Помаранчева | зелена крапка в правому верхньому кутку екрану iPhone

За останніми даними iOS 14 є практично в два рази популярнішою за iOS 13 та iOS 12. За перші два тижні з моменту публічного релізу операційної системи, її встановили майже на 50% більше користувачів, ніж за той же період після виходу попередніх двох операційних систем.

І не дивно! Як би хто не сміявся над віджетами або сортуванням додатків – це зручно. І це те, чим хочеться користуватися. Ось ми й користуємося, встановлюючи iOS 14 на свої iPhone. Але не всі нововведення очевидні для користувача.

Помаранчевий | зелений індикатор в кутку iPhone – що це?

Це напевно питання, что звучить найчастіше серед моїх знайомих, що вже переїхали на iOS 14. Індикатори з'являються час від часу на iPhone і не завжди зрозуміло з чим це може бути пов'язано. Що ж, давай розберемося.



ezh|864х452-1.png

Все простіше, ніж може здатися на перший погляд. Невелика крапка може з'являтися в статусному рядку iPhone під управлінням iOS 14 в тому випадку, коли будь-який з додатків отримує доступ до камери (зелений індикатор) або мікрофону (помаранчевий індикатор) iPhone.

Індикатор доданий Apple для збільшення загальної прозорості операційної системи та для попередження про те, що один з додатків в даний момент використовує камеру або мікрофон. А подивитися що це за додаток, можна в меню Центру керування, зробивши свайп вниз з правого верхнього кута дисплея.



ezh|864х452-2.png

При цьому, індикатор не означає, що додаток прямо зараз веде за тобою стеження записуючи відео або звук. Але потенційно це можливо і Apple попереджає нас, коли це відбувається.

Навіщо, наприклад, додатку Пошта доступ до камери? Правильно, для цього немає вагомих причин. І якщо ти побачиш, що пошта хоче записувати відео, у тебе виникне резонне питання: а чи варто користуватися цією програмою? Принаймні у мене виникло б.

І хоч поки що жоден з наших співробітників не зафіксував таємного стеження, під час бета-тестування все ж таки були прецеденти, коли на перший погляд нешкідливі програми намагалися збирати про тебе занадто багато даних. Але тепер ти попереджений, а значить озброєний! Дякуємо Apple.



Без назви-2.png


Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар
Схожі статті