Захисне скло для iPhone. KONVEX, LUME, +NEU Chatel – з гарантією! Відео на YouTube «Техно Їжак»

Зміст

Якщо ти ще не помітив – а це можливо лише якщо ти досі не підписаний на YouTube-канал Техно Їжака, що потрібно просто зараз виправити – на каналі з'явилося нове відео про найкраще захисне скло для iPhone. Та це не просто огляд захисного скла, а ще й гайд за власними брендами Їжака. І в цілому, корисні на наш погляд, поради щодо вибору такого необхідного аксесуара. Адже вартість заміни захисного скла та екрану смартфона – «дві великі різниці», як кажуть у моїй рідній Одесі.





Захисне скло для iPhone. KONVEX, LUME, +NEU Chatel – з гарантією! | Техно Їжак

Багато хто при покупці новенького смартфона ставлять собі одне й те саме питання: яке захисне скло вибрати? Тим більше, коли у продажу є безліч варіантів, і зрозуміти, який потрібний саме тобі, та чим взагалі відрізняється одне скло від іншого, іноді дуже непросто.

У цій статті я розповім про види захисного скла від власних брендів Техно Їжака, їх відмінності і чому найдорожчий, як це не банально звучить, у цьому випадку означає найкращий варіант. Поїхали!


Які бувають? Види захисного скла

З точки зору кінцевого користувача, якщо не заглиблюватися в нетрі технологій, на сьогоднішній день існує три основні види скла:

  1. Бюджетне.
  2. Базове.
  3. Преміальне.

Кожне захисне скло складається з декількох шарів, і основна різниця між найдешевшим і найдорожчим полягає в тому, з чого саме ці шари складаються і якої якості матеріали в них використовуються. Звідси й різниця у ціні.

Звучить, на перший погляд, важко, але не все так страшно. Ось основні технологічні відмінності:

  • Якість скла
  • Товщина скла
  • Якість виконання країв
  • Клейка основа
  • Олеофобне покриття
  • Протиударні властивості скла

Останній пункт грає, мабуть, найважливішу роль. Причому протиударність скла в даному випадку зовсім не означає, що при фізичному контакті з поверхнею воно не розіб'ється або не трісне. Його завдання якраз і полягає в тому, щоб взяти на себе основну силу удару та розсіяти його, тим самим захистивши дисплей.



йцйц1ezh|864х452.png

І нехай таких розбитих стекол буде кілька за рік, це незрівнянна плата в порівнянні з дисплеєм, що тріснув. Оскільки вартість заміни дисплея – це в більшості випадків половина, а то й більше за вартість самого iPhone. А тепер трохи поговоримо про якість скла та інші корисні властивості більш докладно.


Якість захисного скла

Головний мінус дешевого захисного скла, яке іноді зроблено з пластику – воно не розсіює силу удару, а передає його на екран iPhone, що може призвести до розбиття екрану, навіть здавалося б із уже наклеєним захистом. При цьому саме скло часто залишається цілим. Виникає логічне питання: навіщо воно тоді потрібне?

Клейка поверхня захисного скла

Але скло – це лише один із шарів. Є ще один, не менш важливий – силіконова клейка поверхня. У деяких надбюджетних варіантів вона може бути неякісна. І, як наслідок, після кількох місяців користування при бажанні замінити скло новим, у деяких випадках ледве вдається відірвати старе, тому що клейка основа вся приклеїлася до екрану смартфона так, ніби її на суперклей приліпили.

Такого явно не повинно бути, тому що саме клейка поверхня контактує з екраном твого телефону і не прикольно, якщо вона його пошкодить.


Олеофобне покриття захисного скла

Скло не тільки покликане захистити дисплей твого iPhone від сколів та подряпин. За допомогою такої штуки, як олеофобне покриття, твої пальці приємно і легко ковзають по екрану, майже не залишаючи відбитків.



авцац.png

Тому, чим краще ось це покриття, тим менше залишається слідів від пальців і легше забираються брудні сліди при протиранні серветкою. Відповідно, якщо використовувати iPhone без захисного скла, тобто великий шанс «зносити» заводське олеофобне покриття і це буде не прикольно, тому що його набагато важче та дорожче відновити на iPhone, ніж замінити скло на нове, з новим приємним олеофобним покриттям, не зношуючи заводського.

Тому, вибираючи захист, пам'ятай, що чим він кращий, тим не тільки скло має бути міцнішим, але й інші його компоненти повинні відповідати стандартам якості. Бо захисне скло для телефону – це як технологія «триплекс» для лобового скла автомобіля – складається з багатьох шарів, кожен із яких важливий.

Ну і звичайно, чим якісніше захисне скло, тим приємніше воно буде на дотик, тому що олеофобка буде кращою. До речі, іноді захисне скло має навіть краще олеофобне покриття, ніж iPhone. Але це майже секретна інформація :)


Власні бренди Техно Їжака

А тепер поговоримо про конкретні приклади захисного скла. Від теорії до практики, так би мовити. Протестуємо перевірені часом бренди: Konvex, середній LUME та преміум + NEU Chatel. Отже, про кожного по порядку.


Konvex – гарний бюджетний варіант

Так ось, що стосується бюджетного скла Konvex, то це хороший варіант, щоб трохи заощадити і все ж таки отримати хороше і міцне скло, досить хороше олеофобне покриття, досить стійке, та, відповідно, що має приємну ціну.

Спеціальна ціна-48%

Konvex - це не найдешевший варіант на ринку, у переході можна знайти скло і за 50 грн. Але, по-перше, воно може бути зроблене з якогось пластику, а по-друге - мати клейкий шар, який з часом висохне і його неможливо буде відірвати. Тому я беру за основу саме Konvex. Тому що це єдиний відповідний доступний варіант.

Це скло найчастіше вибирають ті, хто не дуже орієнтується, чим воно взагалі відрізняється, чи не вірить, що в захисті взагалі є якась різниця. Але різниця таки є!


LUME

Скло LUME відноситься до середнього сегменту і має більшу міцність і більшу стійкість олеофобного покриття при тривалому використанні, тому і ціна виправдано трохи вище.

Крім того, тут краще відполіровани краї скла, що помітно, коли проводиш пальцем по краю екрана. Іноді можна зустріти захисне скло із рівними гранями, від яких були випадки, коли люди могли отримати мікро-порізи від використання такого. Зі склом LUME у тебе точно так не вийде. Принаймні, за багато років роботи, у Техно Їжаку ще не було жодного подібного випадку.

Дотримуючись принципу: "Краще - ворог хорошого", абсолютна більшість з нас завжди хоче знайти ось цю "золоту середину", і навіть багато моїх друзів готові віддавати перевагу середньому варіанту, та й не тільки при виборі скла.


До речі, на обидва скла компанія Техно Їжак дає гарантію на відклеювання і заводський брак. Ну хто від нього застрахований? Навіть у Apple іноді трапляється, що девайси виходять із заводу із браком. Але важливо, що компанія не морозиться, а гідно виходить із таких ситуацій, для цього існують гарантії.

На мою думку, цілком непогано і недорого. Але завжди хочеться знайти Зе Бест оф зе Бест варіант, особливо у питанні захисту дорогого серцю та гаманцю гаджета. І такий варіант є. Ось він!


+NEU Chatel

Флагманське захисне скло + NEU Chatel - це як у Apple їх iPhone Pro лінійки.

Воно з усіх попередньо перерахованих має найкращу міцність і буде ефективним рішенням для захисту екрану улюбленого iPhone від подряпин, тріщин або сколів, тому що виготовлено із загартованого скла, щоб захистити екран телефону навіть при серйозному падінні, побутових ударах або при будь-якій взаємодії з предметами, що дряпають, такими, як зв'язування ключів, пісок, лезо ножа, цвяхи та інше.

З цього списку найстрашніше це підступний пісок, який може неабияк наробити бід у вигляді дрібних подряпин. А від інших прикладів взаємодії з гострими предметами я радив би зберегти твій iPhone, навіть зі склом +NEU Chatel на екрані. Він точно не для того створювався, щоби ти його в кишені з ключами носив.

Спеціальна ціна-27%
Спеціальна ціна

А якщо врахувати, що на це скло діє 3 місяці гарантії від відклеювання і навіть від розбиття – питань із вартістю взагалі у мене не виникає, а в тебе? Тому що є можливість два рази його замінити, навіть якщо ти зі своєї вини цокнув скло. Так що це означає, за ціну одного ти отримуєш три скла?! Це ж шикарно!


Про нюанси 3D скла

Тут вони також є. Раніше, коли дисплеї iPhone були закруглені, скло також має повторювати цю форму та заходити на краї екрану, щоб захистити його повністю. Саме тому було розроблено 3D скло, і в такому випадку, якщо у тебе скажемо iPhone 11/11 Pro, слід особливо звертати увагу на краї захисного скла.


Висновки та плюшки від Техно Їжака

І перший висновок, який лежить буквально на поверхні - те скло, яке краще, неспроста дорожче за інші. Це можна зрозуміти лише з особистого досвіду. Але чи захочеться тобі за такий тест платити комфортом використання та додатковими витратами за скло, - у кращому випадку, а в гіршому - заміною екрану, тому що менш якісне скло може не впоратися з основним завданням захисту екрану твого улюбленого iPhone?

Крім того, що кожен із варіантів захисного скла в Техно Їжаку має гарантію: Базовий варіант – від 14 днів, а Преміальний – до 3 місяців, приємний бонус полягає в тому, що у вартість будь-якого захисту, який ти вибереш - входить поклейка, а значить, нічого доплачувати не треба!

Тому що поклейка будь-якого захисного скла в Техно Їжаку завжди була, є і буде безкоштовною. Навіть якщо ти прийшов зі своїм склом, правда на твоє Їжак гарантії не дасть та за якість не ручається.

Тому не напружуй собі голову пошуком "найдешевшого", а краще приходь до нас, ми підберемо те, що підійде тобі найкраще.

Ну а щоб додатково не збільшувати шанс випадкового розбиття захисного скла, нагадую: будь ласка, не носи телефон в одній кишені з ключами, дрібницею та іншими колюче-ріжучими речами, тому що такого сусідства не витримає ні будь-яке захисне скло, ні в цілому iPhone, адже він не призначений для цього. Знайди для нього окреме місце, він цього заслуговує!

Author photo
Автор статті Олексій Зехов
Читати наш блог у Telegram
Популярне скло:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар