Tesla Semi - електровантажiвка з запасом ходу в 1000 км


Електричний вантажівка Tesla Semi вперше представили ще в листопаді 2017 року. Уже тоді тягач здивував багатьох користувачів і фахівців заявленими характеристиками. Tesla Semi має запас ходу в більш ніж 800 км і вантажопідйомність в 36 тонн.

Два роки тому це були вражаючі дані. Але компанія Tesla не перестає нас дивувати. Під час одного з останніх випробувань фахівці «вичавили» з автомобіля ще більше.


Випробування Електротягач Tesla Semi

Днями інсайдерам вдалося дізнатися, що компанія Ілона Маска провела випробування своєї вантажівки. Вони проводилися при практично повній завантаженості машини - на причепі був вантаж в 34 тонни.


EzhNewsSite-700x3681.jpg

Після закінчення ряду тестів водій заявив, що автомобіль не тільки повністю відповідає заявленим виробником характеристикам, а й перевершує їх.

Таким чином, запас ходу при повному завантаженні склав не 800 км, які були озвучені раніше, а 965. Ілон Маск розповів, що таке збільшення було досягнуто вперше під час останніх випробувань.

Автовиробник намір випустити дві моделі, одна з них буде проїжджати 480 км на одному заряді, а інша - 800 км. Але, з огляду на останні досягнення, характеристики ще можуть змінитися в більшу сторону. Вартість Tesla Semi буде 150 000 і 180 000 доларів відповідно.


EzhNewsSite-700x3682.jpg

Спочатку, серійне виробництво повинне було запуститися вже в цьому році. Але пізніше виробник заявив, що конвеєр запуститися не раніше 2020 року. Було вирішено зробити ставку на Tesla Model 3, попит на яку до сих пір в рази перевищує пропозицію.

Було б непогано, якби виробники портативних батарей теж могли збільшувати час роботи свого девайса, зберігши габарити і вага пристрою. Ми були б раді раптово виявити, що батарея може зарядити більше пристроїв, залишившись зовні колишньою.

Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар