Порівнюємо iPhone 13 vs iPhone 12. У чому різниця?

Складно посперечатися, що найочікуванішою новинкою цієї осені від Apple був iPhone 13. Базова модель тринадцятого сімейства зовні практично не змінилася в порівнянні з попереднім поколінням, не рахуючи діагональних об'єктивів звичайно.

Але все ж, в свіженькому яблучному смартфоні є цікаві фішки і великі нововведення. Зараз порівняємо iPhone 13 і iPhone 12, щоб зрозуміти в чому різниця між ними.

Свіжі забарвлення і попередній корпус

Як ми і говорили, змін в дизайні практично немає. Але просунутий власник техніки від Apple з цим не погодиться. Тим не менш, між дванадцятим і тринадцятим поколінням класичних яблучних смартфонів є кілька великих відмінностей.

MLVP3
46 872 ₴
49 299 ₴
1 229 $

Перша полягає в тому, що об'єктиви камер розташувалися діагонально, а не вертикально. Друга відмінність – зменшений "чубчик". Розробники трохи звузили чорну виїмку, але при цьому, трохи додали їй висоти.

Ну і третя – змінені кольори корпусу. iPhone 12 доступний в шести різних кольорах – синьому, зеленому, білому, чорному, Product Red і фіолетовому. Останній, фіолетовий, з'явився навесні.

Тоді як iPhone 13 на старті продажів можна придбати в п'яти кольорах – "сяюча зірка" (білий), "темна ніч" (чорний), Product Red, синій і рожевий. Але шостий ще напевно з'явиться, наступної осені.

У новому поколінні пристрою рожевий замінив ніжно-зелений, синій став трохи світліше. Крім того, трохи оновився Product Red, він став темніше.



1ezh|864х452.jpg

Корпус, як і раніше, зроблений з переробленого алюмінію і скла. Передню панель з екраном захищає фірмове яблучне покриття Ceramic Shield. В ширину новинка стала трохи більше, всього на 0,25 мм. Це буде помітно тільки в тому випадку, якщо тримаєш в руках одночасно два гаджета.

У той же час, збільшилася вага, 162 грами в попередника і 173 грами в свіжої моделі. Не знаємо наскільки значна ця різниця в реальному житті, а не в цифрах. Швидше за все, девайс буде лежати в руках трохи впевненіше. Однак варто бути готовим, що чохли від iPhone 12 не підійдуть iPhone 13, незважаючи на таку крихітну відмінність.

Дисплей

Екран в тринадцятому поколінні той же, що і в дванадцятому. Це 6.1-дюймовий Super Retina XDR дисплей з роздільною здатністю 2532×1170 пікселів. "Чубчик" трохи урізали, це практично непомітно. Зате збільшилася мінімальна яскравість з 625 до 800 ніт. Максимальна яскравість залишилася колишньою – 1200 ніт.

Діагональні камери

Про зміну в розташуванні модулів ми тобі вже розповіли. А ось всередині них сховалися ще більш помітні нововведення, про які неможливо промовчати.

MLQC3
36 999 ₴
40 899 ₴
1 020 $

Фізично камери залишилися такими же. Вони складаються з основного 12-мегапіксельного модуля (f/1.6) і надширококутного на 12 Мп (f / 2.4). Але технологічно нова система навчилася вловлювати майже наполовину більше світла, це дуже важливо для зйомки. Крім того, вона обзавелася поліпшеним сенсором, який допомагає камері краще знімати при поганому освітленні.

Ну і окремо виділимо матричну стабілізацію. Вона вже була в iPhone 12 Pro Max, але не в базовій "дванадцятки". Це класна фішка, яка покращує стабілізацію картинки на відео і фото.

Також в iPhone 13 з'явився режим "Кінематографічної зйомки". З його допомогою можна записувати відео голлівудського якості, принаймні так говорить сама Apple.

Фіча дозволяє виставляти вручну дуже глибокий фокус на задньому або передньому плані, змінювати його під час зйомки і навіть вже після неї. Говорячи по-простому, функція робить з яблучного смартфона мало не професійну камеру.



12ezh|864х452 копия.jpg

Фронталки не піддалася таким серйозним змінам. Це як і раніше 12-мегапіксельний модуль. Зате з'явилися додаткові стилі фотографій.

Начинка

Процесор в новинці встановлений Apple A15 Bionic. Наскільки він продуктивніше A14 Bionic в iPhone 12 поки неясно. На презентації його порівняли з конкурентами на платформі Android. Так ми дізналися, що свіженький чіпсет могутніше своїх опонентів на 30%.

Значно збільшився обсяг вбудованої пам'яті. У мінімальній комплектації тринадцяте покоління поставляється з 128 Гб накопичувача проти 64 Гб в попередника. Крім цього, з'явилася нова варіація на 512 ГБ.

MLLH3
57 999 ₴
58 899 ₴
1 469 $

Таким чином, iPhone 13 доступний з 128, 256 і 512 ГБ пам'яті. Тоді як в iPhone 12, власник може вибирати 64, 128 або 256 ГБ.

Ще одна принципова відмінність двох моделей – iPhone 13 підтримує відразу дві eSIM (вбудовані сім-карти). Тоді як в попередньому сімействі можна було використовувати тільки одну інтегровану сімку.

В Україні вже давно можна оформити собі eSIM у всіх популярних операторів, фішкою активно користуються багато власників, тому ми порахували це дуже важливим нововведенням. Батарея iPhone 13 збільшилася в обсязі. Смартфон нового покоління пропрацює довше iPhone 12 в середньому на 2,5 години.

Чи варто оновлюватися на iPhone 13

Щороку у всіх володарів вже не останньої моделі iPhone виникає одне й те ж питання – а чи варто оновлюватися? Цікаво, що Apple вирішила не припиняти виробництво iPhone 12, він залишиться в продажу ще на рік і буде цілком актуальним. Тому навіть власники більш ранніх моделей можуть задуматися – взяти iPhone 13 або iPhone 12?



3ezh|864х452 копия.jpg

Сильні сторони iPhone 13збільшений обсяг пам'яті; поліпшена камера і нові режими зйомки; більш потужний процесор і збільшена батарея.

Переваги iPhone 12більше кольорів корпусу; доступніший цінник; не найкраща, але хороша начинка; практично той же дизайн, що і в новинці.

Ми порівняли обидва гаджета. Ну а остаточний вибір за тобою, обидва варіанти дуже хороші.


Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Показати всі
Коментарі
Додати коментар