Telegram, про який ти не знав. ТОП-10 прихованих функцій

Зміст:

  1. Відкладені повідомлення
  2. Аудіоповідомлення через розмовний динамік
  3. Додаткове меню подвійним тапом
  4. Дзвінки в Telegram
  5. #хештеги в Telegram
  6. Позначити як непрочитане
  7. Лічильник вхідних повідомлень
  8. Приховати свій номер в Telegram
  9. Очистити кеш Telegram
  10. Швидко очистити Збережене

Користуєшся Telegram? У нас в Техно Їжаку це улюблений месенджер, який більшість наших співробітників використовують не лише для спілкування в робочий час, а й в особистих цілях. Чому? Все просто: він зручний, він безпечний, він багатофункціональний.

До того ж, у Telegram є відмінні додатки для iPhone, iPad та Mac, а цим можуть похвалитися далеко не всі месенджери. У більшості з них або немає програми для однієї з платформ, або один з додатків відверто корявий.



ezh|864х452.png

Але про деякі функції Telegram не знав навіть я. Що дивно, з огляду на те, що вже багато років я віддаю перевагу тільки Telegram і при першій же можливості пересаджую моїх друзів на цей месенджер.

ТОП-10 функцій Telegram, про які ти не знав

Так, тут може бути щось з того, що ти вже використовуєш, але готовий посперечатися, знайдуться й такі функції, про які ти не чув. Готовий? Поїхали!

1. Відкладені повідомлення

Якщо написати повідомлення і затиснути кнопку відправки, можна встановити дату та час, коли месенджер це зробить.



ezh|864х452-1.png

Так до речі, можна відправляти нагадування про зустріч або скидати список покупок після роботи чоловікові.

2. Аудіоповідомлення через розмовний динамік

Зізнаюся, знаю і часто використовую цю функцію. Коли приходить голосове повідомлення – просто відкрий чат листування та піднеси смартфон до вуха. Повідомлення запуститься автоматично і буде транслюватися через розмовний динамік.

3. Додаткове меню подвійним тапом

Іноді утримувати повідомлення, щоб викликати додаткове меню не завжди зручно. А особливо, коли ти робиш це на ходу або за кермом. Але не біда, цю ж дію можна зробити подвійним швидким тапом на повідомлення.



ezh|864х452-2.png

Я коли дізнався про цю фішку, було відчуття, що я відкрив Америку. Тепер хочу таку ж підтримку в інших додатках iOS.

4. Дзвінки в Telegram

Ні, я не буду розповідати, що вони є. Це й так зрозуміло. Але Можна вивести дзвінки в окремий розділ: Налаштування – Недавні виклики – активувати перемикач вкладки Виклики.

5. #хештеги в Telegram

Використання хештегів – це проста ідея, яка допоможе систематизувати твій месенджер. Павло Дуров та його команда організували відмінний пошук за хештегами.



ezh|864х452-3.png

До речі, хештеги допомагають організувати чат Збережене. Я, наприклад, пересилаю сюди важливі діалоги з листування, а потім пишу під ними потрібний хештег для швидкого пошуку. Зручно.

6. Позначити як непрочитане

Прочитав повідомлення, але ніколи відповідати? Щоб не забути про нього, вибери потрібний діалог зі списку та зроби по ньому свайп вправо – з'явиться додаткове меню, де можна позначити повідомлення як непрочитане.

7. Лічильник вхідних повідомлень

Тебе дратують червоні циферки поруч з іконкою програми? Мене також. Я завжди читаю повідомлення або видаляю не потрібні. Але в Telegram можна відключити відображення підрахунку повідомлень про нові контактах, наприклад, та повідомлень від каналів.



ezh|864х452-4.png

Для цього перейди: Налаштування – Сповіщення та звуки. Тут відключи перемикачі «Враховувати канали» та «Кількість повідомлень». І це вже полегшить життя. А взагалі, в цьому меню можна налаштувати все, що пов'язано з вхідними.

8. Приховати свій номер в Telegram

Особисто мені не завжди хочеться, щоб мій номер знали люди, з якими мені потрібно провести невелике листування, але з якими я не буду спілкуватися надалі. І в Telegram номер дійсно можна легко приховати. Налаштування – Приватність і безпека – Номер телефону (тут потрібно вибрати, хто буде його бачити).

9. Очистити кеш Telegram

Це правда, Telegram використовує багато кешу, а особливо, коли в листуваннях кидаєш багато фотографій або відео. Але його можна легко очистити, при цьому дані в листуванні не вилучаються(!), що важливо.



ezh|864х452-5.png

Очистити кеш можна прямо в месенджері. Перейди: Налаштування – Дані та сховище – Використання сховища – Очистити кеш Telegram.

10. Швидко очистити Збережене

Іноді це дійсно потрібно. Ми готували одного разу сюрприз другу на його День народження і його дружина зберігала кращі варіанти подарунків собі до Збереженого. Так сталося, що вони з тих пар, які діляться всім, в тому числі й мобільним.

І щоб він ні про що не дізнався раніше свята, їй довелося швидко знести Збережене, коли він попросив її Telegram відправити повідомлення мамі. Зробити це можна затиснувши меню Збережене – Видалити – Очистити історію.


Що ж, це була лише перша частина фішок Telegram, про які ти швидше за все не знав. Але буде й друга. Стеж за оновленнями Блогу Техно Їжак – я вже готую продовження і тут є дещо дуже цікаве.



Без назви-2.png


Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар