вже через 5 років. Це тривалий термін і в еру стрімкого розвитку технологій багато що може змінитися. Ми віримо в те, що у Apple вийде створити щось більше, ніж ми можемо собі уявити сьогодні.


Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар