Telegram, про який ти не знав. ТОП-20 прихованих функцій

Зміст:

  1. Індивідуальна тема профілю
  2. Кілька акаунтів в одному додатку
  3. Секретні діалоги
  4. Face ID та Touch ID для входу
  5. Безпечні дзвінки
  6. Таємне меню для досвідчених
  7. Хмарний пароль Telegram
  8. Меню Поділитися
  9. Папки для чатів
  10. Створити свої стікери

Ні, це не помилка, ми дійсно підготували ТОП-20 прихованих функцій Telegram. Просто розбили цей список на два окремі матеріали.

Перші десять фішок читай тут: Telegram, про який ти не знав. ТОП-10 прихованих функцій. А ми продовжуємо.

ТОП-20 функцій Telegram, про яких ти не знав

Так, тут як і раніше може бути щось з того, що ти вже використовуєш. Але раптом ти дізнаєшся щось, про що не чув та, як і я, прокачаєш свій iPhone?

11. Індивідуальна тема профілю

Більшість з нас не любить морочитися та лізти у додаткові налаштування. Але є й ті, хто любить виділятися в усьому, навіть у зовнішньому вигляді месенджера.



ezh|864х452-1.png

І розробники Telegram передбачили таку можливість. У меню Налаштування – Вигляд можна вибрати одну з готових тем, а можна натиснути «+» і створити власну.

12. Кілька акаунтів в одному додатку

Так, так теж можна. Перейди в Налаштування та натисни на «+», щоб додати додатковий обліковий запис. Це зручно, коли на робочому номері також є Telegram і тобі потрібен до нього постійний доступ.

13. Секретні діалоги

Якщо потрібно щось обговорити, але не хочеться ризикувати інформацією, можна створити секретний чат: натисни на кнопку створення нового діалогу справа вгорі та вибери функцію Створити секретний чат. Можна додати одного або кількох співрозмовників.



ezh|864х452-2.png

Секретний чат не просто виведе розмову в окремий діалог, тут можна встановити видалення повідомлень за таймером та заборонити співрозмовнику їх пересилання. А ще, у секретних чатів більш просунута схема шифрування повідомлень і відсутність слідів на серверах сервісу.

14. Face ID та Touch ID для входу

У меню Налаштування – Приватність і безпека, можна вибрати Код блокування та Face ID, щоб додатково захистити месенджер від недоброзичливців. Навіть якщо ти забудеш заблокувати телефон або даси його комусь зателефонувати – Telegram залишиться під замком.

15. Безпечні дзвінки

Якщо ти колись дзвонив за допомогою месенджера, то неодмінно помічав набір смайликів у верхньому кутку екрану, коли йде виклик. При чому смайли завжди різні і ніколи не повторюються.



ezh|864х452-3.png

Насправді вони там не просто так. Ти можеш продиктувати їх співрозмовнику і якщо у нього відображаються такі ж смайли – значить ваше з'єднання безпечне та ніким не перехоплено. В іншому ж випадку краще перенабрати ще раз.

16. Таємне меню для досвідчених

Якщо натиснути десять разів поспіль на меню Налаштування, відкриється додаткове меню, в якому розробники викочують експериментальні функції до їх релізу. Відео виклик також з'явилися спочатку тут і, лише через час, стали доступними всім користувачам.

MLLG3
57 999 ₴
58 699 ₴
1 471 $
-2%
MLQ83
31 999 ₴
31 299 ₴
784 $

17. Хмарний пароль Telegram

Мессенджер дозволяє використовувати один обліковий запис на різних пристроях. Наприклад у мене Telegram встановлений на iPhone, iPad та на MacBook. Для цього додаток використовує зашифровану резервну копію у хмарі. І щоб її не вкрали, для авторизації на новому пристрої можна задати додатковий пароль.



ezh|864х452-4.png

Це легко зробити в меню Налаштування – Приватність і безпека – Двоетапна перевірка. Тепер для авторизації на іншому телефоні доведеться ввести не тільки код з смс, але й додатковий пароль.

18. Меню Поділитися

У розділі Настройки – Дані та сховище – Панель поширення можна налаштувати які саме чати будуть відображатися, коли ти заходиш в Spotlight.

19. Папки для чатів

А про цю функцію не знав навіть я. Якщо зайти в Налаштування – Папки для чатів і натиснути на кнопку Створити нову папку, то можна відокремити наприклад важливі чати в окреме меню, яке з'явиться у розділі Чати у верхній частині екрану.



ezh|864х452-5.png

Тут можна не лише створювати власні чати типу Сім'я або Робота, тут так само можна сортувати канали. Наприклад Telegram-канал Техно Їжак у мене зберігається в папці з іншими цікавими техно-каналами.

20. Створити свої стікери

У цьому тобі допоможе бот від розробників Telegram. Знайти його можна в меню Налаштування – Наліпки. І це дійсно круто мати власні наліпки. Хочеш ми поділимося своїми?

До речі, не так давно у нас на сайті з'явилися коментарі у Блозі. Тож тепер можна ділитися не тільки стікерами, а й своїми думками про прочитане. Велкам!



Без назви-2.png

Читати наш блог у Telegram
Популярні моделі iPhone:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар