Розумні окуляри Apple Glass за $500 вийдуть вже на початку 2021

Apple продовжує розширювати асортимент і пропонувати споживачеві все нові гаджети і сервіси. Одним з таких гаджетів стануть розумні окуляри Apple Glass. Назва може змінитися, але аналітики вважають, що окуляри від Купертино будуть називатися саме так.

Це не перша згадка про те, що Apple розробляє власні окуляри доповненої реальності, але вперше стала відома дата виходу пристрою і його ціна. Детальну інформацію повідомив авторитетний інсайдер Джон Проссер. Та саме вартість Apple Glass виглядає як щось неймовірне.

Apple Glass за $499

Для тих, хто не особливо вивчав ринок доповненої реальності варто зауважити, що окуляри від Google коштують $1300.. А Magic Leap – всі $2295! На тлі цього, пропозиція Apple виглядає досить бюджетно.

MLLK3
62 999 ₴
64 599 ₴
1 611 $
-7%
MLQA3
31 999 ₴
29 699 ₴
741 $

Секрет такої ціни в ідеї не використовувати обчислювальні потужності в окулярах. Apple Glass – це аксесуар для iPhone, а всі обчислення будуть відбуватися на смартфоні.

Щось подібне ми вже бачили з виходом розумного годинника Apple першого покоління. Це зараз з Apple Watch можна слухати музику і приймати дзвінки (через eSim), залишивши iPhone вдома. А спочатку всі обчислювальні процеси відбувалися на iPhone.

Швидше за все, схожа історія чекає і Apple Glass. До речі, Джон Проссер розповів про те, що вже бачив прототип Apple Glass і, за його словами, розумні окуляри від Apple будуть виглядати так само, як звичайні окуляри. Ніяких тобі великих «коробок» на очах, величезних дужок або камер що стирчать.


ezh|864х452-2 2.png

Так, камери в окулярах від Apple не буде. Таке рішення прийнято компанією з міркування конфіденційності. Але в обидві лінзи Apple Glass будуть вбудовані дисплеї, а в праву дужку – сканер LiDAR. Не дарма корпорація вже обкатує дану технологію на iPad Pro 2020. До речі, такий же датчик з'явиться в iPhone 12 восени.

На Apple Glass буде використаний новий інтерфейс Starboard – аналог Springboard в iOS, а управління здійснюватиметься за допомогою жестів або через iPhone. Ми вже уявляємо на вулицях махають перед собою людей :)

Що стосується дати виходу, то Джон Проссер вважає, що Apple Glass можуть представити вже восени, після релізу iPhone 12. Але швидше за все пристрій вийде в світ навесні 2021 року, адже Apple точно буде про що розповісти, представляючи розумні окуляри. Та як би там не було, чекати вже недовго.

Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Показати всі
Коментарі
Додати коментар