Touch Bar переїде з MacBook Pro на iPhone

Touch Bar в деяких моделях MacBook Pro – неоднозначна фішка. Хтось із користувачів дуже полюбив його і не може користуватися яблучним лептопом без сенсорної панелі. А хтось навпаки, категорично не сприймає цю функцію і вважає її зайвою.

Для другої категорії власників ноутбуків від Apple у нас є хороша новина. У майбутніх моделях MacBook Pro напевно не буде Touch Bar. Але він не зникне зовсім. Ми майже впевнені, що Touch Bar з'явиться в iPhone, і на це є свої причини.

Передісторія: Звідки ростуть чутки

У минулому році вперше з'явилися витоки щодо того, що Apple працює над Touch Bar 2. Він буде, як і зараз, повністю сенсорним, проте отримає тактильний відгук.


Популярні моделі iPhone.

Цей відгук буде схожий на той, що використовувався в кнопках Home стареньких iPhone 7 або 8. Простіше кажучи, під корпусом з'явиться вібромоторчик, що імітує фізичне натискання.

Touch Bar 2: Що це?

І ось в кінці травня американське бюро по патентам публікує новенький патент Apple, який називається "Електронні пристрої з бічними дисплеями". Це щось на зразок Touch Bar на iPhone, тільки збоку. Його не буде видно і він не займе зайве місце на лицьовій частині поруч з екраном.

На відміну від Touch Bar на Мас, для управління панеллю на яблучних смартфонах не доведеться дивитися на неї. Такий форм-фактор може виявитися дуже корисним. Адже користувач зможе використовувати допоміжний екран максимально швидко, як друкувати на клавіатурі наосліп.


Популярні моделі MacBook.

Ймовірно, Touch Bar в iPhone стане більш корисною і популярною фішкою. Ним нарешті будуть користуватися всі користувачі. З його допомогою можна буде перемикати треки, перемотувати відео. Швидше за все, навіть управляти ігровім режимом в деяких іграх.

З'явиться безліч сценаріїв для сенсорної бічної панелі на смартфоні. І всі вони полегшать і прискорять взаємодію з гаджетом, тому напевно сподобаються власникам.

Поки все це працює тільки на кресленнях, навіть прототипів таких пристроїв ще немає. Але ми впевнені, що Apple вже працює над впровадженням Touch Bar 2 в iPhone. І можливо, вже зовсім скоро ми його побачимо.



Egor-2.png
Читати наш блог у Telegram
Популярні моделі iPhone:
MGJ53/MGH63
23 099 ₴
576 $
MGJA3/MGHC3
23 699 ₴
591 $
Коментарі
Додати коментар