Корисні функції iPhone, про які ти можеш не знати

Зміст

Дізнаватись про нові секретні фішки на iPhone дуже цікаво та корисно. По-перше, це прискорює та полегшує використання смартфона. По-друге, після вивчення кількох нових функцій складається враження, що ти тримаєш у руках новий пристрій.

Якщо хочеш «оновити» свої стосунки зі старим-добрим смартфоном від Apple, то спробуй використати фішки, про які розповім нижче. Можливо, про якісь із них ти дізнаєшся вперше. Ну що ж, поїхали!


Як відсканувати документ на айфоні

Якщо тобі потрібно терміново відсканувати якийсь документ або простий текст, а під рукою немає повноцінного сканера, то ти можеш скористатися своїм iPhone.

Супер ціна-11%
MLPF3
26 999 ₴
24 099 ₴
610 $

Для цього скористайся вбудованим застосунком «Нотатки»:

  1. Створи нову нотатку.
  2. Потім натисни на плюсик у у кружечку (над клавіатурою).
  3. І, нарешті, вибери «Сканувати документи».

Готово! Документ збережено в «Нотатках» і він буде доступний на будь-якому «яблучному» пристрої.


Як прискорити відео на айфоні

У цьому випадку можна скористатися фірмовою програмою від Apple під назвою iMovie. До речі, за її допомогою можна не лише прискорити відео, а й:

  • загалом регулювати швидкість відеоролика;
  • розділяти відео на окремі частини та задавати певний темп для кожної з них;
  • створювати ефект стоп-кадра.

Але повернемось до прискорення. Отже, спочатку відкрий проект свого фільму в програмі iMovie. На панелі внизу екрана (так званої «монтажної лінійки») натисни кнопку «Швидкість». Тепер можна тягнути повзунок праворуч або ліворуч для надання відеоролику потрібного темпу. Змінена тобою швидкість позначається як 2x – вдвічі швидше, 3x – втричі швидше, 1/2x – 50% від звичайної швидкості.


Як приховати програму на айфоні

Є кілька причин, щоб приховувати ту чи іншу програму на твоєму iPhone. Найпоширеніша з них – це діти. Гаджет може випадково потрапити до рук твого чада, тому недитячу програму бажано приховати.

Скористайся програмою «Команди». У вкладці «Швидкі команди» натисни на «Додати». Потім вибери «Додати дію» і в пошуковому рядку пропиши «Відкрити програму». У результатах пошуку вибери цей скрипт.



ti 864x452.png

Далі натисни на «Програма» і вибери ту саму, яка відкриватиметься при активації команди. Клацни на «Готово». При тривалому натисканні на команду в контекстному меню, торкнися «Поділитися» – «На екран Додому».

Задай застосунку нове ім'я, а значок заміни на будь-який інший. І насамкінець натисни на «Додати». Готово! Ярлик для запуску зовсім іншої програми створений.


Як поліпшити точність Touch ID

Ця фішка стара, як і сам сканер відбитка пальця. Щоб точність та швидкість Touch ID була максимальною, потрібно додати два-три варіанти відбитка одного пальця.

Розпродаж-15%
MPUF3
31 999 ₴
27 199 ₴
689 $

Наприклад, дві копії правого великого пальця – тоді система матиме більше прикладів «вихідника», з яким вона порівнює твій відбиток при розблокуванні айфона.


Як зателефонувати на останній набраний номер

Часто буває, що ти зідзвонюєшся з однією людиною по три-чотири рази за короткий проміжок часу. У такі моменти не хочеться витрачати час на пошук номера. Та й не треба цього робити. Куди легше двічі тапнути по зеленій кнопці виклику, і це спрацює.


Як миттєво піднятися вгору практично будь-якої сторінки

Ця фішка чудово працює не тільки в рідному еппловському браузері Safari, але і в багатьох інших програмах. Наприклад, ти перегорнув новину до самого низу і хочеш швидко повернутися на початок. У такому разі не потрібно свайпати нагору, достатньо натиснути на годинник у верхньому лівому кутку екрана. Усього-то.


Як швидко використовувати знаки пунктуації та спецсимволи

Усі власники iPhone знають, що для введення деяких символів потрібно обов'язково натиснути кнопку «123» у лівому нижньому куті клавіатури. Після чого доводиться повертатися до літер.



ti 864x452 1.png

Ось що потрібно зробити, щоб прискорити цей процес:

  1. Затиснути ту саму клавішу «123».
  2. Не відриваючи пальця вибрати потрібний символ або розділовий знак.
  3. А потім відпустити.

Знак миттєво з'явиться у тексті, а меню зі спеціальними символами автоматично закриється. Перед тобою знову з'являться літери.


Як поставити музику або відео на автоматичне вимикання

Пам'ятаєш стару фішку в телевізорах, яка дозволяла автоматично вимкнути ящик через деякий час. Вона називалася «Таймер сну». Так от, на «яблучних» смартфонах ця функція також є. Вона дозволяє встановити автоматичне вимкнення будь-якого контенту через певний час.

Для цього відкрий програму «Годинник» і перейди в таймер. Потім тапни на нижній пункт «Після закінчення», прогорни вниз і вибери «Зупинити». Наприкінці встанови час, через який потрібно припинити відтворення.

Як швидко перенести будильник із заплющеними очима

Ти теж встановлюєш по 5 будильників на ранок, щоби перевести їх і все одно проспати? Ну тоді лови фішку, яка дозволить тобі переносити будильник із заплющеними очима максимально швидко. Натисни кнопку гучності і смартфон перенесе сигнал на 9 хвилин вперед.


Як знімати екран на айфоні

Функція «Запис екрана» особливо корисна тоді, коли потрібно, наприклад, візуально продемонструвати порядок дій для налаштування тієї чи іншої програми. Без розлогого пояснення «на пальцях», щоб було все чітко та ясно.


У твоєму айфоні цю фішку також передбачено. Для активації «Записи екрану» зайди в «Параметри» – «Центр керування» та натисни плюсик у зеленому кружечку біля графи «Запис екрану».

Працює функція дуже просто. Натискаєш на значок запису і протягом 3-секундного зворотного відліку виходиш із Центру управління. Запис пішов. Кнопка з червоним кружечком відповідно зупиняє процес запису. І так, запис екрана можна робити як із увімкненим мікрофоном, так і з вимкненим. А контент зберігається у програмі «Фотографії».


Висновок

Як то кажуть, знання – сила. І якщо ти будеш юзати всі ці фішки у повсякденному житті, твоя взаємодія з «яблучним» смартфоном заграє новими фарбами. Використовуй свій айфон по максимуму, адже він здатний багато на що!

Author photo
Автор статті Олена Герасименко
Читати наш блог у Telegram
Популярні моделі iPhone:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар