ТОП-10 кращих портативних колонок. Рейтинг 2020 від співробітників Техно Їжак

Зміст:

  1. JBL Go 2
  2. JBL Clip 3
  3. JBL Flip 5
  4. JBL Charge 4
  5. JBL Xtreme 2
  6. JBL Boombox
  7. Marshall Stockwell II
  8. Tronsmart Element T6
  9. Fresh 'N Rebel Rockbox Brick
  10. Fresh 'N Rebel Rockbox Slice

Помітив, як багато протягом останніх років з'явилося різних марок та виробників портативної акустики? У якийсь момент ми навіть подумали, що тут не так і просто буде розібратися. Але ми впоралися.

Щоб поставити крапки над «і» та визначитися з тим, що варто розглядати для придбання, а що краще так і залишити на полицях магазинів, ми вирішили вибрати найбільш гідні моделі та розповісти про них в нашому ТОП-10. Зустрічай!

І почнемо ми мабуть з класики - JBL.

JBL Go 2

Це вже друга версія портативної колонки від відомого виробника JBL. Як і раніше вона мітить в бюджетний сегмент і одним з її головних достоїнств є ціна. Але незважаючи на доступність, пристрою є чим нас здивувати.

JBL Go 2

Крутий дизайн. Перфорована металева решітка, 12 варіантів забарвлення корпусу і великий логотип бренду зовсім не видають в колонці представника бюджетного сегмента. Навпаки, це тільки підкреслює приналежність Go 2 до високоякісної акустиці.

Гідний рівень звучання. Так, можливо звичайно великим меломанам буде не вистачати басів на деяких треках, але в іншому претензій до якості звуку немає. Крім того, навіть в галасливій компанії запасу гучності буде достатньо для комфортного прослуховування.

Також, JBL Go 2, володіє непоганими показниками автономності. Із заявлених виробником 5 годин, колонка чесно відпрацьовує 4,5. Ну а якщо є можливість підключитися до розетки, то відтворення можна не переривати зовсім.

У пристрої передбачений AUX 3,5 мм і роз'єм Micro USB, який, чесно кажучи, за сьогоднішніми мірками виглядає трохи архаїчно.

JBL Go 2

Також не варто сподіватися на заяви виробника про захист корпусу за стандартом IPX7. Бризки гаджет в більшості випадків витримає, а ось занурювати колонку у водне середовище, нехай навіть для експерименту, все ж таки не варто.

Деякі власники, також скаржаться на відсутність ремінця для перенесення пристрою, але оскільки у нього досить компактні розміри, не важко буде прибрати Go 2 в сумку або навіть в кишеню. Дана модель, відмінний варіант для прогулянок або домашнього використання.

Плюси:

  • Доступна ціна;
  • Компактність;
  • Хороший звук.

Мінуси:

  • Роз'єм MicroUSB;
  • Стандарт захисту IPX7.

JBL Clip 3

Третя версія відомої серії Clip, помітно виділяється своїм дизайном на тлі конкурентів. Але колонка в формі "замка", була створена не тільки щоб залучати захоплені погляди оточуючих, а й служити ідеальним супутником для любителів подорожей.

JBL Clip 3

Ти легко можеш пристебнути JBL Clip 3 до свого рюкзака і слухати музику з друзями не тільки під час привалу, а й піднімаючись на вершину гори, наприклад. "Замочок" це не тільки декоративний елемент, але і повноцінна частина корпусу.

А завдяки прогумованим вставкам, пристрій приємно лежить в руці і може кріпитися на слизьких поверхнях.

До якості звуку JBL Clip 3 немає жодних претензій – в порівнянні з минулою версією, колонка зробила впевнений крок вперед. Баси, об'ємність і гучність звучання, стали на абсолютно новому рівні.

Проте, за наявними даними, потужність пристрою зросла, всього лише на 10%. Та ти відразу відчуєш різницю, просто включивши Clip 3.

JBL Clip 3

Любителі подорожей, можуть досить довгий час проводити на природі далеко від цивілізації, і творці JBL Clip 3, подбали про це. Час звучання в портативному режимі становить понад 10 годин, причому це не тільки голослівні обіцянки виробника, ми перевірили ці результати на практиці і з повною впевненістю можемо сказати, що так і є!

До недоліків пристрою можна віднести лише відсутність індикатора заряду батареї, тому не завжди зрозуміло, як довго ще зможе працювати Clip 3.

Плюси:

  • Зручність і компактність;
  • Хороший звук;
  • Час роботи близько 10 годин.

Мінуси:

  • Немає індикатора зарядки.

JBL Flip 5

Ще один представник лінійки JBL в нашому Топ-10 також відноситься до категорії колонок, що працюють в моно режимі. Його вихідна потужність складає 20 Вт, а максимальна гучність звучання досягає практично 100 Дб.

JBL Flip 5

А якщо при цьому не викручувати положення тумблера до упору, то пристрій здатний запропонувати дуже якісний рівень басів як для портативної акустики.

Flip 5 підтримує функцію PartyBoost за допомогою якої ти зможеш об'єднати кілька колонок в єдину систему і влаштувати повноцінний концерт. Підходить для організації гучних вечірок, коли звучання одного динаміка вже недостатньо.

Крім того, при використанні фірмового додатка JBL Connect, можна організувати повноцінну стереосистему. Пристрої з'єднуються з телефоном за допомогою Bluetooth, і ти легко можеш керувати ними дистанційно.

Серед недоліків Flip 5, можна відзначити неможливість використання гаджета з деякими старими моделями телефонів з застарілими версіями Bluetooth, а також відсутність синхронізації з попередніми моделями акустики від цього ж виробника.


Плюси:

  • Відмінний звук;
  • Підтримка фірмової технології JBL Connect;
  • Хороший заряд батареї.

Мінуси:

  • Є проблеми з підключенням по застарілої версії Bluetooth.

JBL Charge 4

Серія Charge для тих, хто не готовий йти на компроміс. Ця колонка відрізняється чудовою якістю звучання – гучним, насичений високими і низькими частотами звуку в діапазоні від 60 до 20 000 Гц. Відмінне рішення для активних заходів на свіжому повітрі.

JBL Charge 4

Автономність колонки також не залишає байдужим. JBL Charge 4 може грати безперервно протягом 20 годин. Все завдяки новому вбудованому акумулятору на 7 500 мАг.

Втім, без недоліків теж не обійшлося – зарядка колонки займає більше 5 годин. Тому, вирушаючи в подорож, варто подбати про це заздалегідь. Також деяке здивування викликає рішення розробників прибрати з пристрою мікрофон, тому про конференції на відкритому повітрі, на жаль, доведеться забути.

Плюси:

  • Чудовий звук;
  • Високий заряд акумулятора;
  • Можливість підзарядки сторонніх гаджетів.

Мінуси:

  • Тривалий час зарядки батареї.

JBL Xtreme 2

"Екстремальна" версія, як випливає з назви, відноситься до техніки верхнього цінового діапазону. Але і отримує його власник, відповідно, найбільш якісну і потужну акустику. Вбудовані динамік на 40 Вт і розширений середньо-частотний діапазон зробили свою справу – вокал і інструментальні партії звучать відмінно.

JBL Xtreme 2

Тепер підключати до пристрою можна відразу кілька смартфонів або планшетів. Для цього використовується бездротове Bluetooth з'єднання. Таким чином включати музику зможеш не тільки ти, а й твої друзі. А об'єднавши в єдиний блок відразу кілька колонок Xtreme 2, можна отримати повноцінну стереосистему.

До недоліків моделі можна віднести лише порівняно високу ціну, в іншому ж це колонка з відмінними показниками автономності, бездоганною якістю звуку і стильним дизайном.

Плюси:

  • Високоякісний звук;
  • Можливість підключення кілька пристрою для відтворення музики.

Мінуси:

  • Досить висока вартість.

JBL Boombox

JBL Boombox можна назвати портативної акустикою лише з великою натяжкою – фактично за своїми характеристиками це повноцінна аудіосистема. А вбудована батарея на 20 000 мАг дозволяє використовувати його ще й як Powerbank.

JBL Boombox

З гучністю і якістю звучання проблем ніяких, в умовах квартири ти навряд чи будеш використовувати його навіть на половину від заявленої потужності. На вулиці ж однієї такої системи вистачить для галасливої компанії з 10-15 чоловік. Як і молодші моделі, Boombox, підтримує функцію Partyboost для бездротового з'єднання в єдину стереосистему з іншими аналогічними пристроями.

Як мінус можна згадати вагу і ціну гаджета. І якщо перенесення 5 кг можна цілком зарахувати до корисних фізичних вправ, то розлучитися з вагомою сумою грошей здатний лише справжній цінитель якісного звуку.

Плюси:

  • Найбільш потужний звук, серед всіх представлених моделей в топі;
  • Дуже великий заряд акумулятора;
  • Зручний в транспортуванні.

Мінуси:

  • Висока вартість;
  • Велика вага пристрою.

Marshall Stockwell II

Бренд Marshall добре знайомий професійним музикантам. І нещодавно ця компанія також почала займатися випуском портативної акустики. Stockwell II – це стильна колонка для тих, кому крім якості звучання важливий також і власний імідж.

Marshall Stockwell II

Дизайн Stockwell II відсилає нас до класичної акустиці Marshall кінця 90-х років 20 століття. Великі аналогові ручки управління, широкий шкіряний ремінець і добре впізнаваний логотип по центру пристрою. Навіть індикатор заряду батареї стилізований під еквалайзер з 10 поділами.

Об'ємне і живе звучання, якісні баси – все це є і не викликає жодних нарікань. Загальна потужність звучання складає 20 Вт. Для закритих приміщень або відпочинку на природі невелика компанією – те що треба.

З автономності теж все більш ніж гідно. При рівні гучності близько 70% колонка здатна працювати без підзарядки майже 30 годин.

Плюси:

  • Незвичайний вінтажний дизайн;
  • Хороший звук;
  • Компактність.

Мінуси:

  • Досить висока ціна.

Tronsmart Element T6

Потіснити всіх вище перерахованих виробників на ринку портативної акустики завдання не з легких, але компанія Tronsmart все ж вирішила спробувати.

Tronsmart Element T6

Колонка Element T6 здатна не тільки радувати свого власника непоганою якістю звучання протягом більше 15 годин на портативному режимі, але і може виконати роль powerbank для твого планшета або смартфона. Важливо відзначити, що даний пристрій видає саме стереозвук, завдяки технології SoundPulse.

Для зв'язку зі смартфонами Tronsmart Element T6 використовує модуль Bluetooth 5 покоління. З'єднання стабільно на відстані до 15 метрів за умови прямої видимості і відсутності перешкод.

Після розпакування гаджета трохи розчаровує лише злегка невиразний дизайн – в цьому компоненті китаєць значно поступається своїм конкурентам.

Плюси:

  • Відмінний звук;
  • Можна використовувати як Power Bank;
  • Приємна ціна.

Мінуси:

  • Невиразний дизайн.

Fresh 'N Rebel Rockbox Brick

Портативна акустика Fresh 'N Rebel Rockbox Brick виконана в формі "цегли", що випливає вже з її назви. Це представник бюджетної лінійки колонок, що працюють в моно режимі, потужністю до 20 Вт.

Fresh 'N Rebel Rockbox Brick

Основні переваги моделі компактність і прийнятна якість звучання. Пристрій також має 3,5 мм аудіовхід і здатен взаємодіяти із зовнішнім світом за допомогою інтерфейсу Bluetooth.

Чекати від колонки високої якості звучання правда не варто. Баси зроблені в розрахунку на невибагливого слухача, як і дизайн пристрою в цілому.

Плюси:

  • Низька вартість;
  • Компактність.

Мінуси:

  • Середня якість звуку.

Fresh 'N Rebel Rockbox Slice

Своїм зовнішнім виглядом ця колонка нагадує вінтажний радіоприймач. Але всередині при цьому ховається сучасна начинка – динамік потужністю 6 Вт і Bluetooth для підключення смартфона.

ezh|864х452-12.png

Її легко можна взяти з собою в дорогу. Вага пристрою становить всього 0,27 кг. І Fresh 'N Rebel Slice, легко поміщається в сумку або рюкзак. Але, при таких скромних габаритах, заряду батареї вистачить на 10 годин безперервного прослуховування музики.

Якість звучання теж не розчарує, в приміщенні до 30 кв.м. колонка відмінно справляється зі своїми функціями. Але для вечірки на свіжому повітрі її явно буде мало.

Плюси:

  • Приємний дизайн;
  • Хороший звук;
  • Доступна ціна.

Мінуси:

  • Потужності для вулиці не вистачає.

Візьми музику з собою!

Портативна колонка – відмінний спосіб додати атмосферності фоновою музикою під час пікніка на природі або посиденьок з друзями.

Всі представлені в нашому Топ-10 моделі портативної акустики, ти можете придбати в інтернет-магазині "Техно Їжак". Вибір акустики залежить лише від твоїх власних уподобань, благо на ринку сьогодні предостатньо моделей на будь-який смак.

Автор Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Показати всі
Коментарі
Додати коментар