Steam Deck. Нова популярна консоль на ринку

У липні компанія Valve оголосила про випуск власної портативної ігрової консолі Steam Deck. Фактично, вона стане прямим конкурентом Nintendo Switch. Тільки ось американська дівчинка отримала набагато більш просунуті характеристики і всю бібліотеку ігор від Steam. Розробник буквально засунув в компактний корпус потужне залізо від ПК.

Журналісти, які встигли потримати Steam Deck в руках і навіть протестувати залишилися під величезним враженням. Користувачі по всьому світу вже не дочекаються випуску. В одну мить консоль від Гейба стала найбільш обговорюваним пристроєм літа. Але чи заслуговує вона цього?

Що таке Steam Deck?

Пам'ятаєш старенькі Gameboy або не такі вже давні PSP? Цей компактний ручний комп'ютер є їх спадкоємцем - сучасної портативної консолі. Вона дозволяє грати в улюблені іграшки в будь-якому місці. Її можна взяти з собою в поїздку, на роботу і навчання.



фото в текст 1 ezh|864х452 копия.jpg 

За заявою виробника, вона справляється навіть з самими останніми і самими вимогливими іграми. Це ж підтвердили і журналісти, які встигли її протестувати. Що дивно, пристрій від Гейба виявилося неймовірно потужним. Вимогливу Star Wars Jedi: Fallen Order "приставка" витягнула на середніх налаштуваннях графіки.

Окремо до неї можна докупити док-станцію. У ній немає додаткових комплектуючих для підвищення продуктивності, проте є порти Ethernet, USB-C, простий USB і HDMI. А також гнізда для підключення мишки, клавіатури і інших аксесуарів.

Якщо зібрати це все разом, вийде повноцінний ПК на ОС Linux. Саме на цій операційній системі вона працює, хоча зверху прикрита фірмовою оболонкою SteamOS. Що стосується характеристик, Steam Deck перевершує прямого конкурента Nintendo Switch. Сильно перевершує.



фото в текст 3 ezh|864х452 копия.jpg 

Характеристики:

  • Гібридний процесор AMD з чотирьохядерним чіпом Zen 2 (2.4-3.5GHz до 448 GFlops FP32) і блоком графіки AMD RDNA 2 (1.0-1.6GHz до 1.6 TFlops FP32)
  • 16 ГБ оперативної пам'яті LPDDR5
  • 7-дюймовий екран LCD, 1280 x 800
  • Bluetooth 5.0 (для підключення бездротових навушників і геймпадов)
  • Слот для карти microSD

Також, власник може вибрати три різних модифікації - на 64 ГБ сховища, на 256 ГБ і 512 ГБ. Звісно, в залежності від цього буде різна ціна. Steam Deck в самій скромній комплектації обійдеться в 399 доларів, в середньої коштуватиме 529 доларів, а в самій просунутій - 649.

Чи справді така гарна?

Найбільші сумніви щодо консолі у нас виникли щодо зручності управління. Розробники розмістили кнопки управління з боків від екрану, точно як в Nintendo Switch. Однак розташування деяких елементів відрізняється.



фото в текст 2 ezh|864х452 копия.jpg 

Журналісти, які спробували пограти, кажуть, що управління вийшло вдалим. До нього можна швидко звикнути, воно точне і зручне. Хіба що вага в більш ніж 600 грам може перешкодити довго насолоджуватися іграшками.

Руки будуть банально втомлюватися. Благо, можна підключити окремий геймпад. В іншому вона здається дуже навіть привабливою для покупки.

До речі, реліз Steam Deck запланований на грудень 2021-го. Першими країнами, де почнуться продажі, будуть США, Канада і Великобританія. Трохи пізніше вона швидше за все дістанеться і до нас. Чесно кажучи, не можу дочекатися, коли потримаю її в руках і протестую.



Egor-2.png
Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Показати всі
Коментарі
Додати коментар