Порівнюємо iPhone 13 vs iPhone 13 Pro. У чому різниця?

Якщо ти збираєшся взяти собі новенький смартфон в цьому році, тоді напевно варто звернути увагу на свіженьку лінійку iPhone 13. Компанія Apple цілком очікувано представила чотири моделі тринадцятої серії, як і минулої осені. Однак на цей раз різниця між класичними представниками і "прошками" стала ще більше.

Так, у iPhone 13, 13 mini, 13 Pro і 13 Pro Max є багато спільного. Наприклад, чіп A15 Bionic, а скоріше його назва. Або ж підтримка 5G, якою в Україні навіть не можна скористатися. Але в іншому лінійка "Pro" вийшла на новий рівень. Тоді як в минулому році у базових версій і професійних було набагато менше відмінностей.

iPhone 13 проти iPhone 13 Pro: Дизайн і кольори

Насправді, мало хто з користувачів звертає увагу на зовнішні особливості гаджета. Сумніваємося, що вибір між глянцевим і матовим склом корпусу сильно вплине на твій вибір. Але ми все ж не можемо промовчати про це.



864х452_01.jpg

У нас є хороша новина. В iPhone 13 і iPhone 13 Pro незначно зменшився чубчик. Можливо, ти навіть цього не помітиш, але на екрані з'явиться трохи більше корисного простору.

Дизайн серії практично не відрізняється від "кутастого" дванадцятого покоління. Тринадцяті яблучні смартфони зберегли попередні габарити, не враховуючи того, що вони стали мінімально товще. Найбільше вони відрізняються модулями камер. В iPhone 13 є всього два об'єктива, вони розташовані діагонально. У 13 Pro встановлені три камери.

Ще одна істотна відмінність – це кольори корпусу. Базова модель може похвалитися п'ятьма різними відтінками – рожевий, синій, «темна ніч», «сяюча зірка» і (PRODUCT) RED. "Прошка" отримала "небесно-блакитний", сріблястий, золотий і графітовий.

-2%
MLVD3
44 999 ₴
44 299 ₴
1 110 $
-6%
MLVH3
57 999 ₴
54 699 ₴
1 371 $

Нарешті, у "Pro" задня панель зроблена з текстурованого скла, тоді як в стандартній версії звичайне глянсове покриття.

Дисплеї

Ну ось, ми і підібралися до найграндіозніших відмінностей між моделями. iPhone 13 Pro оснащений екранами з технологією ProMotion. Вони можуть змінювати частоту картинки від 10 Гц до 120 Гц. Відзначимо, в iPhone 13 дисплей працює з постійною частотою 60 Гц.

Говорячи по-простому, ProMotion дозволить тобі ще більше насолоджуватися відео, фільмами та іграшками на смартфоні. Найбільше це буде помітно в спортивному контенті – футбол, хокей, гірські лижі, скейтбординг і в інших. І навіть в повсякденних сценаріях висока частота кадрів стане в нагоді.

Камери

Всі чотири моделі тринадцятого сімейства роблять приголомшливі мобільні фото і відео. Але у базовій і про-версії є відмінності в задніх об'єктивах. Професійні смартфони мають сканери LiDAR, які дозволяють знімати більш якісні кадри пізно ввечері і вночі.



864х452_02.jpg

Крім цього, iPhone 13 Pro значно перевершує свого стандартного брата в режимі макрозйомки. Наостанок, слід зазначити, що в 13 Pro розробники встановлюють три модуля, а значить у моделі є більше різних фішок для зйомки.

Всіма можливостями нової "кінематографічної" опції можна скористатися тільки в про-версіях з великим об'ємом пам'яті. Інші варіації смартфона отримують "урізаний" функціонал в цьому режимі – менший дозвіл і відсутність формату ProRez.

Потужність і начинка

Обидва смартфони поставляються з новим чіпом A15 Bionic. Але в цей раз, базовий iPhone 13 і просунутий 13 Pro володіють абсолютно різними видами одного і того ж процесора. Простіше кажучи, Apple вирішила створити для кожної моделі найбільш підходящий чіпсет.

Спеціальна ціна-5%
MLQ63
31 999 ₴
30 299 ₴
759 $
MLQE3
36 999 ₴
42 299 ₴
1 060 $

Основна різниця між ними полягає в кількості ядер графічного процесора. В iPhone 13 їх чотири, а в 13 Pro – п'ять. Насправді, в повсякденному використанні ця різниця буде непомітна. Але якщо тобі потрібна максимальна потужність, то варто звернути увагу на "прошки".

iPhone 13 проти iPhone 13 Pro: Вердикт

Якщо ти хочеш отримати від яблучного смартфона найкращі можливості для фото, найвищу продуктивність і просунутий дисплей, то кращим вибором стане iPhone 13 Pro. Крім всіх технічних переваг, у цій лінійці є комплектація з 1 Тб пам'яті, тоді як базова версія обмежується 512 Гб.

Найбільша відмінність між цими гаджетами, яку варто взяти до уваги, це екран ProMotion. Попереджаємо, після переходу на 120-герцовий дисплей, ти не зможеш знову користуватися 60-герцовим.


Читати наш блог у Telegram
Передзамовляй:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар